Після пекла
Привіт, дівчата, давно не бачились.
Я влаштувалась на нову роботу і побувала на шопінгу, оскільки свій попередній гардероб я непогано розпродала, а щось мені просто більше не хочеться носити. Дивно, але скільки я себе пам’ятаю мені подобаються прості однотонні речі, інколи ненав’язливий принт, жакети, штани та сукні, а купувала я часто щось інше. О, скільки критики я свого часу вислухала з приводу того, що молодим дівчатам не потрібні такі довгі спідниці, такі приглушені кольори, і чому я так люблю сірий, невже я сіра миша? Цього разу я купила собі ті речі, що мені сподобались, а не такі, які теоретично відповідають чиїмсь уявленням про те, як я маю одягатись. Це так неважливо. Я не знаю, чи буду їх носити, я буду жити тут? Чи не вб’є мене тут взагалі? Я не знаю.
Я ходила по магазинах, а я не була в них давно, і згадувала як раніше покупки були способом принести трохи радості у своє життя, відчути щось окрім постійного емоційного болю. Мене критикували за надмірний шопінг, але, знаєте, коли ми не знаємо, що переживає людина, коли ми не можемо запропонувати їй інші способи справитись з ситуацією, критика і, взагалі, поради, можуть бути дуже недоречними. Тому що часто ми і близько не уявляємо, що відбувається в душі та голові того, хто стоїть навпроти нас. Ми не знаємо обставин, не знаємо планів та бажань самої людини. Навіть коли ми чуємо "мені боляче", хіба це дає нам точне уявлення? Боляче поранити палець і боляче, коли тобі розриває серце.
Зараз все стало на свої місця, і речі стали просто речами, косметика просто косметикою, а не чимось відчайдушно потрібним, а я сама і близькі люди найважливішим. Моє емоційне пекло закінчилось завдяки лікуванню, постійній підтримці близьких, самоаналізу та роботі над собою.
Нещодавно я побачила хлопця, про якого спершу подумала, що він у гелловінській масці, а потім я зрозуміла — в нього повністю обгоріло обличчя та руки. Я ще не підібрала слів, щоб розповісти йому про проєкт "Неопалимі", в рамках якого лікарі-косметологи безкоштовно надають допомогу тим, хто отримав опіки внаслідок російської агресії. Лікарі висококваліфіковані, отримують гарні результати, клініки-партнери розміщені в різних містах України. Сподіваюсь, вам ніколи не знадобиться ця інформація.
Коментарі (0)