Yustal

Косметика під час війни

Косметика під час війни

Довго вагалась чи писати цей допис, щоб не нагнітати і тому що мене критикували за теоретичні дописи та дописи-роздуми.

Скажу коротко, що всю косметику я в себе в голові поділила на короткострокову та довгострокову і справа тут не в терміні придатності: короткострокова це та, що допомагає гарно виглядати тут і зараз, а довгострокова, та, що працює на перспективу, така косметика, котра допоможе зберегти та покращити зовнішній вигляд без макіяжу в майбутньому.

Короткострокова це декоративна косметика (окрім тональних засобів, нижче розповім чому), лаки для нігтів, засоби, що надають блиску волоссю і т.п.

Довгострокова це засоби догляду за обличчям, тональний крем (хоч повноцінних досліджень ще не було, є дані, що окис заліза, котрий використовують в тональних засобах також діє як сонцезахист), засоби базового догляду за тілом та волоссям. Засоби догляду за зубами це в принципі святе.

Короткострокової косметики в мене мінімум, довгострокової вже необхідний максимум, тут двоетапне лагідне очищення, сонцезахист, засоби для відлущення, антиоксидантні креми, активи переважно для освітлення шкіри, оскільки якщо ти вже маєш гіперпігментацію, то це стосунки на все життя, якби не гіперпігментація та почервоніння в мене, мабуть, був би один сонцезахисний крем на ранок та один крем на вечір, але маємо те, що маємо. Такий розподіл пріоритетів допоміг чимало заощадити, також я активно використовую косметику, яку отримую в подарунок.

Інколи я думаю, що займаюсь якоюсь фігнею, коли пишу косметичні огляди під час війни, але жінки не перестали бути жінками, не перестали доглядати за собою та хотіти подобатись, і можливо саме мій огляд допоможе зробити вдалу покупку.

Ще досі я інколи отримую коментарі до своїх теоретичних дописів про те, що вони допомогли в якомусь питанні. Це важливо для мене.

Чи потрібна мені маска для волосся, коли над головою летить? В цей момент звісно ні, але волосся росте приблизно на 1 сантиметр в місяць, те волосся, що в мене зараз росло понад 3 роки і на ньому є сліди всього, що я з ним робила, досі воно потроху відламується по лінії невдалого, жорсткого фарбування (зекономила, називається), тому так, хай маска буде.

За останні роки, не дивлячись на весь стрес, моя шкіра стала виглядати краще, і єдине, що я правильно роблю в цьому напрямку це догляд, отже він працює. Війна забрала в мене багато чого і я борюсь за те, щоб вона не забрала ще й красу та здоров’я, тому купую собі найкращі ліки, які можу, звертаюсь до хороших спеціалістів, та ретельно підібрала догляд (а на речах економлю сильно). Я згадую як декілька років тому з обережністю пробувала першу ензимну пудру, боячись, що вона пошкодить мені шкіру (ха-ха) та читала про різні кислоти, думаючи, що в них можна голову собі зламати, а зараз вже як риба у воді на косметичному ринку мас-маркету. Чи було воно того варте? Я не знаю.