Фісташка

#beautystudymakeupclub

#beautystudymakeupclub

У мене пішло багато років на те, щоб прийняти свої кучері і довести їх до гарного вигляду. Про це можете почитати ось тут:

https://club.makeup.com.ua/post/20846/

Отже, мої 10 правил догляду за кучерями:

  1. Відмова від звичайних рушників. Я зараз користуюсь або бавовняними, або мікрофібровими рушниками. Найчастіше це тюрбан з мікрофібри. Вони добре вбирають зайву вологу, але не пошкоджують волосся.
  2. Замінити бавовняні наволочки на сатинові або шовкові. Це стало для мене справжнім відкриттям. Вже через 2 дні я побачила різницю. На ранок волосся не сплутане, не тьмяне. Кучері не треба відновлювати в день без миття голови.
  3. Використання насадки-дифузора для сушіння волосся. Допомагає оформити завиток, зробити його більш пружним.
  4. Жмакання. Це найголовніший рух у кучеряшок. Наносите кондиціонер? - Жмакайте. Змиваєте його? - Жмакайте. Наносите лівін, стайлінг і т.д.? - Жмакайте. Волосся висохло? - Жмакайте. Волосся стало не пухнастим? - Жмакайте.
  5. Не розчісувати сухе волосся. Я розчісую волосся тільки в душі з кондиціонером. Далі я не користуюсь гребінцями (хіба що зробила пряму укладку). Гребінець ламає завиток, розпушує його і робить той самий ефект, як вибух на макаронній фабриці.
  6. Пре-пу. Використовувати кондиціонер на довжину перед миттям шампунем. Це дозволить не пересушувати кінчики волосся. Просто наношу невеликий шар кондиціонеру, мию шкіру голови, змиваю це все і знову наношу кондиціонер вже як зазвичай на кілька хвилин.
  7. Зменшити температуру води. Я дуже люблю митись в гарячій воді. Чоловік завжди жартує, що я варюсь у душі, а не миюсь. Але, на жаль, висока температура пересушує волосся. Тому я зменшила її. Звичайно, це не холодна вода, але тепла, комфортна, але не гаряча.
  8. Використання лівінів. До того, як я почала носити кучеряве волосся, я навіть не знала, що є такий засіб. Зараз це обов'язковий елемент у моєму догляді. Він зволожує волосся і працює як термозахист.
  9. Не розтирати волосся рушником, а промокувати. Це, мабуть, писали вже інші дівчата, бо це загальноприйняте правило. Ніколи не тріть волосся мокре (та й сухе теж). Краще обережно промокувати його, щоб всотати зайву вологу в рушник.
  10. Брати косметику, яка націлена саме на кучері. Косметика для прямого волосся діє на випрямлення, вигладжування волосся. Нам потрібно зволоження, зволоження і знову зволоження. Також те, що зможе сформувати завиток.

Дві поради поза конкурсом, але найважливіші з усіх:

  1. Прийміть своє волосся. Нехай воно буде пористим і пухнастим, або навпаки - не прямим і не кучерявим, освітленим і натуральним. За будь-яким волоссям просто треба навчитися правильно доглядати.
  2. Не трясіться над кожною кучеряшкою. Хочете вирівняти? Вперед. Хочете зробити кучері, але на плойку? На здоров'я. Не треба заганяти себе в рамки, бо ви швидко здуєтеся, пропаде запал, набридне. Будьте різними, будьте креативними, будьте собою.

По хештегу #фісташка_кучері можете почитати більше інформаціі

А ще тепер я блондинка :) Тому скоро зявляться ще засобу для блонду