YuliHrytskoff

#lovemakeupclub

#lovemakeupclub

Любов до себе… вона така різна! Чимало написано на цю тему, не одне десятиліття, а то й століття над визначенням питання що ж саме таке любов до себе, думали як видатні філософи, так і звичайні люди, вкладаючи у це поняття самі різні значення та розуміння… Але одне я знаю точно – любов до себе – в кожного вона своя, шлях до неї кожен проходить самостійно! Хтось уже народжується з високо розвинутим почуттям власної гідності та любові до себе, а хтось проходить тернистий шлях від купи комплексів до здорового та такого потрібного відчуття любові до себе. Комусь допомагає полюбити себе читання правильних книг, комусь тренінги і психологи, комусь любляче оточення, а комусь випавші на його долю випробування чи нелегкі обставини. Проте, багато людей, нажаль, так ніколи і не навчаться любити себе, вважаючи дане почуття ніщо іншим як егоїзмом, все глибше потопаючи у власних нереалізованих мріях, бажаннях та жертовності; втрачаючи при цьому власну гідність і здатність насолоджуватись життям…Тому любити себе – це не прихоть і не егоїзм, а невід’ємна складова повноцінного, щасливого життя!

Особисто я не буду розповідати свій довгий шлях проходження від практично повного неприйняття себе і купи комплексів в дитинстві і підлітково-юному віці, до становлення себе як цікавої, неординарної особистості і справжньої, здорової любові та поваги до себе, до відчуття себе красивою, мудрою та особливою жінкою в теперішньому часі… В даному пості я всього лиш хочу написати, яке все ж таки значення я вкладаю у поняття «любові до себе» та принципи, які із цього випливають, а ще, що любов до себе – це не тільки слова чи відчуття, а конкретні дії, а часом – навіть важка праця, але яка з часом приносить дуже вагому нагороду!

Раніше я вкладала у поняття любові до себе все ж таки більше матеріальні цінності, пов’язані із покупками, подорожами та можливостями. Але так було до певних обставин у моєму житті, котрі перевернули все з ніг на голову; після яких я зрозуміла і добре засвоїла урок, що немає нічого важливішого за своє власне життя, без нього і здоров’я - все не має значення і все втрачає свій сенс… Тому тепер для мене «любов до себе», це, в першу чергу, про самоприйняття… прийняття свого тіла зі всіма його особливостями та маленькими недоліками; свого характеру, нехай часто нелегкого; особистості зі всіма її проявами; бажаннями та вподобаннями. Приймати і цінувати себе такою, яка я є, незалежно від життєвих обставин, вдалося мені досягнути задуманого чи ні, любить мене хтось чи ні! Не боячись бути неідеалом, нав’язаним суспільством, недосконалою чи якоюсь не такою, тому що я сама по собі ОСОБЛИВА та УНІКАЛЬНА!

А ще, для мене любити себе – це не тільки відчуття, а й конкретні дії:

1. Піклуватися про своє тіло та здоров’я.

В даний принцим я вкладаю по максимуму здорове харчування та фізичну активність. Тут головне – без фанатизму) Так, я можу і цукерок поїсти, ну а як же літом без шашличка чи морозива?) Але в звичайні дні я намагаюся їсти максимально здорову, виключно домашню їжу. Я ніколи не стану їсти чіпси, магазинні майонези чи хімічні маргаринові солодощі (якщо хочеться чогось такого – приготовлю сама). Харчуватися потрібно вдумливо, думаючи про наслідки для свого тіла та здоров’я.

Спорт, або просто рухова активність. Для здоров’я немає нічого гіршого, ніж гіподинамія (після шкідливої хімічної їжі)! Тут необхідно підібрати те, що справді подобається і буде приносити задоволення – спортзал, плавання, біг вранці, пілатес чи йога. Звичайно, не завжди є можливість піти в зал чи на пробіжку, але для мене обов’язкове – це ранішня зарядка (буквально декілька вправ і розтяжки – на 15-20 хв) – бадьорить краще, ніж кава; і ходьба (нехай тільки на роботу чи з роботи); по сходах пішком, а не на ліфті.

А ще, я не курю (хоча курила дуже багато років) та не вживаю алкоголь (бокальчик хорошого вина не забороняється).

Такі маленькі дії допомагають зберігати гарний зовнішній вигляд і добре самопочуття!

2. Достатній сон. Режим дня.

3. Гармонія зі своїм внутрішнім «Я» (не приймати все близько до серця, не переживати через дурниці. Все дурниці!)

4. Відстоювати свої інтереси, кордони і особистий простір. Ніколи не терпіти хамство по відношенню до себе чи своїх рідних. Не терпіти принизливе чи неповажливе ставлення. Поважайте себе настільки, щоб в любий момент могти встати і вийти без жалю у майбутньому, якщо співрозмовник образив.

5. Не знаходитись там, де неприємно. Не спілкуватися із неприємними для себе людьми.

6. Ніколи і ні від кого не залежати!

7. Піклування про свій зовнішній вигляд. Я не прихильник частого відвідування салонів краси чи дорогих процедур. Але доглянута шкіра, волосся, манікюр, педикюр, епіляція – це невід’ємні атрибути поважаючої та люблячої себе жінки! Проте всі ці процедури я давно навчилася робити самостійно в домашніх умовах, тому догляд за собою тепер займає не так багато часу й грошей! (благо, тепер можна купити будь-яку косметику і навчитися будь-яким процедурам – інтернет, курси в допомогу!)

Цей принцип, насправді, дуже важливий, адже, коли я подобаюсь собі в дзеркалі – це однозначно піднімає самооцінку, дарує гарний настрій та самовпевненість.

8. Якісна косметика. В першу чергу це стосується доглядової косметики – кремів для обличчя і тіла, шампуней. І я не говорю про розпіарені дорогущі бренди – косметику необхідно підібрати під себе (самостійно чи зі спеціалістом), яка дійсно буде «працювати» на вашій шкірі і буде позбавлена потенційно небезпечних компонентів у своєму складі (читаємо етикетки, вчимося розуміти компоненти складу).

Сюди ж відноситься правильно підібраний макіяж і парфуми (особливо парфуми, адже вони – як наша візитна карточка!). Декілька моїх улюблених продуктів по догляду за собою добавила в допис)

9. Любити і дякувати Богу за кожен свій день! Все робити з любов’ю.

10. Поважати себе як особистість і відноситись до себе з повагою. Вміти говорити "ні", відмовляти в чужому проханні, якщо виконати його буде для вас дійсно важко або піде на шкоду власним інтересам.

11. Не відкладати на завтра реалізацію своїх мрій – робити сьогодні і зараз те, що приносить задоволення – саме це дає нам неймовірну енергію і відчуття повноти життя.

12. Насолоджуватись самотністю. Любити бути на одинці. Вміти самому робити будь-що і ходити будь-куди.

12. І, звичайно ж, балувати себе – купляти речі, які подобаються, ходити, куди подобається, кормити, чим подобається.

На останок, всім дівчатам, жінкам, які прочитали цей пост до кінця, хочу сказати, що ваше життя зміниться на краще лише тоді, коли ви перестанете вважати себе якимись не такими, недостойними, не потрібними… Припиніть обезцінювати себе! Полюбіть себе по-справжньому – із всіма своїми недоліками/целюлітами/веснушками/зайвою вагою/чи будь-якими іншими «недоліками»! Так, любити себе – це не тільки слова, а й конкретні дії, праця над собою! Але треба пам’ятати, що кожна із нас унікальна та особлива! Якщо щось не подобається – працюйте над собою, змінюйтесь, але робіть це з бажанням та любов’ю! Бо виснажливі дієти, ненависні заняття спортом – це не про любов до себе… це про бажання бути такою, щоб сподобатись комусь…

А ще, я колись прочитала цікавий вислів, який практично повною мірою характеризує поняття любові до себе : «Мені це можна. І зі мною так не можна…»

P.S. Всіх обіймаю і бажаю полюбити себе істинною, здоровою любов’ю!