Alina_Demchenko

Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud

Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud
Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud
Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud

З брендом Landor я познайомилась не так вже і давно, але вже зробила для себе певні висновки. По-перше більшість ароматів у цього бренду дуже стійкі, по-друге в них великий вибір саме східних та нетипових ароматів, що приємно дивує в Українській парфумерії. Ціна на маленький об'єм досить приємна, тож для того що б спробувати і поносити - цього достатньо. Тож якістю Landor - я задоволена.

Cami Sama Oud, судячи по характеристикам, повинен бути дерев'яним та східним ароматом.

При першому відкритті флакона ( який я доречі відкриваю прямо під час написання відгуку) - я була вражена свіжими нотами. Знаючи бренд, я очікувала отримати щось більш дерев'яне та пряне. Але ні. Перше що я активно відчуваю це холодна і спокійна лаванда в типовій чоловічій манері. Саме з флакону аромат здається фужерним, вилазить фантомна м'ята і невелика порція гостринки. Перед очима відкривається велике фіолетове поле і сонце, яке поступово опускається за горизонт, кидаючи теплі помаранчові проміні. Ще тепла земля окутана холодним повітрям, яке несе темрява. Квіти стають гучнішими і бажання закутатися в ковдру, стає все більш і більш активним.

Одразу після нанесення ша шкіру ( а з палички на руку аромат буде трошки активнішим , а ніж через розпилення) - лаванда відчувається не так активно. Так, все ще присутня типова свіжість для чолвоічих ароматів, але тут вна значно тепліша. Пряна нота стає більш активною, а лаванда поступово перетворюється на шафран. Ця нота тут на межі - ще трішки і вона перетвориться на активний йодовий запах. Але на щастя його утримує деревина, яка дозволяє шафрану стати більш легким. Відрізнити саме в цьому ароматі певний вид дерев'яних нот - складно. Це більш схоже на якийсь мікс, але свіжий, можливо навіть трошки могкий та хвойний.

Під кінець свіжості і водночас пряності додає пачулі. Я люблю те як ця нота веде себе з деревиною . В ньому нема димності та сухості. Тут ця нота має темні, землянисті та вологі мотиви і це ідеально поєднується з солодкою тягучою нотою. Близько до шкіри - грає легкий мікс анімалістичних нот. Мускус тут не заважкий, він чистий і свіжий . Вся ця композиція грає не східними нотами, а лісовими. Це образ якогось хижака, який переміщається серед гір, де зелені ліси сміняються ароматними галявинами та високими скелями, де все ще є сніг.

  • Початкова нота: Амбрета, Лаванда, Мускатний горіх, Шафран. Амбрета на старті не сильно активна, тож для мене анімалістичні ноти це про базу. А ось мускатний горіх я тут не роспізнала. Взагалі - це завжди дуже активна нота і особисто я її побоююсь і недолюблюю якраз через те що вона бере на себе акцент. Тут такого не було. Лаванда при нанесенні звучить в шлейфі, а ось близько до шкіри та й до кінця - звучить саме шафран.
  • Нота серця: Білий кедр, Кедр атласький, Сандал, Уд. Здивована була побачити сандал, але як я вже казала, саме в цій композиції складно було обрати вид деревини. Звучить лаконічно і максимально гармонічно.
  • База :Амбра, Бурштин, Мускус, Пачулі, Уд. Базі притамані анімалістичні ноти, тож я інтуітивно розуміла що вони тут є, мають бути. Пачулі мені тут дуже сподобався. Ось таке звучання мені сподобалось - без сухості, занадтої трав'янистості.

Я була здивована після "прослухування" аромату. Заявленя про те що аромат східний і трошки підгледів піраміду(але вже забувши на момент затесту) - я готувалась до важкого аромату з домінуванням уду, мускусним вибухом і занадто смолистою базою. База тут ... Ніколи не думала що таке скажу, в гарному сенсу як у бакари, але як в екстракту. І я кажу саме про звучання шафрану, амбри, мускусу і деревини ( ні в якому разі не хочу вам казати що це дюп чи аромат схожий за звучання, справа тільки в певних нотах).

Мені сподобалась стартова прохолода і шлейф лаванди. Мені сподобалось те як ноти дерева стали для мене цілим лісом, а мускус - таємничою твариною та снігом. Аромат дерев'яний - 100%, але східний .... я б тут посперечалась .

Landor Cami Sama Oud - для мене звучить як унісекс. Він не важкий, не дурманить і не душить. Він цілком стриманий , але при тому має свій шарм.

Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud
Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud
Сліпий затест : Landor Cami Sama Oud