saybeautyk

Bisheffect | Лікувально-профілактична зубна паста

Зубна паста без агресивних сульфатів, цукру, що не пече слизову оболонку та ще й має у складі лікувальні компоненти?

Це про зубну пасту Family від Bisheffect.

На моєму досвіді це перша подібна зубна паста, тому мені було дуже цікаво порівняти її зі звичайними (а я зазвичай люблю хард і обираю найбільш агресивні і мʼятні пасти).

Bisheffect упакована в зручну тубу з кришечкою, що відкидається (обожнюю, це найкращий винахід людства. Нічого не треба крутити).

Обʼєм аж цілих 125 мл - дійсне «сімейний». Вистачить на всіх.

Термін придатності після відкриття - 3 місяці.

Можна використовувати навіть діткам з 6 років.

Дозатор у неї класичний, видає достатню кількість пасти.

Найцікавіше у цій пасті - це склад, який включає такі компоненти:

🌿Магнію хлорид (бішофіт) – найголовніший компонент. Має протизапальні та антибактеріальні властивості, зміцнює емаль за рахунок іонів магнію, знижує чутливість та допомагає профілактувати утворення карієсу.

🌿Каолін – мінерал, що використовується як абразив для м'якого очищення.

🌿Екстракт кори дубу – має в'яжучі, антибактеріальні та протизапальні властивості, допомагає в загоєнні ясен і зниженні кровоточивості.

🌿Ефірна олія м’яти – надає свіжий аромат, має антисептичні властивості.

🌿Хлорофіл – природний зелений пігмент, який може діяти як дезодоруючий засіб.

🌿Молочна кислота – регулює рівень рН, що допомагає підтримувати кислотно-лужний баланс в порожнині рота.

🌿Ефірна олія лимону – надає аромат, а також має антибактеріальні властивості.

Паста світло-зеленого кольору, за консистенцією - нічого особливого.

Має просто неймовірний аромат жуйки - не хімозний, а дуже приємний та ніжний, ніби дитячий. По смаку це як відвар кори дуба, але з відголосками знову ж таки дитячої жуйки - незвично, але з часом звикаєш. Для мене головним критерієм була відсутність солоності, бо я її не переношу у зубних пастах.

Піноутворення гарне, не дивлячись на те, що жорстких ПАР у складі немає.

Я не маю особливих проблем з ротовою порожниною - ні кровоточивості, ні інших подібних проблем. Помірна чутливість до холодного/гарячого - це мій максимум.

Тому оцінювати саме лікувальні властивості пасти я не можу, але судячи зі складу для тих, у кого дійсно є проблеми з яснами - це найкращий варіант очищення ротової порожнини і зубів.

Щодо моїх відчуттів можу сказати таке:

🍃паста лагідно очищує - після використання немає печіння слизової оболонки, губи не пересушені і це прям мегаплюс;

🌿гарно освіжає ротову порожнину - протягом дня не виникає неприємного запаху;

🌿гарно очищує шершавий наліт, який іноді може збиратися на задній поверхні зубів після сну;

🌿не підвищує чутливість.

Також паста не містить компонентів тваринного походження, тому підходить для веганів 🥰

Для мене відкриттям стало те, що доволі лагідна на складу паста може гарно доглядати за ротовою порожниною) У бренду є ще декілька зубних паст з натуральними компонентами, тому думаю, що кожен може знайти засіб на свій смак.