Nata_Po

Дорого-багато, або зазирнемо у мою скарбницю)

Дорого-багато, або зазирнемо у мою скарбницю)

Це дуже цікава ідея проаналізувати, що ж найдорожче є у мене в косметиці, аксесуарах та парфумах, і насправді, вийшло все доволі однозначно)

Я ще той парфманіяк, тому однозначно всі дороговартісні покупки - це парфуми, ну, і очевидно, що ніша)

Але парфумів у мене багато, тому навіть тут було складно обрати)

Спочатку я зробила тріо найдорожчих ароматів, оскільки це і є основний удар по моєму гаманцю, а потім подумала, що буде цікаво подивитись ще і на інші продукти, тому я вирішила додати ще 2 підбірки і показати ще декоративну та доглядову косметику, хоча там все далеко не так цікаво, як з ароматами)

Найдорожчими ароматами у моїй колекції є саме флакони нішевих брендів. Але, вважаю, що далеко не завжди ніша та її вартість є виправданою, бо можна знайти подібне звучання і в інших брендів, якщо постаратись.

Але, подібних ароматів я не зустрічала ніде, тому ділюсь)

1. В центрі красивий, елегантний та дорогущий Xerjoff Casamorati 1888 Italica. Спочатку я придбала відливант, розпробюувала аромат і зрозуміла, що не виживу, якщо цієї красивезної вишнево-мигдалево-лактонної історії в мене не буде. Що цікаво, вишні в піраміді не заявлено, але вона тут відчувається, але скоріше у якості лікерної солодкої вишні, можливо трішечки алкогольної, яка знаходиться на вершечку десерту з молочно-карамельними шарами. Чудовий аромат, але голосний, важкий та відчутний)
  2. Доволі лаконічний квадратний флакончик бузкового відтінку - це Lilac Love від Amouage. На мій смак це дуже цікаве прочитання бузку. Я тут відчуваю квіти бузку, покладені на молочно-кремову підложку та посипані зверху какао пудрою. Нічого подібного я ніде ніколи не зустрічала, тому мене аромат привабив. Але, знаю, що хтось вважає його ароматом для бабусь, відчувають ретро-пудру. Я розумію, звідки ці асоціації можуть братись, тому вваажю, що всі аромати варто тестувати повноцінно перед купівлею, щоб потім не пошкодувати. Я не можу сказати, що користуюсь ним на постійній основі, але буває, що хочеться відчути какао-бузок) На жаль, у мене версія у тестері, тому немає не менш красивої магнітної кришечки до флакону 😢
  3. Останній блакитний флакончик - це вже майже моє парфумерне Я, з яким я часто заходжу в тривалі запої. Маю, як звичайну версію edp, так і екстракт, який тут і представлений. Це відомий танок бабок, або La danza delle libellule Extrait від Nobile 1942. Це неймовірно затишна, тепла вуаль осінньої яблучної шарлотки. Я просто закохана у цей аромат і отримувала з ним купу компліментів. Обожнюю усім серцем) Користуюсь у всі сезони під настрій) Одразу відчувається тераса затишного кафе, легка прохолода, пледик, яким ви ніжно огорнули свої плечі, легке капучіно з молоком і неймовірно запашнитй яблучний пиріг з ванільним цукром, присипаний зверху корицею і лагідне сонечко, яке світить на ваш столик. Обожнюю усім серцем і придбаю ще 10000 разів)

Доволі кумедно, але вийшло так, що найдорожчими ароматами в моїй колекції видались парфуми з гурманським ухилом)

Хоч у мене від декоративної косметики ламаються усі можливі полички, але насправді у мене дуже мало люксу і дороговартісних продуктів. Якось не бачу особливого щастя в очах від користування блиском за 1000 грн, коли я цілком задоволена блиском і за 150 і за 300, аналогічно і з іншими продуктами)

Більше того, часто себе ловлю на тому, що стає шкода користуватись чимось дорожчим, бо хочеться приберегти на особливі випадки.

Але все ж я знайшла щось дорожче

1. Набір від Fenty Beauty, у який входили мініатюра блиску та хайлайтер (https://club.makeup.com.ua/post/39053/). Хайлайтером користуюсь часто, але у якості спаркла на очі) А от блиск ще чекає свого зоряного часу, бо якось не зайшов.
  2. Красива палетка тіней від Lime Crime, яку я люблю усім серденьком та достатньо часто користуюсь і цілком переконана, що вона вартує своїх коштів. Тому придбала би однозначно ще раз)
  3. Нюдова палетка від Too Faced. Той випадок, коли здається, що вона є переоціненою. Якось сказати, що сталось неймовірне кохання - не скажу. Тому ще залишаю її на перспективу, можливо розпробую та зрозумію, що це ВОНО. На разі користуюсь не часто, і рука не особливо то тягнеться.

Враховуючи, що довгий період часу я користувалась лише кремчиками за +- 100-120 грн, для мене будь-що дорожче за 200 грн видається дорогим.

Після того, як почала трошки більш відповідально ставитись до свого обличчя та тіла, почала відповідно і підбирати різні засоби, які не є бюджетними.

Але постаралась виділити конкретно те, що здається дорогим для мене.

1. Набір, який я отримала завдяки нашому чудовому клубу від Dr. Irena Eris Scientivist для шкіри навколо очей та денний крем для обличчя. Я ним якраз активно користуюсь, тому задоволена на всі 100, але він дуже дорогий :)
  2. Мій SPF від Beauty of Joseon, який вже скоро закінчиться. Раніше я не використовувала СПФ взагалі, тому 500+ для мене видається недешевим задоволенням, хоча, особисто мені його вистачає достатньо надовго.
  3. Дуже класний лосьйон для тіла на водній основі від Babe Laboratorios з 10% сечовиною. Мала мініатюрку у 100 мл, і коли вона почала підходити до завершення, придбала собі повнорозмірну півлітрову баночку і вважаю витрати абсолютно виправданими. Бо він швидко всмоктується, класно зволожує, робить шкіру м'якенькою та живою. А зазвичай я не любила користуватись різними кремами для тіла через відчуття жирності, яке вони могли залишати дуже надовго. Тут цього немає, тому це моя любов)

Не варто гнатись за чимось, що має високу вартість. Далеко не завжди це може бути виграшними витратами, які тішитимуть вас. Класні продукти, аромати, догляд можна знайти відповідно до можливостей свого гаманця. Більше того, вважаю, що не менш важливим є розставлення пріоритетів.

Як бачите, у мене це явно перехил в сторону ароматів. Це те, чим я користуюсь щоденно. Це та сфера, у якій хочеться рознюхувати окремі ноти, шукати асоціації чи атмосферу, яку намагався створити парфумер, це ще неабиякий якір, який допомагає відновити окремі спогади. Для мене парфуми - це справді ще один світ, який живе десь біля мене та супроводжує щодня у подорожі, на роботу чи прогулянки. І справді кожна купівля аромату - це наче відкривання нової історії, у яку поринаєш на роки.

Як я вже казала, такого задоволення від дорогої декоративної косметики я не отримую, а з доглядом ще все ж таки на етапі ознайомлення і це скоріше потреба чи обов'язок доглядати за собою, а не ритуал з отримання 255% задоволення)

Тож, якось так, сподіваюсь, що моїх роздумів не було забагато і вам було цікаво читати)