Nata_Po

Моє парфумерне майже вишневе літо)

Моє парфумерне майже вишневе літо)

Щось я ніколи не робила таких парфумерних підбірок, чи навіть вірніше аналізів. Тому стало цікаво і вирішила спробувати)

Хоч у мене і багато ароматів, але часто буває так, що влізу в якийсь один і вже на місяці, чи мінімум тижні)

Трошки нижче розповім про все)

Все ж, літо триває аж 3 місяці, тому можливо я десь щось і випустила з поля зору)

Якось вийшло так, що кожному аромату притаманна певна частинка літа)

  1. Guerlain La petite robe noire Legere (Ma Robe Hippie-Chic) - це прекрасна кока-кольна, порівняно свіженька вишенька з додаванням мигдалю, троянди, чаю, трошки бобів тонка. Прекрасний аромат. Більш свіжа версія, порівняно з едп. Влітку ідеальна) Нею користувалась доволі таки багато, майже весь червень, половину липня, моя любов) детальніше про неї я писала тут - https://club.makeup.com.ua/post/17601/
  2. Guerlain La petite robe noire Legere edt - тут вже більш кришталева історія. Як на мене тут витончений та ніжний букет трояд (хоча я не фанатка парфумерної троянди взагалі), біля яких лежить заморожена вишня, присипана цукром. Це вже більш денний, більш політ коректний, більш свіжа версія маленького чорного плаття. Я в ньому відчуваю певну строгість. Особливо в порівнянні з версію Легере, чи класичну ЕДП, де ідуть історії про лікерно-компотну, грайливу, кокетливу та веселу вишню. Тут робочий варіант, і саме так я його і використовувала, коли вийшла на роботу) Ближче до бази все переходить в дуже ніжну, красиву пудру, навколо якої все ще літають і троянди, і вишенька. За певних умов аромат може видавати трошки гірчинки, але це буває рідко і від передозу скоріше.
  3. Що ж, поговоримо про ще одну вишню, яка в мене з'явилась нещодавно, але успішно заполонила собою дні. Мова про Lolila Lempicka Mon Premier - тут вже історія нагадує класичне чорне плаття у версії ЕДП. Але якщо там ми маємо лікер з натуральних вишень, з лакрицею, солодкий, смачний, який періодично може нагадувати вишневий, а то і яблучний пиріг, то тут аромат на мій смак не такий солодкий, більш легкий і власне вишня тут коктейльна, або цукеркова. Хоча тут також є лакриця, філка, певна пудровість, солодкавість, але я запросто носила її вдень в спеку і нікого не задушила, в тому числі і себе. Тоді як ЕДП плаття було би забагато однозначно. Частково вона мені нагадує аромат вишневого сидру і в цьому також вона асоціюється з літом, хоча всі навколо говорять, що це типово різдвяний аромат. Саме зараз я цього не відчуваю, але побачимо, як вона розкриється в прохолоду)
  4. Versace Crystal Noir edp - у мене версія після реформування і тут відчутний інжир, хоча він не заявлений. Можливо це чорна смородина з кардамоном так переливається, складно сказати. Я його також носила на роботу, коли мала відповідний настрій в червні. в цілому, я обожнюю цей аромат, хоча саме ЕДТ мені більше до душі, він більш дифузний, шелйфовий, стійкий, гучний, присутний кокос, дуже сексі. А в едп більш стримана спокійно-елегантна кремово-свіжо-лактонна історія.
  5. По-справжньому інжирна історія - це Premier Figuier Extreme L'Artisan Parfumeur, - тут інжирна історія, але щедро приправлена кокосовою (не гурманською) лактонністю. В дусі Philosykos, але густіший і трошки менш свіжий. Саме так пахнув мій відпочинок, бо власне кокос та інжир - це саме те, що потрібно
  6. Типово фруктовий літній аромат, фруктовий коктейль, піна колада з фруктами - це Freedomland Mandarina Duck. Зроблена в дусі Ескадівських ліміток, правда більш насичена, стійка. Я дуже задоволена. Нею пропахла ще одна моя поїздка) Це просто тропічний вибух. Мені не хочеться вишуковувати тут окремі ноти, але в ароматі присутні і легкі цитруси, і солодкавість, і лактонна кремовість, і ананас, і краплинка базиліку. Але сумарно це стає соковитою тропічною бомбою)
  7. На завершення в нас приємна акварельна історія Guerlain Aqua Allegoria Flora Cherrysia, присвячена вишневому цвіту, бергамоту, кавунчику, певній озоновості. Це дуже приємний, освіжаючий аромат, який неначе дарує ковток повітря, особливо в спеку. Ближче до бази є невеличка терпчинка, кавунчик, і трошечки філкової пудри. Дуже люблю його. Був у мене в моменти, коли хотілось використати парфум, а не знала, який саме обрати, тоді рука одразу тягнулась до нього)

Такими були парфуми, якими я найчастіше користувалась цього літа)

Цікаво, що найбільше в мене ароматів з двома нотами - вишня, яка солює в 3 ароматах, та кокос, який є також в 3х ароматах)

Але як бачите, в окремі періоди хотілось чогось іншого, то свіжості, то унісексу, то фемінних коктейльних вишеньок, то інжиру та перетертого листя)

Це нормально, що навіть впродовж дня нам може хотітись різного, не кажучи вже про тижні чи місяці)

Діліться своїми літніми ароматами, буде цікаво почитати)