Anna_feerie

Тональний засіб та фізичні санскріни: обираємо, щоб не було конфліктів

Тональний засіб та фізичні санскріни: обираємо, щоб не було конфліктів

Спеціалісти рекомендують власникам чутливої шкіри обирати самі СПФ на фізичних фільтрах, щоб зменшити вірогідність подразнення та алергічних реакцій. Але з фізиками є багато нюансів: вони вибілюють, важче розподіляються, а ще на них погано лягають тональні засоби. Як я вирішую цю проблему - розкажу та покажу в цьому дописі)).

По-перше, з моїх тональних з фізичними СПФ дружать лише зволожуючі та сяючі текстури, що не фіксуються (а от, наприклад, мій дорогий Estee Lauder Futurist балується і не хоче гарно лягати на такі санскріни)). Натомість BB від Purito лягає добре, головне наносити тоненьким шаром та гарно розтушовувати пензлем або спонжиком🤗. В мене відтінок 21, він підходить і в холодну пору року, і на спеку, адже гарно камуфлює почервоніння та адаптується під тон шкіри.

Другий мій універсальний солдат - це бюджетний Eveline Wonder Match Lumi у відтінку 010 Vanilla. В цього тонального легше покриття, ніж у попереднього героя, але він так само має глоу фініш, завдяки чому непогано лягає поверх фізичного санскріну.

Якщо шкіра в хорошому стані і немає бажання щось сильно приховувати, то можна взагалі обійтися мінеральною пудрою, тим більше, що вони бувають різного ступеня покриття і деякі з них можуть конкурувати навіть з тональними. Про свою колекцію мінералів я писала ось тут, там навіть є відео з нанесенням, якщо комусь цікаво, що взагалі таке ті мінерали: https://club.makeup.com.ua/post/31264/

Ну, і для фіналу, якщо все ж після нанесення тонального засобу бачимо, що десь підкреслились сухі ділянки або щось нерівномірно розподілилось - то можна злегка збризнути сироваткою-містом з мого попереднього відгуку, це супер-засіб, дуже рекомендую всім, хто змучився через проблеми з нанесенням тональних: https://club.makeup.com.ua/post/41167/ .

Я ще планую після закінчення своїх мінеральних санскрінів спробувати тонований варіант - можливо, це спростить мою літню рутину і дозволить зекономити трохи часу)). Якщо маєте перевірені засоби, буду рада вашим рекомендаціям, поки що розглядаю Numbuzin🤗.