Альона Нойвілль

Найвідоміші консилери Tarte: за що такі гроші?

Як створити продукт, на якому майже десятиріччя триматиметься весь бренд? Спитайте формулу успіху в Tarte Cosmetics, адже вони випустили найпопулярніший у світі консилер Shape Tape у 2016 році і досі «спочивають на лаврах». Цей консилер хотіли всі, його показували та обожнювали найбільші блогери, ним користувалися під час зйомок кіно, візажисти нахвалювали з усіх сторін, а косметичні бренди відчайдушно намагалися винайти щось хоч трішки подібне. І це був не хайп заради хайпу – проста популярність минає за місяць-два, а Shape Tape лишається «еталоном» серед коригуючих засобів для недоліків шкіри й досі. Він має щільну матову текстуру, яка, втім, легко розподіляється, не «залипає», перекриває більшість проблемних зон і дуже довго тримається. Shape Tape можна нашаровувати, використовувати як базу під тіні, маскувати прищі та шрами, темні кола під очима, а в особливих випадках – навіть замість тонального крему (хоча я б не рекомендувала цього). Цей продукт легко тушується як пензлем, так і спонжем, він досить економний, не тестується на тваринах і не потребує додаткового закріплення. Але, звісно, немає абсолютного ідеалу: деяким споживачам він виявився надто щільним для ніжної зони під очима. Вони скаржилися на неприємні відчуття під час носки, пересушування і занадто сильний матуючий ефект.

Тому Tarte почав експериментувати і кілька років тому презентував Creaseless Concealer – змінену формулу, націлену на зону під очима, яка мала менше сушити шкіру та підсвічувати її, замість матувати. І… дива не сталося. Бренд заявляв, що новий продукт є наполовину доглядовим, наполовину декоративним, і має дарувати одночасно і перекриття, і зволоження. Проте Creaseless Concealer знайшов стільки ж негативних відгуків, як і позитивних – користувачам не сподобалася занадто щільна та важка для розподілу текстура, яка, втім, не давала високого перекриття і занадто блищала. Ті ж, кому продукт сподобався, раділи кращому зволоженню зони під очима, відсутності скатувань і підкреслення мімічних зморшок.

Я придбала обидва консилери у міні-версіях, тестувала їх місяць і можу зробити власні висновки. Але перед цим зазначу, що ціни на обидва продукти доволі «кусючі»: на офіційному сайті повнорозмірний Shape Tape коштує 32 $, а Creaseless Concealer – 30 $. Свої я придбала за 20 CAD (канадських доларів) кожен, що еквівалентно приблизно 15 $.

Плюси:

1. Висока ступінь перекриття – всього один шар може замаскувати більшість недоліків шкіри.

2. Носибельність: я наносила його перед роботою о 6 ранку, змивала увечері о 10 годині, і консилер виглядав свіжим, не розтріскався і не всотався в шкіру.

3. Природний вигляд. Звісно, це не «макіяж без макіяжу», але й не «пиріг» під очима. Так, він матовий, проте завдяки гарному розподілу тонким шаром не надто привертає увагу.

4. Широкий вибір відтінків – для своєї світлої шкіри з нейтральним підтоном я взяла один з найсвітліших кольорів 12 N fair neutral, а всього в лінійці їх більше 35.

Мінуси:

1. Може трохи підкреслювати зморшки, особливо при кількаразовому нашаровуванні. З цим просто треба змиритися – матові висококриючі засоби так роблять.

2. Густа текстура, відчутна на шкірі. Мені це не важить, але людям, чутливим до косметики, буде непросто пристосуватися.

3. Важко змивається. Тут потрібне гідрофільне масло або двофазна міцелярна вода.

4. Ціна.

Плюси:

1. Зволоження. Формула дійсно містить багато доглядових інгредієнтів, які не дають шкірі під очима пересушуватися.

2. Не підкреслює мімічні зморшки – що випливає з багатої на зволоження формули. Звісно, будь-яким продуктом можна «переборщити», тоді цей пункт не гратиме ролі.

3. Підсвічує. Зона під очима виглядає природно, світловідбивні елементи у консилері надають їй «відпочилого» вигляду.

4. Велика лінійка відтінків, більше 30. У мене колір 10 B для світлої шкіри з бежевим підтоном.

Мінуси:

1. Текстура. Густа, схожа на клей – з нею важко впоратися з першого разу. Після кількох використань стає зрозумілою, але перше враження – «І як це розподілити?» Я рекомендую використовувати вологий спонж.

2. Забагато світловідбивних компонентів. Іноді це не те, що потрібно для охайного вигляду макіяжу.

3. Вимагає додаткового фіксування пудрою, якщо ви плануєте носити макіяж більше чотирьох-п’яти годин.

4. Ціна.

Чи хочу я тепер придбати повнорозмірний варіант? Shape Tape – обов’язково, а Creaseless повторювати не стану. У повнорозмірному варіанті обох формул 10 мл продукту, в міні – 1 мл, а ціна різниться всього в половину. Я заспокоююся тим, що хотіла спробувати міні-версії перед тим, як купувати великий флакон – але все одно відчуваю, що сама себе надурила і потрібно було замість малих Shape Tape та Creaseless брати один великий Shape Tape.