Anna_feerie

Герої-помічники для чутливої шкіри

Герої-помічники для чутливої шкіри

Цього літа я підібрала доволі вдалу рутину для своєї гіперреактивної шкіри та запорукою успіху для мене є делікатне очищення. Скільки б якісних сироваток, тоніків та кремів в мене не було, але жорсткий гель для вмивання здатен нівелювати всі старання. Тому знайомство з кремовою емульсією Bioearth виявилось дуже доречним (спойлер: це найніжніший засіб для очищення, який я пробувала, а пробувала я багато всього)). По текстурі це молочко, яке я наношу на суху шкіру, трохи масажую та змиваю водою. Крем майже не емульгується, проте якісно очищує та залишає шкіру вже ніби одразу з тоніком та кремом😉.

Детально про застосування та ефект до/після можна подивитись ось тут: https://club.makeup.com.ua/post/46331/ .

Герої-помічники для чутливої шкіри

Ще одна моя любовна любов, яка за лічені тижні покращила стан шкіри (а саме, додала сяяння, зволожила та звузила візуально пори) - це есенція Numbuzin No.3 Super Glowing Essence Toner. Для мене він і за тонер, і за есенцію, і за сироватку, якщо треба)). Адже шкіра сприйняла його чудово, та це й не дивно, тому що в складі незліченна кількість ферментованих інгредієнтів.

Детальний відгук писала також🤩: https://club.makeup.com.ua/post/49051/

Оскільки цього дива на сайті немає, то можу порадити замінити пре- та пробіотиками або комбучею. Хороші засоби є в Medi-Peel, Bielenda, Skin1004 (Dr.Ceuracle також непоганий, але дуже дорогий, як на мене🙃).

Якраз завдяки своїй кремовій текстурі та великій кількості зволожуючих компонентів, що додані до вітаміну С та сигнальних пептидів - ця сироватка від Hillary прекрасно справляється не тільки зі своїми функціями, а й замінює крем. Звісно, ще не мінус 10, взимку однозначно знадобляться більш серйозні ламелярні кремчики, але поки що - політ нормальний). Вітамін С допомагає укріплювати судинні стінки, що дуже й дуже корисно при будь-яких проблемах чутливості (розацеа, купероз, реактивність на зміну температури).

Хто пропустив, вчора робила на цей засіб детальний огляд: https://club.makeup.com.ua/post/50903/

Сонцезахисних кремів в мене зазвичай декілька, але наразі найчастіше використовую саме цей. Тут вже, звісно, справа смаку та бюджету, в мене багато відгуків на санскріни, чутливошкірикам можу рекомендувати Beauty of Joseon, Nineless, Skin1004 на мінеральних фільтрах. З українських брендів Sue, Joko Blend та Tink (бо вони на сучасних фільтрах).

Тепер переходимо до вечірньої рутини, тут вже трохи більше засобів + в кінці будуть альтернативи, адже не всі потребують "тяжкої артилерії", так би мовити)).

Вечірнє очищення я обираю в формі гелю/пінки, головний критерій - Ph 5.5 або трохи нижче, щоб не порушувати захисний бар'єр, при тому отримувати якісне очищення, адже самої лише гідрофільної олії/міцелярки недостатньо, щоб повністю позбутися залишків декоративної косметики та санскріну.

Зараз найчастіше вмиваюсь пінкою з ніацинамідом від польського бренду AA Сosmetics (або Eveline Glow, вона теж хороша, треба вже написати на неї окремий відгук). Мої критерії незмінні: вмивачка, що сушить, стягує або викликає печіння - не має права торкатись моєї шкіри! Якщо у вас саме така - краще мийте нею пензлики, а для обличчя пошукайте щось лагідне)). Тут насправді вибір дуже широкий в різних цінових категоріях. Atopalm, Cosrx (Low Ph особливо сподобається власникам жирної/комбінованої шкіри з висипаннями), Some by Mi, Bielenda, Heimish - можу довго перераховувати, краще дивіться мої дописи за тегом #feerie_rosacea 😄. Від наших брендів дуже люблю Myidi, Hillary, White Mandarin.

Не буду повторюватись, але інколи чергую її з саліциловим тонером Cos de Baha, він на мені має виражений протизапальний ефект, звужує пори та вирівнює тон.

Тут є важливий нюанс - оскільки ввечері я наношу активи для лікування шкіри, то роблю паузу перед наступним етапом десь в 30 хвилин (щоб есенція/тонер встигли подіяти і не конфліктували з сироваткою).

Наразі я користуюсь сироваткою з 15 % азелаїнової кислоти від Jole вже більше 3х місяців і можу сказати, що ефект став ще більш вираженим. Це дуже потужний продукт, який має позитивний вплив як на запальні елементи, так і на загальний фон почервонінь.

Але! Перш ніж купувати, раджу прочитати мій досвід, тому що звикання було доволі непростим: https://club.makeup.com.ua/post/43975/ .

Також ця сироватка не потрібна, якщо у вас немає висипань та дійсно такої махрової розацеа, яку не беруть більш легкі засоби)). Якщо ваша проблема - саме чутливість та легеньке почервоніння на морозі/в сухому повітрі - то почніть краще з чогось лайтовішого, впевнена, що більш концентровані активи не знадобляться🤗.

В мене наразі є 2 сироватки Cos de baha - 5 % азелаїнка та 20 % ніацинамід. Ось тут вже точно не буде ніяких сюрпизів та звикання (ну, хіба що до липкої текстури доведеться звикнути 😁). Про цей корейський бренд я вже писала неодноразово, люблю його ніжно і вам раджу)).

Як варіант, можна замість цих активів додати в рутину щось з пробіотками та пептидами. На холодну пору року можу порадити ось таку подвійну сироватку на кремовій основі, взимку вона мені чудово відновила захисний бар'єр і додала ефекту glass skin: https://club.makeup.com.ua/post/29237/ .

А нічного крему в мене нема)). Тому що замість нього я маю заспокійливу ламелярну маску від Jole, яка чудово метчиться з їх сироваткою. Це така густенька та масна (але лише на перший погляд) консистенція, яка швидесенько вбирається та поглинається в нуль, залишаючи шкіру матовою, а тон більш рівним.

Влітку використовувала її рідше, тому що азелаїнка 15 % має текстуру крему і мені вистачало зволоження. Зараз же з похолоданням вже частіше хочеться нанести щось поживне на лице, тому маска в ходу якщо не кожного дня, так через день точно)).

А ще завжди маю в арсеналі Cicaplast від LRP - купила нову тубу ще навесні, але поки не доводилось використовувтаи (чому я дуже й дуже рада). Та коли бахнуть мінуси, точно згодиться - ну, або завжди можна використати на руки-ноги-тіло, адже це мультифункціональний засіб. До речі, писала на нього детальний відгук в той період, коли було загострення і я не тільки виглядала як помідорка, а ще й страждала від печіння шкіри, там прям результат дуже наочний - https://club.makeup.com.ua/post/29237/ .

Як бачите, в мене не суто аптечні і навіть не "всі засоби обов'язково від одного бренду")). Тобто, нічого не маю проти монобрендового догляду, якщо все влаштовує і працює так, як треба. В свою чергу я спробувала багато аптечних продуктів, а ще натуральну косметику, яку виробляли вручну (було два українських бренди, але я не можу про них сказати, що це вау, тобто непогано, але зараз стан моєї шкіри краще, ніж був на "екологічно-мінімалістичному догляді").

Не буду сперечатися, можливо, комусь дійсно такий мінімалізм підходить більше, а ось я коли прибираю нібито "зайві" етапи - отримую відкат😅. Тож зекономити на доглядових банках точно не вийде)). Та насправді я люблю наносити всі свої есенції-сироватки, тому не скаржусь (ну, хіба що трохи))).

Сподіваюсь, мій допис був корисним і ви зможете підгледіти для себе щось дієве, що допоможе відновити захисний бар'єр та позбавитись неприємних відчуттів на шкірі 😍.