Ya Yana

Топ-5 гідрофільних олій

Топ-5 гідрофільних олій

Гідрофільна олія — це найкращий спосіб очищення, з усіх можливих для мене. Що означає для мене? Для комбінованої шкіри з великими порами в Т-зоні та схильністю до сухості. І так, перед використанням я радилася із дерматологом. Це точно варто зробити, аби правильно підібрати косметику та не отримати сюрприз у вигляді закоркованих пор.

Я обираю саме гідрофілку, бо вона добре впоралась з моїми чорними цятками і продовжує це успішно робити (на скільки це можливо). А також, я відчуваю, що вона добре змиває сонцезахист і надлишки себуму, що особливо важливо у таку спеку, як зараз.

Зібрала свій особистий топ гідрофільних олій. Розкажу одразу про спільне.

Усі 5 гідрофілок змогли:

  • якісно очистити шкіру обличчя;
  • подружитися із трьома різними за складом гелями/пінками для вмивання і дати в тандемі з ними хороший результат;
  • очистити пори на носі так, що я аж відчуваю оцей «пісочок» під подушечками пальців протягом процедури вмивання проблемних зон;
  • не спровокувати запалення, подразнення, висипання та комедони;
  • підійти для зняття макіяжу та легко розчинити стійку декоративну косметику.

Також зі спільного: абсолютна прозорі, хоч у флаконах мають певні відтінки, легко емульгуються при контакті з водою і мають +/- один ціновий діапазон.

А тепер про кожен по черзі)

Можу сказати, що вона одна з найприємніших за ароматом, бо нагадує зелений чай. Запах смажених млинців, як я зазвичай характеризую гідрофілки, тут взагалі не чується. Окрім того, ця олія найбільш густа при нанесенні на шкіру, але це відчувається мінімально.

Олія шипшини у складі сприяє синтезу колагену та додає етапу очищення антивіковий ефект, активізуючи регенерацію, зміцнюючи судини та покращуючи імунітет.

Олія оливи підсилює цей ефект, працюючи, як антиоксидант. Вона також попереджає появу лущення.

Основна дія компонентів цієї олії направлена на позбавлення від чорних цяток та сальних ниток. Я змирилась з існуванням перших, та можу точно сказати, що після цієї олії ниточки в деяких місцях виходять самостійно і це помітно одразу після вмивання.

Олія жожоба регулює вироблення шкірного себуму тим самим зменшуючи ризики появи закоркованих пор.
Олія мигдалю усуває запалення та подразнення.
Олія виноградних кісточок дбає про глибоке очищення пор.

Запах цієї олії досить специфічний, нагадує трави і соняшникову олію і до нього мені довелося звикати, саме тому ми не одразу потоваришували. Дівчатка у коментарях сказали, що така ціна за натуральний склад продукту і зовсім скоро я перестану це помічати. Мене така ціна влаштувала і вони виявилися праві) Формула без ароматизаторів має свої нюанси. Та в іншому формула цілком дієва.

Олія соняшника тут дійсно є і вона відповідає за розгладжування шкіри.
Соєва олія підтримує пружність та еластичність, запобігає втраті вологи.
Олія моринги усуває запалення та почервоніння.
Екстракт кореню женьшеню забезпечує антиоксидантний захист, прискорює регенерацію, зміцнює шкіру.

Тут знову кажемо привіт натуральним ароматам. Нотки календули чути досить дзвінко. Ця гідрофільна олійка підійшла мені та моїй сестрі, шкіра якої схильна до почервонінь. І цю ситуацію вона помітно вирівнює. З усієї підбірки, я б назвала цю олійку найбільш делікатною і радила б чутливій шкірі (якщо дерматолог окнув, звісно).

Екстракт календули у складі заспокоює шкіру.
Олія іланг-ілангу регулює роботу сальних залоз.
Макадамія активізує регенерацію.

Якщо ваша шкіра потребує очищення гідрофільною, але вам не дуже подобається саме відчуття олії на обличчі під час вмивання, то ця олійка для вас. Вона відчувається як приємний густий крем, є найбільш рідкою з усіх, а також має такий крутий аромат. Він легкий та ненав’язливий та я все одно розчула цитрусові мармеладки.

Вона містить ті ж олії, що вже траплялися вище: жожоба та макадамії. Та, окрім цього:

  • екстракт грейпфрута вирівнює тон та сприяє вибілюванню пігментації;
  • олія огірочника бореться з висипаннями та віковими змінами.

Ця гідрофілка заявлена, як та, що добре знімає стійкий макіяж. І вона єдина з підбірки, якою я можу знімати макіяж з очей, адже з нею не відбувається оцього неприємного затікання і ефекту «блюр» після вмивання.

Отже, ці олійки я б назвала найкращими. Кожна з них підійшла мені на 100% і має свої додаткові плюшки, окрім очищення. Тестували якусь з них? Діліться досвідом та своїми фаворитами у коментарях.