Про шторм посеред моря і холодний туман : 13PERFUMES Summer I Turned Pretty
Коли хочеться подовжити присутність літа за допомогою аромату, але аромат освіжає тебе на стільки, що ти не відчуваєш пальців на ногах
Аромат, який з самого початку знайомства бренда , заінтригував мене і налякав водночас. Я довго вагалась, а чи варто тестувати, але відгуки спонукали закрити цей гештальт і нарешті протестувати його. Тож пробник це саме той формат,я кий дозволив мені познайомитися з ароматами. Одразу хочу наголосити : сприйняття аромату і нот - індивідуальна штука)
Перше що відчувається з флакону, коли підносиш його до носа - різка, свіжа нота з легкою підложкою у вигляді мускуса. Так, одразу що я відчуваю це сухий, колючий і прохолодний мускус, який обрамлює зелену і доволі бальзамічну ноту. Є в ній щось лікарняне і мускуліне.
Після розпилення, ноти починають краще відрізнятися і перше що зачіпає мою увагу - свіжий і вологий евкаліпт. Перші секунди звучання мені нагадали чимось лаванду і паралельно з цим Allure Homme Sport та Sauvage. Це було лиш декілька секунд, але флакони цих доволі популярних ЧОЛОВІЧИХ ароматів - з'явились перед очима. Фужерне звучання авжеж передбачає наявність трав'янистих та землянистих мотивів, але почути таку варіацію я не очікувала.
Потрохи аромат трошки втихає, пряні трави стають більш м'якими, але все ще гіркими, але до них додаєтсья соковитий , але стриманий лимон. Він пом'якшує всі вугли і робить звучаня чистим і більш спокійним.
В повітрі тим часом, евкаліпт все ще маю головну роль і не збирається покидати цю композицію без бою. Пряно, відчутна чітка терпкість і все це для мене доволі занадто. Ця нотаз часом стає ще більш активною і вся ця композиція в мене не викликає відчуття літа. В голові щось темне, щось холодне. Це схоже на темні грозові хмари, які утворюються високо в горах. Це про скелясті схили над морем під час бурі і це про солоні сльози.
Лимон, який робив цю композицію більш чистою і м'якою - повністю зникає з шкіри і з повітря, хвилин за 5ть. Натомість прохолода стає ще сильнішою і тіло бажає тепла, але в цій композиції - його нема. Тут нема обійми, тут відчуття самотності і бажання взяти себе в руки. Це аромат стальної людини, коли в тебе нема шансу на прояв емоцій.
На шкірі починає проявлятися землянисті мотиви з легкою дерев'яною підложкою. Саме таке звучання трошки пом'якшує мій настрій, бо це виглядає доволі цікаво і нішево. Гарна деревина і певна частина зелених мотивів - це завжди красиво. Але пряність і бальзамічність - не дає мені сприймати його як жіночий аромат, навіть як унісекс.
Піраміда у аромату показує багато, але чи відчутно це ?
- Початкова нота: Базилік, Евкаліпт, Квіткові ноти, Лимон. Лимон - найприємніша частина старту. Вона вітає в повітрі з другого пшику, вона дає надію, але доволі швидко покидає композицію. Квіткових нот - не відчуваю зовсім. Базилік посилює евкаліпт, який не затихає і викликає головну біль якщо чесно.
- Нота серця: Ірис, Гвоздика, Жасмин, Лаванда, Ожина, Чебрець. Ірис і жасмін проявляються тут легкою пудрою, яка нагадала мені про чистоту і витриманість. Ожина ? Ні, ягідних мотивів я тут навіть не відчула. Лаванда проскальзує інколи в композиції, як і чабер. Ці ноти впринципі можна відчути, але вони не сильно активні, вони лишк посилюють все той самий евкаліпт. Починаю думати що тут гвоздика не про квітку, а про пряність, бо мені здається таку гіркоту не дасть базилік.
- Кінцева нота: Ветівер, Дубовий мох, Кумарин, Мускус, Пачулі, Сандал. Мускус відчувається більше з флаконі, але на шкірі і в шлейфі не виділяється хоча і робить все це більш холодний. Ветівер і сандал - не дають того ефекту, на який я розраховувала. Та й сухої запашної трави від кумарину я не отримала. А ось мох і пачулі - так. Ноти активні, вони так гарно змішалися з всією пірамідою що стали одним цілим, але дають моїй уяві перенестися в темний вологий ліс.
Знаєте, описувати аромат, який не сподобався доволі складно. Хочеться бути холодним в описі, постаратися знайти цікаву гру нот, його перелив, але так складно відокремити свої почуття, які викликає цей аромат.
Мені він здається холодним, схожий на трагедію та сльози. Це про туш, яка стікає з щік та бліде обличчя. Аромат відчаю, та моменту коли ти опиняєшся в лісі і кричиш з всіх сил, що б вивільнити всю лють, біль що сиділи всередині тіла.
Знаю, до фужерних ароматів треба звикати, але я гарно сприймаю їх. Парадокс - мускус був тим, що мені тут сподобалось.
Я рада, що в свій час, все ж таки не стала ризикувати і не обрала його в форматі 10мл.
Фанатам евкаліпту і гірких трав, подібний аромат сподобається, бо ці ноти тут яскраві і забивають все інше. Аромат я вважаю свіжо-пряним і фужерним, але що до статі, то мені прям він здається чоловічим. От уявляючи на чоловіку - це може дійсно звучати доволі привабливо. Але на мені ... Вгоняє в депресію ))) Знаю тут багато фанатів цього аромату, тож не ображайтесь , бо я розумію як не приємно було читати мій допис.
Коментарі (0)