Ya Yana

Глітер: як доповнити ним макіяж…

Глітер: як доповнити ним макіяж…

Так, цей серіал наробив шуму у свій час, і саме через нього майже кожен сьогодні знає, що таке глітер. І я впевнена, що парочка валяються в твоїй косметичці ще відтоді. Або з дитячих святкувань.

Як для людини, яка не відвідує вечірки, ніколи не була на Бразильському карнавалі і живе своє звичне життя в Україні, я маю аж забагато глітерів.

Тому постало питання, як же інтегрувати його в макіяж так, щоб це було щось цікаве на день, або доречне на вечір і без присмаку того серіалу про підлітків з неоновим світлом. Не впевнена, що обійшлося без присмаку, та менше з тим, я принаймні спробувала)

1. Легенька стрілочка.

Дійсно легенька. Якщо взяти маленький пензлик, то впоратися буде простіше, ніж з підводкою чи олівцем. Виглядає вона цікаво і точно не потребує додаткових акцентів в макіяжі. Варто спробувати)

2. Кличемо друзів!
Найкращі друзі глітера — шимери та металіки. Поєднуючи ці блиски між собою, можна створити цікаві ефекти.

Я нанесла сірі металік тіні у внутрішній кутик. Легенько продублювала його рожевим шимером. І виконала нижню стрілку глітером. Якщо підібрати глітер ніжніших кольорів, може вийти краще)

3. Змінюємо правила гри, але не надто сильно)

Зазвичай глітер наносили на щічку, як хайлайтер, щоб підсилити цей блік. Але, як на мене, актуальніше буде виглядати, якщо продублювати рум’яна глітером. Бо саме цей продукт не виходить з трендів вже кілька сезонів. Я використала таку схему, і вийшов якийсь mermaid vibe, але можна піти далі. Імітація засмаги з заходом на носик або бойфренд блаш. Гадаю, варто пробувати.

Літо закінчується, та сонечко ще побуде з нами деякий час, тому я хотіла нагадати тобі про такий продукт, як глітер, і можливо надихнути додати трохи сяйва у буденність.

Отже, трошки деталей. Глітер — це блискітки різного розміру та кольорів. А ось те, що я використовувала для макіяжу зветься глітер-гель — тут блискітки мають гелеву основу, завдяки якій ти легко зможеш їх нанести. Гель також підсихає трохи згодом, і таким чином фіксує блискітки на шкірі.

Щось типу дружнього нагадування:

Чи можна використовувати глітер для макіяжу очей? Я скажу так — можна, якщо обережно. Основна небезпека криється не в гелі, а в самих блискітках, бо при потраплянні в очі, вони здатні пошкодити, викликати запалення чи алергію. Тому керуємося простим правилом — навколо очей можна, але так, щоб вони точно не потрапити в очі, варто пильнувати за цим.

Як змити глітер-гель? Головне — не здаватися і не лишити жодної зрадницької блискітки. Як показує мій досвід, з цим чудово впорається гідрофільна олія. Спочатку зі спонжем прибираємо усе, що біля очей, а далі з водою емульгуємо гідрофілку і змиваємо усе з обличчя. Міцелярка тут поганий помічник, бо просто вологим спонжем ти дряпатимеш собі шкіру і результат буде не найкращим.

Пам'ятай, що існує просто безліч варіацій поєднання кольорів, розмірів та форм. І твори свою блискучу історію)