Anna_feerie

Від жаху до любові: мої відносини з 15 % азелаїновою сироваткою Jole

Від жаху до любові: мої відносини з 15 % азелаїновою сироваткою Jole

Азелаїнова кислота - це мій практично основний актив, який має бути в догляді постійно, інакше тримати розацеа під контролем не виходить. Минула сироватка від корейського бренду від Nineless (https://club.makeup.com.ua/post/39563/) мене не вразила, адже її дія на заспокоєння виявилась мінімальною, тож я вирішила спробувати більшу концентрацію від українського бренду Jole. Тисніть "Дізнатись більше", щоб розгорнути відгук та побачити результат роботи сироватки на моїй шкірі.

Цю сироватку я колись тестувала в пробничку і була задоволена ефективністю, тож очікування були позитивні. Але спочатку я стикнулась з доволі неочікуваною реакцію, про яку розповім далі).

Від жаху до любові: мої відносини з 15 % азелаїновою сироваткою Jole
Від жаху до любові: мої відносини з 15 % азелаїновою сироваткою Jole

Я сумнівалась, яку концентрацію взяти - 10 чи 15 %, тому вирішила проконсультуватись у косметолога (та співвласниці бренду) Вікторії. Мене здивувало, що консультація проходила не в текстовому режимі, а під час телефонної розмови, під час якої в мене розпитали про стан шкіри, наявні засоби в догляді та досвід користування азелаїнкою. Після консультації я надіслала фото своєї шкіри, щоб вибір засобу був максимально доречним (як ви зрозуміли, мені порадили саме 15 %).

Вікторія порекомендувала наносити сироватку двічі на день зранку та ввечері, адже за протоколом лікування розацеа показана саме така схема. Після сироватки мені запропонували заспокоювати шкіру спеціальною ламелярною маскою, огляд на неї тут: https://club.makeup.com.ua/post/43980/ 🥰.

Також я не втрималась, щоб не розпитати маму бренду про виробництво, концепцію та формули засобів. Jole позиціонуються як космецевтика, адже в своїх засобах роблять акцент на активах, які ретельно упаковуються технологами, аби запобігти подразненням та іншим побічним ефектам. Виробництво контрактне, на заводі, що має європейську сертифікацію на відповідає всім нормам та вимогам законодавства.

Склади в Jole приємно вражають: моя сироватка містить 15 % азелаїнової кислоти, та це далеко не все, адже виробник додав:

💙 ніацинамід (заспокоює шкіру, зменшує пори та чинить себорегуляцію);

💙 сквалан - відновлює гідродіпідну мантію та знижує реактивність;

💙 бісаболол - антибактеріальний компонент;

💙 лецитин - антиоксидант, що сприяє відновленню бар'єрних функцій;

💙 токоферол (вітамін Е) - антиоксидант, природний консервант, що зволожує та допомагає зберегти тонус шкіри;

💙 аскорбіл пальмітат - жиророзчинна форма вітаміну С, стимулює вироблення колагену, надає сяйва та вирівнює тон;

💙 валін, пролін, лізин, серин - амінокислоти, що входять у склад натурального зволожувального фактора, підвищують захисні функції епідермісу та забезпечують краще загоєння тканин.

По консистенції сироватка має вигляд щільного крему білого кольору, без аромату. Для нанесення на все обличчя достатньо одного натискання на помпу - продукт легко розподіляється та швидко вбирається, залишаючи шкіру матовою.

Тож, я почала тестування. Ііііі.... вже на другий день помітила, що з моєю шкірою коїться щось дивне: від свого звичайного крему я відчувала печіння, на дотик обличчя стало якимось шершавим, а почервоніння посилилось. Ще пару днів я продовжувала наносити сироватку двічі на день, змінюючи крем, засіб для вмивання та роблячи маски (бо була впевнена, що моє обличчя точно звикло до азелаїнки і ніяких побічних ефектів бути не може)). І тільки потім зрозуміла, що справа не в моєму догляді, а в дуже активній дії Jole Anti Acne Azelaic 15 % Acid Serum.

По факту, вона навіть трохи потужніша за аптечний Скінорен (який я ніколи не наносила на всі обличчя через печіння, а використовувала лише точково). Але ми не здаємось, я ж вперта, тож пішла вивчати мат.частину на Ютуб канал бренду. Там знайшла відео саме про азелаїнку, де Вікторія радила у разі появи подразнень зменшити частоту використання продукту, поки шкіра не звикне.

Тож я так і зробила: перейшла на використання через день ввечері, а потім кожен вечір (через 30 хвилин закривала ламелярною маскою від Jole). Зранку приділила максимальну увагу відновленню захисного бар'єру, у цьому мені дуже допомогла ось ця охолоджуюча сироватка з пробіотиками: https://club.makeup.com.ua/post/41718/ та отакий бюджетний та дуже дієвий крем: https://club.makeup.com.ua/postt/39823/. Також кілька раз на тиждень я балувала своє обличчя заспокійливими листковими та гідрогелевими масками 🙂.

Тож, давайте перейдемо до моїх результатів через місяць🤗. Моє До виглядало не надто жахливо (в порівнянні з тим, що було кілька років тому, звісно)). Та все одно були присутні почервоніння і запалення шкіри, особливо на щоках, також на підборідді я мала болючі висипання.

На даний момент я бачу помітне освітлення шкіри, тобто почервоніння значно знизилось - якщо не дивитись на себе через фронтальну камеру 2х, то це виглядає як легкий рум'янець). Кількість запальних елементів також скоротилась, особливо це помітно на підборідді (це моє слабке місце, адже більшість висипів локалізуються саме там).

Я робила багато фотографій, щоб зафіксувати результати, думаю, по колажах можна добре відстежити різницю😍. Так, ще є над чим працювати, але я рада, що вдалося подолати той відкат, який дала попередня неробоча для мене сироватка, тож я продовжую курс і сподіваюсь ще більше заспокоїти епідерміс та висвітлити постакне.

Наразі до мене їдуть подарунки від моїх любих дівчат і серед них є 5 % азелаїнова та 20% ніацинамідова сироватки Cos de Baha, тож я думаю чергувати їх в ранковій рутині, щоб посилити дію крем-сироватки від Jole😉. Обов'язково поділюсь з вами результатами😉.

Бажаю всім гарного настрою та здорової шкіри!