LunarDemetria

Альгінатна маска: що це та як її застосовувати? Мій досвід використання

Альгінатна маска: що це та як її застосовувати? Мій досвід використання

Привіт!

Колись в моєму житті був період, коли я постійно робила різноманітні маски для обличчя. Спочатку я була адептом глиняних варіантів (які водночас щиро ненавиділа, бо змивати їх – те ще «задоволення»). Потім переключилася на тканинні, настільки, що на будь-яке свято замовляла своїй подрузі в якості подарунку саме їх. Але згодом я просто перестала ними користуватися, адже особливого ефекту не бачила, та й в якийсь момент у мене сильно збільшилася кількість висипань, в яких я звинуватила саме маски. Але не так давно я знов зацікавилася тематикою цих засобів, а конкретно – альгінатним варіантом. Я багато читала про них, намагалася зрозуміти, чому вони стали такими популярними. Потім навіть спробувала. І сьогодні я хочу поділитися тими цікавинками, що дізналася сама, а також розповісти про свій досвід. Впевнена, любительки такого виду догляду за обличчям дізнаються щось нове, а ті, хто як і я раніше, роздумують про їх дієвість – таки ризикнуть спробувати. Тож що, поїхали?

Першочергово нам треба зрозуміти, а що таке взагалі той альгінат. Спочатку я чомусь думала, що це щось більше схоже на глину, адже так само розводиться водою. Мені здавалося, що це якийсь мінерал, адже він навіть звучить так. Проте, насправді, все зовсім по-іншому. Я думаю, багато хто чув про морську капусту – справжній подарунок моря, сповнений купою корисних властивостей. Альгінат далеко не відійшов від неї, адже за своєю суттю – це сполука, що видобувається із бурих морських водоростей. Це полісахарид, який в сухому вигляді являє собою порошок часто кремового кольору. Серед його корисних речовин можна виділити альгінову кислоту, яка, своєю чергою, складається з трьох солей – альгінатів натрію (відповідає за активацію вироблення колагену й нормалізацію роботи сальних залоз), калію (очищає пори і зміцнює стінки судин) та кальцію (захищає від негативних зовнішніх факторів і стимулює кровообіг). Разом же вони сприяють зменшенню запалень, очищають та зволожують шкіру, допомагають навіть розгладити дрібні зморшки.

Проте нерідко на упаковках цих засобів можна знайти не лише основну діючу речовину, а й різноманітні доповнювачі. Тому, здебільшого, альгінатна маска – це цілий комплекс активних компонентів, таких, як гіалуронова кислота, витяжки й екстракти різних рослин, а інколи – навіть дорогоцінні матеріали, типу золота. Об'єднує їх завжди одне – перетворення на густу желеподібну субстанцію, яку треба швидко наносити на обличчя та витримувати до перетворення у майже гумовий шар. Але чому ж це діє саме так?

Перед нанесенням будь-якого складу на шкіру, необхідно її очистити. Але у випадку альгінатної маски можна нанести ще й тонік або легку сироватку. Та навіть якщо цього не робити – те, як діятиме цей засіб, відбуватиметься за одним конкретним сценарієм. Так, як ми вже з'ясували, у масках часто є додаткові активні компоненти. І під час розподілення вони одразу починають свій вплив, адже їм не заважає надлишок себуму чи забруднення. Потім, одразу після нанесення, починається дія такого явища, як оклюзія. Простими словами, досить товстий шар маски закриває пори, не даючи випаровуватися волозі. Саме це й дарує той самий магічний ефект зволоження, який майже неможливо досягти іншими видами масок. Вода та інші більш летючі компоненти не мають іншого виходу, окрім проникати глибше в шари епідермісу. І роблять вони це за допомогою легкого вакууму, який досягається від тиску маски, що застигає, та її щільного прилягання. За рахунок цього жодні патогенні мікроорганізми не проникають у пори, що дає протизапальну та антисептичну дію, а корисні компоненти отримують необхідний час експозиції.

Альгінатна маска здатна надати відчутний ліфтинг-ефект навіть на молодій шкірі, адже саме таким є вплив морських водоростей. Вона підвищує тонус та еластичність, забезпечуючи приємну м'якість епідермісу. До того ж серед властивостей солей альгінової кислоти є виведення забруднень, саме тому після зняття маски спостерігається помітне очищення пор. Особливості ж дії цього засобу сприяють посиленню впливу додаткових компонентів, що і дає можливість виробникам створювати продукти під різні потреби.

Тож ми вже поговорили про те, що являє собою цей засіб, як він діє, згадали його користь. Але й досі я не розповіла про те, як же його використовувати. І, насправді, все досить легко. Головне бути готовою до швидкої роботи. І слідувати інструкціям.

Здебільшого ці маски розводяться з водою у співвідношенні 1:2 або 1:3. Тобто на упаковці може бути написано, що до пакетика (або ж до порції порошку) необхідно додати кількість рідини, у два чи три рази більшу. Я не кажу тут конкретні цифри, адже зустрічала різні варіанти, та й в кожного бренду вони можуть відрізнятися. І вже після поєднання води і сухої маски є близько 5-7 хвилин на роботу.

Консистенція засобу повинна бути такою, як густа сметана, при чому в ідеалі там не має бути грудочок. Як тільки її було досягнуто – необхідно одразу розподіляти маску по обличчю, слідуючи масажним лініям. Це додасть ліфтинг-ефекту та й загалом є правилом для таких продуктів. Зручним варіантом для розмішування та нанесення для мене є спеціальний силіконовий пензлик, який здебільшого і позиціонується як прилад для розподілення масок. Для когось кращим варіантом може стати пластиковий чи силіконовий шпатель, а є навіть ті, хто користується звичайними пензликами. Головним тут є саме рух масажними лініями та досягнення правильного шару. При цьому важливо мінімально потрапляти на волосся, оминати зону очей. А далі залишається лише чекати. На упаковці засобу вказується тривалість витримки, в середньому це приблизно 30 хвилин. За цей час маска з текучої перетвориться на гумоподібну, в якийсь момент до неї можна буде навіть спокійно торкатися (хоч це й небажано робити). І коли таймер продзвенить, а рухати м'язами обличчя стане максимально складно через повне застигання – можна знімати її одним шаром (в ідеальному варіанті), вона легко відійде від шкіри, залишаючи її м'якою та зволоженою.

Загалом після зняття засобу можна більше нічого не робити. Вмиватися в цьому випадку не треба. Проте можна нанести тонік, яким заодно легко прибираються залишки. Все, лишається отримувати задоволення від своєї ніжної та гладенької шкіри, причому такий ефект буде досить тривалим.

Нарешті ми підійшли до частини мого допису, в якій ви зможете побачити рідкість – моє обличчя без жодної краплини макіяжу. Наразі у мене все ще досить велика кількість висипань, після спеки та через періодичні походи на дачу у мене помітні чорні цятки. Поступово ситуація покращується, але далеко не всюди. І саме тоді, коли я подумувала про пошуки якогось експрес-засобу, мені в руки і потрапила альгінатна маска від Joko Blend з золотом.

Вона заявлена як така, що має ліфтинг-ефект, розгладжує зморшки, додає пружності та еластичності. Тут міститься колаген та гіалуронова кислота, що надають позитивний вплив для шкіри будь-якого віку. Безпосередньо на масці вказано, що найкраще вона працює зі зрілою шкірою, хоча підходить всім типам. У мене комбінована, влітку більше жирна варіація, при цьому проблемна і досить чутлива. Тож мені було дійсно цікаво побачити, яким буде результат саме на мені.

Я підготувалася до замішування та нанесення наперед. Відміряла необхідну кількість води (у мене пішло 60 г), підготувала силіконовий пензлик та ємність, очистила шкіру. Досягнення необхідної консистенції було досить стресовим, кілька грудочок у мене просто не хотіли розмішуватися. Проте я таки змогла це зробити та нарешті розподілила її по обличчю. І тут я зробила помилку.

Маска потрапила на волосяну частину голови. У мене на фото зазвичай майже не видно те, що на скронях та ближче до зони вилиць у мене є волосся, я його не прибираю. Саме там і опинився засіб, причому тонким шаром. Він швидко застиг і протягом майже всього часу витримки це відчувалося. Потрапив в склад і на брови, але там він скоріше через те, що просто стікав з лоба. Дискомфорту це не приносило.

Тож я розподілила маску, пішла далі займатися справами і ходила трошки у вигляді Волдеморта. Хвилин на п'ять я перетримала її, не подивилася вчасно на годинник, але проблем це не викликало. Квест почався саме при зніманні – суцільним шаром у мене це зробити не вийшло. Приблизно до очей маска справді відійшла майже сама, але тут я допомогла тим, що вона в мене була нанесена на губах і я просто подула в неї. На лобі ситуація була трохи складніша, але основна частина теж вдало знялася. Проблеми почалися на тих самих ділянках волосся і там, де вийшов занадто тонкий шар, який просто застиг в суху кірочку. Частково це вирішилося самостійно, треба було просто трошки потерти. А от на волоссі довелося розмочувати все тоніком. Через це на фото результату може бути навіть трохи почервоніння.

Не дивлячись на складнощі першого використання, альгінатна маска – це круто, мені дійсно дуже сподобалось! Обличчя зволожене, м'яке. Я не впевнена, це ефект плацебо, чи дійсно результат, але я бачу навіть легке підтягування. Мені 23, у мене нібито ще немає зморшок, проте спостерігаються інколи заломи. І після використання їх стало менш помітно. До того ж мої синці під очима після безсонного ранку стали не такими явними, вони трохи освітлилися. Тепер я хочу спробувати ще кілька масок подібного типу, як мінімум щось для проблемної шкіри та для очищення.

А ви пробували альгінатні маски? Які ваші враження та які можете порадити? А, можливо, вам зовсім не сподобалося їх використання? Діліться у коментарях!♥