Термозахист, який здивув ав мене тричі…
Спрей-термозахист для волосся Hillary CHIA
Цей спрей довго чекав свого зіркового часу на полиці. Я отримала його у secret-боксі, але в той момент вже використовувала інші засоби. Перш ніж вирішите купувати засіб, обов'язково прочитайте цей огляд 👇
Пакування. Білий глянцевий флакончик, на просвіті видно кількість рідини. Дизайн мінімалістичний: білі етикетки з темними написами, а на звороті – детальна інструкція. І тут на мене чекало перше здивування: спрей має дві кришечки. Одна велика, що закриває всю пляшечку, і маленька – для пульверизатора. Чому їх дві? Не знаю, але якщо ви маєте відповідь, буду вдячна 🙂.
Пульверизатор працює справно: рівномірно розпилює рідину та “не плюється”.
Склад. Aqua, Isopentyldiol, Arginine, Glycine, Taurine, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Trehalose, Salvia Hispanica (Chia) Seed Oil, Urea, Glucose, Trametes Versicolor Extract, Citric Acid, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol, Levulinic Acid, Sodium Levulinate, Potassium Sorbate, Sodium PCA, Sorbitol, Glycerin, Fructose, Sodium Glutamate, Lysine, Malic Acid, Tartaric Acid, Glycolic Acid, Lactic Acid.
Даний термозахист натуральний, безпечний за складом та не містить SLS, силіконів і парабенів.
Основні термозахисні компоненти в цьому складі:
- Гідролізовані протеїни (Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein) - утворюють на волоссі тонку, але міцну плівку. Вона діє як бар'єр, захищаючи волосся від високих температур, запобігаючи втраті вологи та механічним пошкодженням під час укладання феном чи плойкою.
- Трегалоза (Trehalose) - природний цукор має унікальну здатність утворювати захисну оболонку навколо волосини, яка запобігає втраті вологи та пошкодженню білкової структури волосся при впливі високих температур.
Інші компоненти, які опосередковано сприяють термозахисту:
- Жирні кислоти (в олії чіа) - живлять і пом'якшують волосся, підвищуючи його стійкість до зовнішніх впливів, включаючи високі температури.
- Зволожувачі (Glycerin, Sorbitol, Urea, Xylitylglucoside, Anhydroxylitol, Xylitol тощо) - підтримують оптимальний рівень вологи в волоссі, роблячи його більш еластичним і менш схильним до пошкоджень.
- Амінокислоти (Arginine, Glycine, Taurine) - будують білкову структуру волосся, зміцнюють його зсередини і роблять більш стійким до зовнішніх впливів.
Консистенція та аромат. Прозора рідина, схожа на воду. Друге здивування – аромат: відчутно м'ятно-ментоловий, як у зубної пасти. Це було несподівано, і для засобу для волосся, на мій смак, не дуже приємно. На щастя, запах зникає після висихання. Але залишилося питання: звідки він взявся, якщо в складі немає ані м’яти, ані ментолу? Можливо, комбінація інгредієнтів дала такий ефект? Чи тут є віддушка, про яку виробник не вказав?
Враження від використання. І тут – третє здивування: після використання волосся стає наче солома аж хрустке. Під час нанесення (засобу треба давати трішки) допоки волосся мокре відчувається, ніби воно вкрите солодкою водою, а після висихання – надзвичайно жорстке та неприємне на дотик. Але варто зазначити, що після наступного миття все повертається до норми, тож це ймовірно наслідок дії термозахисних компонентів. І так, якщо побризкати спреєм на долоню та тримати фен над нею, жар не відчувається тривалий час 🙂
Висновок? Натуральні засоби – це круто, але тільки якщо вони комфортні у використанні. У цьому випадку щось пішло не так, тому я не можу рекомендувати цей термозахист.
Коментарі (0)