alina_protsunn

Літній ранковий догляд за шкірою обличчя

Так, як я є власницею чутливої шкіри обличчя, то влітку мені важливо підібрати засоби, які делікатно очистять шкіру, а також завдання із зірочкою - не перенавантажити її доглядовими засобами.

Під час ранкового догляду я дотримуюся наступних кроків: очищення, тонізація, зволожувальний крем та захист від сонця.

Крок 1 "Очищення".

Щоб очистити та освіжити шкіру обличчя зранку, я обрала м'яку аюрведичну пінку для вмивання для чутливої шкіри обличчя від українського бренду Triuga. Аюрведа - це стародавня система традиційної медицини, що походить з Південної Азії і є досі популярною там. Тож ця пінка є натуральною, через використання природніх компонентів (екстракт мильного горіха та фенугрека). Цією пінкою я вмиваюся вже довгий час і помічаю, що її дія є заспокійливою для шкіри.

Крок 2 "Тонізація".

Для тонізації шкіри я використовую тонік з екстрактом чебрецю від Garnier. Це не ідеальний вибір для чутливої шкіри, адже в складі є спирт, що може порушувати ліпідний шар. Але все індивідуально, тож користуюся я цим тоніком лише влітку задля антимікробної дії. Не впевнена, що буду купувати його наступного літа, швидше за все, буду шукати продукт з менш агресивним складом.

Крок 3 "Зволоження"

Зволожую шкіру обличчя влітку, використовуючи гель-комплекс для обличчя "Екстразволоження" від Triuga. В складі - алое вера та гіалуронова кислота. Має легку гелеву консистенцію без нав'язливого запаху. Використовую його лише влітку, бо восени недостатньо зволожує. Після нанесення може бути відчуття липкості, але зникає через 1-2 хвилини.

Крок 4 "Захист від сонця"

Наношу сонцезахисний крем за 30 хв до виходу з дому. Моя шкіра дуже чутлива до УФ-променів, тому завжди обираю ступінь захисту 50+. Цього літа користуюся сонцезахисним кремом "Avene" з ефектом тонування. Крем непоганий, гарно лагяє на шкіру.

Ось такі засоби допомагали моїй шкірі бути зволоженою та захищеною цього спекотного літа. Час готуватися до холодів🍂