Freeman | Глиняна ма ска «Огірок і рожева сіль»
Кращої не існує
Нарешті я знайшла натхнення розповісти про цей скарб.
Без перебільшень, це - краща очищуюча маска з усіх, що я пробувала.
Чи жорстка? Так. Чи дієва? Тисячу разів «так». Відриваю від серця цю робочу конячку і розповідаю всі-всі нюанси - сідайте зручніше.
Це класична глиняна маска, яка представлена у мʼякій тубі обʼємом 175 мл.
Термін придатності після відкриття аж 36 місяців! Тож ви точно встигнете використати її до останньої краплі за цей час.
Маска з пакування виходить дуже легко, навіть коли її там вже мало.
Консистенція в неї густа, пастоподібна, але не надто щільна. Наноситься добре як пензлем, так і пальцями (але я надаю перевагу пензлю при нанесенні будь-яких масок).
Вона містить в собі абразивні частки - доволі крупні, але зовсім не травматичні. Вони не делікатні і багатьом це може не сподобатись, а я ж навпаки обожнюю цей абразив саме за те, що після експозиції змочую обличчя і починаю активно, проте дуже обережно «полірувати» обличчя впродовж 2-3 хвилин.
Завдяки саме такому способу використання маска діє на максимум і ефект видно одразу.
На цих порівняльних фото видно, як вона підчистила пори, але буду відвертою: в той день я якось слабко зробила скрабування. Взагалі після цієї маски можна зробити таке «до/після», що щелепа відпаде, адже кожна пора буде чистесенькою і стягнутою.
Склад
Основне:
🔹Бентоніт: тип глини, який використовується через його абсорбуючі властивості та здатність витягувати забруднення зі шкіри.
🔹Каолін: біла глина, відома своїми абсорбуючими властивостями
🔹Екстракт плодів Cucumis Sativus (огірка): заспокійливі та зволожуючі властивості.
🔹Хлорид натрію (рожева гімалайська сіль): загусник, для регулювання консистенції продукту.
🔹Гліцерин: компонент НЗФ, вологоутримувач
🔹Іліт: зелена глина, використовується в догляді за шкірою завдяки її абсорбуючим і детоксикаційним властивостям.
🔹Пемза: природний ексфоліант, отриманий з вулканічної породи, абразив
Єдиний мінус маски полягає у тому, що за рахунок високого вмісту солі у складі довго на обличчі її не потримаєш: вже десь через 5 хвилин вона починає конкретно так пощипувати і шкіра дуже свербить - відповідно, маску хочеться швидше змити.
Цей момент потрібно перетерпіти задля крутезного результату. Я, до речі, з часом звикла до печіння: перші рази було жахливо, але зараз майже не відчуваю його.
Якщо ж в мене на обличчі є запалення, які треба трохи «затушити», то маскою користуюсь все одно, просто не роблю скрабування і змиваю дуже акуратно.
Вона засихає на обличчі - треба розуміти, що це не суперсучасна мʼяка формула, а доволі жорстка, проте дієва). Чутливій шкірі, думаю, не підійде (хоча я сама маю таку і все одно користуюся, тому все індивідуально).
Засіб дуже круто підсушує та зменшує запалення, можна навіть використовувати в якості локальної пасти для якогось конкретного прищика. Має приємний, але доволі активний свіжий аромат.
Не дивлячись на всі нюанси (хоча особисто для мене єдиним нюансом в ній є печіння) ця маска все одно вже багато років знаходиться в моєму топі і посідає перше місце серед усіх покупних масок.
Краще за неї була тільки маска цього ж бренду «Оцет яблучного сидру», яку я купувала декілька разів поспіль. Вона вичищала просто під нуль, але, на жаль, зараз її немає у продажу - лише зразки по 15 мл, які за ціною як половина 175 мл туби, тож я не бачу сенсу їх купувати і вдало замінюю саме маскою з сіллю.
Цю тубу теж повторюю вже неодноразово, а враховуючи її обʼєм та термін придатності після відкриття у співвідношенні до ціни (останній раз купувала її за 130 з чимось грн) кращої просто не знайти.
Люблю багато років і щиро рекомендую вам🩵
Коментарі (0)