Alyona Fedyk

Українські бренди парфумів: топ-5 моїх улюблених ароматів

Українські бренди парфумів: топ-5 моїх улюблених ароматів

Звісно, найбільшої популярності українські бренди здобули після повномасштабного. Саме тоді почала процвітати вітчизняна б’юті- і парфіндустрія, про неї почали говорити і знайомились з композиціями все частіше, не лише українці… Підтримати українського виробника – святе діло, але всі мої спроби знайти хороший аромат тривалий час були провальними.

Не те, щоб я повністю відмовлялась від улюблених світових брендів парфумерії, але й були надії, що українці можуть на рівні, а то й краще. Парфуми українських виробників почали з’являтись в моїй колекції, але все це було для мене дивним, занадто голосним і докучливим.

Так, це правда: ніша – не зрозуміла та не оцінена мною досі, і, можливо, ти про це вже знаєш, але саме в цей сегмент ти автоматично потрапляєш, коли шукаєш українські парфуми. Більшість українських брендів хочуть надати своїм колекціям “нішевості”, але не у всіх це виходить успішно) Проте, як показує практика, українському споживачу потрібно щось ексклюзивне. Нішеві аромати в нашій країні користуються найбільшою популярністю, і тут даремно сперечатись.

Мені зі своєю любов’ю до люксових ніжних, пудрових, квітково-деревинних ароматів довелось довго шукати щось цікаве, але я так і не знайшла те, що на 100% відповідає моїм парфумерним запитам. Проте і серед цих суперважких нішевих композицій, я змогла знайти щось дуже оригінальне.

Увага, любителям Baccarat! У списку є парфуми, які ну нічим не відрізнити від улюбленого багатьма Baccarat Rouge 540 Maison Francis Kurkdjian:)

Думаю, тобі варто передивитись цей список і разом зі мною відчути гордість за українські бренди, парфуми яких дійсно хочеться розгадувати по нотах. Ну і, звісно, поринути трішки в історію створення цих талановитих брендів, бо нічого в Україні не засновується просто так.

Ну то як, готова? Буде цікаво…

УКРАЇНСЬКІ БРЕНДИ ПАРФУМІВ, ЯКІ МЕНЕ ЗАЦІКАВИЛИ: МІЙ ТОП-5

Про бренд. Веганський бренд нішевої парфумерії, який спеціалізується саме на гурманських ароматах. Над усіма ними працює одеська парфумерка – Марія Чайковська. Її мета – наділити українські парфуми душею, викликати спогади про особливі місця у того, хто їх наносить, та навіть створити таку собі тревел-галюцинацію:) А ще деякі аромати з колекції мають монозвучання, що теж може бути для когось цікавим.

Neglige Marrakesh – моє відкриття. Це вечір перед першим побаченням, тривожність та легкий мандраж. Чарівний, густий, об’ємний аромат з орієнтальною базою. Тут білі квіти, прянощі, шафран, мед, а в шлейфі – тонна індійських спецій, залишки квіткових мотивів і зовсім трішки деревини.

Про бренд. Інтелектуальні аромати для найвибагливіших цінителів ніші. Poetry Home – це український бренд парфумів, який дозволяє брендувати свої вироби. Так-так, можна нанести бажаний логотип на свічки, дифузори, парфуми для одягу або дому. До речі, всі ці парфумерні штуки є в колекції Poetry Home, тому аромат, що сподобався, може оточувати тебе навіть вдома. Це дуже естетична ольфакторна історія, тому не дивно, що я на неї повелась.

Poetry Home All Saints Of Havana. Чи не єдиний аромат, який мене заінтригував. Дивно, але вся його краса проявляється тоді, коли важкі ноти розвіюються, а на тілі залишається лиш ледь відчутний, сухуватий мотив. На стиханні це дивовижне поєднання амбрових, деревинних, мускусних і тютюнових нот. На старті – важкий і дуже нішевий. Проте саме він за короткий час свого існування назбирав немало захопливих відгуків, і не дивно, адже в ньому такий гарний мікс із бобів тонка, жасмину, конвалії, пачулів, ванілі, мигдалю та тютюну. Я була вражена, тому одразу пішла шукати такий аромат для авто, бо вже уявляла цей неймовірний вайб у салоні. Є, у зручному форматі аромасаше. Рекомендую!

Про бренд. Ні для кого не секрет, що MARÊVE виготовлений на замовлення MAKEUP. Бренд позиціонує себе як провідник у світ емоцій, пристрасті, близькості та романтичності. Саме тому дизайн такий тихий, глибокий та лаконічний. Лише чорний колір, лише стриманий логотип і весь акцент на вміст флаконів. Так, естетика сьогодні важлива, і тут вона промальовується навіть в парфумованих композиціях. Окрім парфумів, бренд презентує ароматичні свічки, парфумований догляд для тіла з феромонами, аромадифузори для авто та дому. Чи не єдиний український бренд, який створив не надто важкі, але доволі концентровані аромати.

Vernal Vibe by MARÊVE. Кожен аромат MARÊVE гідний уваги, а колекція на цей день в них чималенька. Я знайома з усіма ароматами бренду, але лише один нагадує мені про мої ольфакторні фаворити. Vernal Vibe – це найніжніший та найлегший аромат MARÊVE. Є в ньому щось “шанелівське”:) Багатьом він нагадує Chance, а мені є чітка схожість з Gabrielle. Втім, ця ніжність звучить соковитими цитрусовими та динею на старті, ніжними жасмином і бузком, а в базі дуже легкий деревинно-мускусний аромат з залишками свіжого бузку і хвої.

MAREVE Wild Desire. Про цей шедевр та ще один інтригуючий аромат я писала ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/5903/

Про бренд. Бренд обрав іншу візуальну стратегію – більше яскравих барв і більше різноманітних шрифтів. Так, серед списку ароматів із суперлаконічними дизайнами, цей вирізняється сміливістю. Як каже сам український бренд парфумів, його місія – відкрити нішеву парфумерію з нової сторони та “зацікавити навіть тих, хто поза контекстом”. А це, власне, я. Ну що ж, зацікавити таки вдалось:) До речі, всі аромати презентовані у класифікації парфумів, тобто 20% ефірних олій у складі. Думаю, стійкість очевидна.

13PERFUMES Kiss-On-Cheek. Ну це дійсно “поцілунок у щічку”, але доволі таки впевнений:) Дуже кокетливий і дівчачий аромат, проте по-нішевськи насичений та гучний. Тут багато екзотичних нот – папайя, ананас, бергамот… Квіти, безперечно є, але над ними усіма майорить ірис. А от в базі багато кашмерану, бензоїну, олібануму і ванілі. Погодься, такий фінал трішки дивує, але хто казав, що буде передбачувано?

13PERFUMES Mad About You. Ну і обіцяний мною аромат-аналог Baccarat Rouge 540. Так, його створили парфумери 13PERFUMES із, здавалось би, трішки інших нот, але схожість – максимальна, як на мене. Зізнаюсь, я не люблю Baccarat всією душею, але розумію його популярність через нестандартний та містичний аромат, який кожен носик чує по-своєму. У Mad About You теж шафраново-жасминовий старт, деревинний мікс у серці, але в базі ніякого мускусу та амбри, хоча по відчуттям вона все ж таки є. Швидше за все цей бальзамічно-солодкий шлейф створюється завдяки акорду смоли.

Про бренд. Бренд Comex був створений у 2006 році українською компанією Biofarma. Насправді він не спеціалізується на парфумерії, його основна ніша – це догляд. Але з часом у бренда з’явилась колекція аюрведичних ароматів у флаконах-ручках. Формули розробляються з вмістом індійських рослинних екстрактів і олій, тому чекайте на ароматерапію, гармонію та зцілення:)

Comex Cotton Eau De Parfum For Woman. Українські парфуми з солодкою чистотою. Чому солодкою? Я очікувала від аромату менше концентрації, менше пудровості та більше свіжості. Проте це не примітивний “котоновий” аромат. Перша його насичена нота – це троянда. Так, солодко і трішки приторно, але дай аромату стихнути, і ти відчуєш акорди бавовни, мускусу та ванілі. Все ж рекомендую використовувати його в якості спрею для дому чи текстилю. Стійкість непогана.

Ділись своїми враженнями про ці або інші українські парфуми у коментарях.