Чому я не слідую класичному КГМ ?
Curly girl method і що мені в ньому не подобається
Багато хто знає про Curly girl method який зародився в Америці в 90-х роках завдяки книзі Лоррейн Мессі.
З дитинства я маю блонд і кучеряве волосся, але мама ніколи не знала, що з ним робити і тому років до 18 я ходила пухнаста, розчесана, але без жодного формування завитка. Якось я натрапила на цей самий метод і почала намагатись зробити з моєї мочалки хоч щось.
Одразу скажу, що моє волосся склоподібне, дуже тонке і сухе, нагадує дитяче тому тут взагалі дуже важко і до сьогоднішнього дня. Плюсом до всього я маю анемію тому воно дуже швидко ламається і нормальної довжини я ніколи і не мала.
1.Пункт з книги- це відмова від сульфатних шампунів. Спочатку я відмовилась від таких, але цей пункт мені повністю не підходить, бо моя голова завжди чухалась.
Зараз я використовую і сульфатні і безсульфатні і так моя шкіра голови почуває себе добре.
2.Зволоження волосся + діп кондішн з прогріванням бальзаму/маски. Цей пункт я люблю і після діп кондішн волосся не таке сухе. Тут лайк!
3. Велика кількість води з кондиціонером і жамкання. Цей пункт я використову. Мінус тільки у тому, що кондиціонер швидко закінчується.
4.Leave-in або незмивашка. Я обожнюю протеїнові або легкі незмивашки. Але інколи використовую і важчі бо вони роблять волосся плотнішим.
Другий ета п
5. Укладка мусом або гелем. Я завжди вкладаю волосся, але не наслаюю догляд. Бо часто використовуються і мус і гель, а це мені просто обтяжить волосся.
6.Рефреш. Я робила рефреш рази 4, але мені цей метод не заходить. Я просто частіше мию голову щоб зробити нову укладку, бо рефреш сплутує мені волосся і плюс я не наловчилась його робити.
7.Силікони. Також один із найважливіших пунктів. Спочатку я повністю відмовилась від них. Але зараз я використовую їх у масках або ж у маслах якими розбиваю каст. Моєму волоссю не часте використання силіконів не шкодить.
8.Хлопкова футболка або мікрофібра замість махрового полотенця. Я використовую футболку і завдяки цьому волосся не так пушиться.
9.Розчісування волосся тільки у мокрому стані і з кондиціонером. Це те, що я хотіла б знати раніше. Якщо я розчешусь на суху, то вийде Лев звичайний. А з кондиціонером я розплутую волосся.
10.Найбільш абсурдним пунктом для мене є миття голови кондиціонером. Ко-вошинг. Так для цього є спеціальні кондиціонери, але у нас їх не так легко знайти. А якщо я помию голову кондиціонером, то моя голова або буде чесатись або я зароблю лупу.
На фото можна побачити і каре, яке мені довелось зробити на початку вторгнення бо через стрес більшість волосся випало і волосся з різною укладкою і довжиною.
Також засоби, які у мене є зараз. Зазвичай у мене разів в 5 більше засобів, але зараз я живу не вдома тому тут набір мінімальний. Я взяла з КГМ основу і це мені подобається. Мій тип завитку 2с-3а.
Зараз я хочу відростити довжину щоб волосся більше не обламувалось і зробити його менш сухим.
КГМ мені допоміг у тому щоб менш демонізувати своє волосся, більше доглядати за ним і робити прості укладки для формування завитку.
Коментарі (0)