Pilirina 💛💙

Урбаністична Molecule 01 + Iris Escentric Molecules

Урбаністична Molecule 01 + Iris Escentric Molecules
Урбаністична Molecule 01 + Iris Escentric Molecules
Урбаністична Molecule 01 + Iris Escentric Molecules

Аромат випущений не так давно - у 2021 році німецьким парфумером Геза Шен, відомого своїм авангардним та нестандартним підходом до створення ароматів для: Diesel, Ormonde Jayne, FCUK, Boudicca та Anat Fritz. Але найбільше Геза прославився після випуску свого бренду Escentric Molecules, запущеним у 2006 році, за який отримав безліч нагород. Зараз у колекції Escentric Molecules нараховується близько 23 ароматів, якщо не помиляюся. Знаю, що є якісь суттєві відмінності між випусками країн, де виробляють парфуми Molecule і потрібно дивитися на пакування - щоб виробником була Англія, а не Німеччина, але чому саме - досі зрозуміти не можу, бо, признаюся, не дуже цікавилася темою. Здається, британська версія стійкіша.

Відразу зазначу, що я не прихильник цього бренду. З моєї холодної шкіри більшість Молекул злітають доволі швидко, а я люблю відчувати аромат на собі. Але, на диво, любов з Molecule 01 + Iris відбулася з першого розпилення: на мені він довго сидить, грає, переливається, не дивлячись на монотонне звучання, тепло іскрить, дорого звучить.

За словами автора аромату - Гези Шена, описати запах ірису нелегко, але завдяки тому, що він має властивість створювати відчуття кремової пудровості шляхом порівняння, завжди можна зрозуміти, в якому парфумі він міститься, а в якому його немає. Геза є любителем ірису і вважає його однією з найрозкішніших нот у парфумерії. У цій композиції він використав велику кількість абсолюту іриса блідого (лат. iris pallida) - одного з найдорожчих сортів у парфумерії, створивши тим самим фантастичний шлейф. З цим погоджуся, хоч шлейфовість у цій Молекулі не гучна, аромат неймовірний: благородний, пудровий, витончений і квітково-землистий. Він ніби витає над над шкірою, то посилюючи своє звучання, то притихаючи до півтонів. Я б віднесла його до деревно-квіткового типу.

А ще це перша Молекула з тонким, пряним коренем ірису. Заявлена як стовідсотковий унісекс, але я зовсім не уявляю його на чоловіках. Тут цікавий момент, що саме корінь, а не квітка ірису став для парфумера цінним компонентом. Мені подобається прохолодний характер цього аромату, трішки припилений, який віддає своєю озонністю у базі. Це достатньо монотонний, ніжний, тонкий аромат ірису змішаний з амбродеревом. Звучання дороге.

У чому особливість аромату?

Він містить хімічну сполуку ISOE Super, в якій присутня феромонна речовина, яка ефектно впливає на ольфакторику оточуючих, хто їх може відчувати.

Насправді у піраміді заявленої всього дві ноти: Iso E Super та Ірис 🤷‍♀️

У чому ж різниця між Molecule та Escentric? І чому я їх не відчуваю?

У серії Molecule використовується один синтетичний компонент, а у Escentric базуються на цілій формулі, яка побудована навколо цього компонента. Тому багато хто говорить, що вони не відчувають запаху Молекул, а ось їх парні аромати Molecule+ чують добре. Це саме я, до речі. Цей фактор пов'язаний з частковою аносмією — явищем, у якому люди просто неспроможні розпізнати запах певних молекул. Для того, щоб ми могли відчути запах, його молекули повинні бути досить леткими, щоб вони могли фізично проникнути в носову порожнину.

Для мене Molecule 01 + Iris Escentric Molecules звучить благородно, стійкий на одязі і менш вловимий на шкірі. Пильний ірис на деревному тлі то пудриться, то свіжішає, грає томно, напівтонами, красиво, чуттєво та привабливо.

Як буде себе поводити Escentric Molecules Molecule 01 + Iris на вашій шкірі залежить від температури самої шкіри, погоди, сезону та навіть внутрішнього стану. Композиція Molecule 01 + Iris - це незвіданість і таємничість, яку можна пізнати лише познайомившись з нею.

Хотілось би почути ваші відгуки щодо Molecules Геза Шона. Класичні версії популярні, а сучасні фланкери не настільки ж не визнані.

Поговоримо про молекули? 😉