Аna

Mustela для дитячої атопічної шкіри

Mustela для дитячої атопічної шкіри

Більше 3 років я в пошуках хорошої гігієни для атопіка. Купляла дещо в масс-маркеті, але то все не те. В бренді Mustela мені дуже сподобалась все, що я спробувала. Ділюся з вами враженнями про два засоби.

Дуже м'який миючій засіб. Піноутворення не сильне. Проте засіб ідеально підходить для щоденної рутини малюка-атопіка:

1. Не сушить шкіру, не провокує подразнення. В принципі, на цьому реченні можна завершувати огляд будь-якого миючого засобу для атопічної шкіри. Бо головне - не викликати алергію і не спровокувати дерматит. Гель Мустела в цьому сенсі дуже делікатний.

  1. Добре очищує шкіру, в тому числі брудні коліна малого непосидька, змиває засоби-інсектициди, чи крем для захисту від сонця.
  2. Не потребує великої кількості води. Маю на увазі, що гель легко очищує при незначній кількості води і легко змивається. Для атопічної шкіри важливо мінімізувати контакт з водою, тому я одразу звернула увагу на простоту видалення гелю зі шкіри.

Склад не дуже довгий і досить хороший. Соняшникова олія - не єдина олія в складі гелю. Ще є олія ши і олія авокадо. Моя шкіра таке дуже полюбляє. Шкіра дитини також добре реагує.

Я сама іноді користуюсь цим гелем. На перший погляд може здатись, що засіб взагалі не буде пінитись. Але після гелю дійсно є відчуття зволоження і чистоти. Аромату майже немає.

А ще гель дуже економічний. І силою натискання на дозатор можна регулювати кількість засобу. У мене тільки позитивні враження.

Крем-емолент після душу - як Отче Наш. Влітку спекотно, тому я звертаю особливу увагу на те, щоб захисний шар, створений кремом, відчувався на шкірі комфортно. Щоб шкіра "дихала".

Крем Mustela відповідає моєму запиту. За моїми спостереженнями він:

- пом'якшує шкіру,

- створює захисний шар для утримання вологи,

- після тривалого використання дитяча шкіра стає більш доглянутою і здоровою.

Текстура крему досить легка. Він густий, але не масний, трохи тане від тепла рук.

Я розподіляю крем тонко, не мажу густим шаром. Він швидко всотується, майже не має аромату. І крем, і шкіра після нього вкрай приємні на дотик (це я вже на собі перевірила).

Загалом я дуже задоволена кремом. Шукала саме такий - щоб без відчуття плівки, мав більш-менш натуральний склад і, звісно, щоб гарно доглядав за тілом.

Моїй дитині рутина подобається.

І найголовніше - загострень дерматиту стало набагато менше. Якщо і бувають, то зовсім незначні, дитина їх легко переносить. До складу входять рослинні олії та сквалан. Мені дуже подобається таке поєднання навіть у косметиці для дорослих.

З приводу ціни, вона не низька. Але кожна копійка виправдана. Мої пошуки в массмаркеті ні до чого не призвели. А сучасна аптечна дермокосметика дійсно дуже хороша. Ці засоби від Mustela значно полегшують догляд за дитячою атопічною шкірою.

Ще про один емолент писала тут: https://club.makeup.com.ua/post/33482/

Хай шкіра наших малюків буде здоровою, а батьківські нерви - цілими і неушкодженими 😉