Santa Maria Novella: Історія та 8 Ароматів Firenze 1221
Медічі, Блер Уолдорф та дівчина Джеймса Бонда! Зацікавила? Тоді запрошую в подорож у Флоренцію
Сьогодні я хочу занурити вас у захоплюючий світ одного з найстаріших парфумерних домів у світі – Santa Maria Novella. Цей легендарний бренд має понад 800 років історії, і кожен його аромат – це справжнє мистецтво.
Почитати про дав ній Паризький парфумерний дім Fragonard можна тут https://club.makeup.com.ua/post/37920/
Історія Santa Maria Novella
Santa Maria Novella бере свій початок у далекому 1221 році в самому серці Флоренції, Італія. Спочатку це була маленька аптека при монастирі, де монахи Домініканці виготовляли лікарські засоби та парфуми з місцевих трав і квітів.
З роками їх майстерність та знання рослин стали відомими далеко за межами Італії, перетворивши аптеку у всесвітньо відомий парфумерний дім. Саме тут народився перший в світі Одеколон.
Колекція Firenze 1221 Eau de Cologne
Колекція Firenze 1221 Eau de Cologne – це справжня ода традиціям Santa Maria Novella. У неї входять вісім унікальних ароматів, кожен з яких має свою історію і приносить різні відчуття.
Що важливо знати про ці аромати: ними можна обливатися, це концентрація Eau de Cologne - ідеальні на спекотне літо. Вони не душать, але шлейф мають. Стійкість в середньому 3-5 годин, деякі типу Melograno будуть стійкіші. Всі аромати мають натуральне природнє звучання.
Кожен має втілення в різних засобах - лосьйоні, милі, кремі, шампуні, масці для обличчя та і взагалі всьому, що ви можете уявити з доглядової косметики. В бренду є все від мила без запаху, зубної пасти до ароматичного оцту - і все це є на MakeUp в Україні ♥️
Блер Уолдорф
В культовому серіалі «Пліткарка», епізод 8 сезон 5, принц Луї Грімальді повертається з Флоренції та дарує велику коробку всіх ароматів Santa Maria Novella для Блер Уолдорф.
Acqua della Regina
Acqua della Regina був створений спеціально для королеви Катерини Медичі і за задумом парфумерного дому є втіленням аристократичного шарму і елегантності.
Дуже характерні ноти для пахощів тих часів. В звучанні багато трав та цитруси. Якщо вас в дитинстві натирали польським Amol, то це дуже з тієї опери.
Все, що бачите в піраміді, воно відчувається однією хвилею спочатку. Через декілька хвилин після нанесення, аромат «всідається» і менш яскраво кричить про себе. Він дуже незвичний своїм саме натуральним звучанням, якщо порівнювати зі звичними ароматами з люксу. З мене він швидко «злітає».
Fresia
Fresia - свіжий та квітковий аромат, що переносить вас у ранковий весняний сад вкритий росою та наповнений фрезіями.
Це саме той запах чистоти, який так часто шукають в парфумерії. Мені якоюсь мірою тут відчувається віддушка синьої Nivea, але не 1:1, радше саме з неї присутня кремова свіжість.
Rosa Gardenia
Rosa Gardenia - ніжний і романтичний, цей аромат поєднує в собі ноти троянди і гарденії, створюючи справжню симфонію квіткових акцентів.
Дуже красиво грає аромат між квітковими нотами і солодким деревом. Він не плоский квітковий, він як справжня загадка розкривається і з кожними хвилинами з сандалу, неначе зі скрині, виходять на передній план бергамот, гарденія та троянда.
Якщо робити паралельний затест двох троянд:
Rosa Gardenia: домінують сандал, бергамот і сам він відчувається важчим за RN, в ньому троянда і вся квітковість десь на фоні. Gardenia відчувається суворішою, ніж Rosa Novella. З часом квіти більше проявляються і співвідношення дерево-квіти стає 1:1. Трохи солодкі, але з Miss Dior навіть не порівнюю, бо Miss порівнюючи з ними це варення.
Rosa Novella: домінують квіти, дзвінка натуральна рожева троянда. Цікавий мікс свіжості та теплоти деревних нот.
Це дві абсолютно різні троянди за настроєм і якщо ви шукаєте саме троянду в парфумерії, то для вас вони стануть відкриттям.
Rosa Novella
Rosa Novella - аромат натхненний чарівним садом троянд біля монастиря Santa Maria Novella (3 фото). Це справжнє втілення жіночності та витонченості.
Жасмин, гарденія та багато-багато троянди, десь на фоні відчуваються теплі деревні ноти сандалу. Дуже легка та політкоректна троянда. Ідеальна на романтичне побачення. Лимон та петітгрейн дають свіжості, якої в Rosa Gardenia немає.
Angeli di Firenze
Angeli di Firenze ст ворений на честь ангелів Флоренції – символу міста. Його випустили в 2006 році до 40-ї річниці повені у Флоренції. Ангели - це люди, які приїхали з усього світу до Флоренції під час масштабної повені 4 листопада 1966 року, щоб не шкодуючи сил рятувати історію та серце міста.
Це ще один аромат «чистоти», але він справді неземний. Наче справжній аромат ангелів. Морський і сандаловий. Я не можу виокремити жодної ноти, але мені кидає флешбеки з, напевно, 2008 року, де сааааме так пахли Ампули сироватки Planet Spa Avon - кожен раз вдихаю його і чітко чую саме їх.
Melograno
Melograno: Хоч і назва «Гранат», я відчуваю густий та тягучий, багатий аромат пахощів церковного кадила (ладану). Він відчутно концентрованіший та стійкіший за інших. Саме цей аромат вони в бутінках наносять на тішю в пакетах. Шипровий шипр. Кажуть, що на старті вони нагадують Chanel 5 вінтажними альдегідами.
Аромат який носила кохана Джеймса Бонда - Веспер Лінд, яку зіграла Єва Грін. Саме цей кадр спонукав мене познайомитися з цим ароматом і загалом парфумерними домом SMN. На стоп кадрі (3 фото) ви можете побачити флакон Melograno ще в старому дизайні (4 фото).
Готуючи статтю дізналась, що Melograno - улюблені парфуми акторки Єви Грін, ось як він зʼявився у фільмі.
Tabacco Toscano
Tabacco Toscano - чуттєвий та теплий аромат тютюну, який втілює дух Тоскани за задумом парфумерного дому.
Але…