Що спільного між Green Tea та Baccarat Rouge 540?
Ці парфуми з різних всесвітів, але спільне між ними точно є.
Я і сама здивувалася цьому факту, коли дізналася, готуючи допис про Зелений Чай.
Не буду вас довго інтригувати: 25 років тому легендарний Green Tea створив той самий парфумер Francis Kurkdjian - автор вже не менш легендарної Baccarat Rouge 540.
Здається, у цього парфумера є суперздібність створювати аромати, що залишають слід в історії парфумерії.
Але в 2023 році стається ще одна подія: свідомо чи не свідомо Francis Kurkdjian випускає в світ "клон" Зеленого чаю: Aqua Media Cologne Forte.
Я беру "клон" в лапки, тому що Aqua Media, звісно, абсолютно самостійний аромат, але схожість неймовірна. Особливо на старті.
Давайте роздивимося ноти цих двох парфумів
Green Tea від Elizabeth Arden
Верхні ноти: Лимон, Бергамот, М'ята, Шкірка Апельсина і Ревінь;
Ноти серця: Жасмин, Дубовий Мох, Мускус, Фенхель, Гвоздика і Біла Амбра;
Ноти бази: Зелений Чай, Жасмин, Дубовий Мох, Мускус, Насіння Селери, Тмин, Гвоздика і Амбра.
Aqua Media Cologne Forte від Maison Francis Kurkdjian
Верхні ноти: Вербена і Бергамот;
Ноти серця: Фенхель і Гедион;
Ноти бази: Чай Матья, Мускус і Деревні Ноти.
Всі, хто коли-небудь тримав в руках Зелений Чай, погодяться, що важко розрізнити більше 3-4-5 нот.
В Aqua Media автор, здається, вже зважено віверяв ноти. Додана синтетична молекула Гедион, яка має легкий, напівпрозорий аромат жасміну з цитрусовими нотками.
Не можу сказати, що парфюм, після свіжого бергамотового старту, скочується в прохолодний чай з цитрусами. Відчувається в ньому якась грунтовність, сильна база, трохи травянистої гірчинки, деревинного тепла.
А стійкість! Я знахабніла в магазині 🤭 та один пшик Aqua Media зробила на себе, а другий - на блотер. Цілий день парфюм був зі мною. Блотер поклала в сумочку, ароматом просочилося все: підклад, гаманець, шопер. Пройшло 2 дні, а речі досі пахнуть.
Достойний парфум, але ціна - в 17 разів дорожча за такий схожий Green Tea - доступна не кожному. Тож продовжу користуватися своїм бюджетним чайком. Він не гірший, хоч і простіше, менш стійкий, але оновлювати можна (за бажанням) кожну годину.
Коментарі (0)