Юлія Лисенко

Мій догляд за волоссям

Мій догляд за волоссям

Я люблю простоту і мінімалізм в догляді за собою, в тому числі за волоссям. Раніше в мене було повно засобів і різноманітних баночок, але через безсенсовне нашаровування цього всього "добра" шкіра на голові почала часто свербіти, червоніти, зʼявилась лупа. А щоб зрозуміти від яких саме засобів такий ефект - я вирішила повністю відмінити всі засоби і почати з самого простого: шампунь, кондиціонер. Далі потроху додавала нові засоби та слідкувала за реакцією шкіри. Таким чином в мене залишилось в арсеналі небагато продуктів, все інше пішло у смітник.

Отже, мій догляд поділяється на застосуванні силикінов (якщо хочеться гарного візуального гладкого ефекту) і безсиліконовий (відпочинок від силіконів та відновлення).

1. Скраб CP-1 - користуюсь раз на 1-2 тижні, намагаюсь масажувати довше, часточки не дряпають шкіру голови, після змивання відчуваю прохолоду завдяки вмісту ментолу. Зазвичай шкіра голови жирниться вже під кінець другого дня, зі скрабом - на третій день.

1. Шампунь Pantene Aqua Light - використовую для глибокого очищення. Піниться добре, не викликає свербіж та лупу.

2. Шампунь Nature Box з авокадо - повсякденний мій шампунь без сульфатів, зараз змінила на цього ж бренду, але в оранжевій пляшечці (сухе волосся), ефект цікавий - не скрипить, гладке, ніби є ефект кондиціонування. Поки тестую, так як не розумію наскільки достатня промивна здатність.

Шампунями промиваю волосся двічі.

1. Кондиціонер Hillary - зволожувальний, теж з "натуральної" теми. Звичайний зволожувальний кондиціонер, без супер ефекту. Консистенція густа, запах ненавʼязливий. Користуюсь ним коли немає часу довго тримати маску на волоссі.

2. Маска Garnier Fructis Hair Food - відновлювальна та поживна масочка. Без силіконів. Наношу і тримаю якомога довше (іноді під шапочкою та рушником).

3. Маска Brelil Numero - маска, яку використовую у виключних випадках, так як вона просто наповнена силіконами. Виробник заявляє про відновлення, але цього не буде - тільки гарний візуал. Волосся дуже мʼяке на дотик і блищить.

1. Сироватка L’Oreal frizz killer - олійка термозахист (без силіконів), волосся не жирнить по довжині, але брудниться швидше, як і після будь-яких засобів для термозахисту.

2. Олія орхідеї Krelal- силіконовий засіб. Після використання волосся мʼяке, блищить, дуже приємне на дотик. дуже економний засіб - не закінчується вже другий рік.

Фото мого волосся