Beauty Jam

Ензимна пудра: що це таке та як нею користуватися?

Ензимна пудра: що це таке та як нею користуватися?

Пілінг за рахунок ензимів — ідеально підійде усім типам шкіри,включаючи проблемну, куперозну та чутливу, а особливо — влітку. Ензимна пудра працює завдяки ферменам, які видаляють ороговілі часточки шкіри, забруднення та надлишки себуму.

Окрім якісного очищення, пудра дозволяє домогтися:

  • освітлення шкіри та рівного тону;
  • усунення постакне та інших помітних пігментацій;
  • розгладження та м'якості;
  • пришвидшення процесів відновлення епідермісу.

Так, він подається у форматі порошку і така суха форма — це теж великий плюс, адже вона не потребує такого великого вмісту консервантів, як кремові або рідкі продукти.

Я полюбила ензимну пудру саме за те, що вона перетворює довгий і нудний етап очищення на приємний та швидкий.

Як використовувати пудру? Беремо трошки порошку у долоньки, додаємо води (не багато) та розтираємо, поки не утвориться емульсія, а згодом і м'яка пінка. Терти обличчя твердою пудрою не потрібно. В цьому і є її принципова відмінність від скрабу, ніякого дискомфорту чи травмування шкіри. Ферменти все зроблять краще та делікатніше, ніж абразивні часточки.

Наносимо на обличчя, трошечки тремо, особливо в проблемних місцях. У мене це Т-зона. А далі тримаємо на шкірі 5-10 хвилин і змиваємо.

Я чула про ензимку тільки схвальні або нейтральні відгуки і це змотивувало мене спробувати. Обрала одну з бюджетних від Elizavecca. Для моєї шкіри вона виконує усі обіцянки і, що особливо важливо, я відчуваю, що точно змила spf-крем.

Чистота до скрипу, так, саме це відчуття дає ензимна пудра.

З мінусів — запах. Не знаю, чи у всіх він такий. Моя пудра на основі кукурудзяного крохмалю і вона має різкий запах кукурудзяних паличок. Звикла я швидко та спочатку відчувалось занадто сильно.

В процесі користування я зрозуміла ще 2 важливі нюанси.

1. Не варто поєднувати очищення ензимною пудрою і активні сироватки чи тонери з кислотами. Можливо, комусь буде нормально, а для моєї шкіри це був перебір і чудом обійшлося без опіку та пекло страшенно. Особливо, якщо тільки починаєте водити дружбу з кислотами, оберіть більш легке очищення.

2. Якщо шкіра дуже лущиться, то пудра не вирішить ситуацію так само помітно, як скраб і не прибере під чисту усі лусочки. Та загалом, про відсутність лусочок варто подбати на етапі зволоження і обрати більш живильний крем.

Я помітила, що мій тон шкірі дійсно вирівнявся, а оце відчуття чистоти до скрипу...після дня у місті під кремом з спф та косметикою, це просто must have.