Polli

It's the season!

It's the season!
It's the season!

Кристально прохолодне повітря зранку, сонце світить під іншим кутом – ознаки того, що літо завершилось і пора оновити свою рутину догляду 🎃. Для мене це довгоочікуваний період, оскільки літо я провела на догляді, що не підвищує фоточутливість в бажанні попередити пігментацію.

Попередні роки я не припиняла користуватись ретинолом влітку, захищаючись SPF. Рішення зробити перерву цього літа відразу дало про себе знати: ретиноєва шкіра ідеальна🤌 та до цього швидко звикаєш: колір шкіри світлий та рівномірний, текстура гладенька, про висипи в кінці циклу взагалі забуваєш. Кожного ранку обличчя підтягнуте, шкіра сяє. Скасування ретинолу повертає все на свої місця: звісно, не катастрофа, але планка вже була задана.

Тож вже тиждень я щасливий власник Medik8 Retinal Crystal в дозуванні 0.06%, де активний компонент – ретиналь. Я не маю експертизи в біохімії, мені достатньо розуміння, що ретиноїди мають пройти сходинки перетворень щоб отримати біологічно активну форму й ретиналь це робить швидше ніж ретинол. Більш детальну інформацію рекомендую отримати на офіційному сайті Medik8, тим паче бренд має 💙українську версію💛 сайту/інтернет-магазину.

It's the season!
It's the season!

До цього я довгий час користувалась кремом SesDerma Retises 0.50% і отримувала достойний результат. Крем безпроблемний, не викликав запалень та занадто сильного подразнення. Так, злегка підсушував, але це типова реакція моєї шкіри на ретиноїди, загалом для власниць схильної до жирності шкіри я бачу в цьому профіт.

Ретиналь від Medik8 виглядає трохи серйознішим, хоча обидва бренди позиціюються як професійні. Довгострокової аналітики я ще не маю, але вже зараз відчутні певні відмінності.

Ретиналь Medik8 працює відразу, буквально на наступний день шкіра світліша, через тиждень – при вмиванні обличчя гладеньке, наче після пілінгу. Невелике лущення присутнє, мʼякий кислотний тонік раз на тиждень з цим впорається. Десь на 10-й день я почала помічати ту бажану гладеньку текстуру шкіри, наче пори стерли ластиком.

Також перші 5 днів я помічала нові висипи - такої реакції на ретинол в мене не було ніколи й спочатку це дуже засмутило, оскільки сироватку Medik8 я збиралась спробувати вже довгий час та покладала на неї великі надії. Я прийняла рішення не закривати сироватку кремом та посилити очищення ввечері перед нанесенням. Це дало результат, більше проблема не повторювалась.

Окремо хочу зауважити про технічні характеристики — помаранчевo-кремовий колір та аромат сіннабонів, максимально осінній вайб 🍂