Ya Yana

Що таке консилер і як ним користуватися?

Що таке консилер і як ним користуватися?

Консилер — це чарівна паличка, яка прибере усі недоліки. Саме так позиціюється продукт. Але, спочатку треба подружитися із ним. Усе не так складно, як здавалося.

Так, відтінків просто тьма: зелені, лавандові, персикові, білі. Колись я намагалась впоратися з ними усіма. Це дуже обтяжило не лише мене, а й шкіру. Тому, сьогодні шукаємо один консилер, який полегшить життя, і не перетворюємося на дитячу розмальовку.

Візажисти в мережі радять не вибирати білосніжний консилер, адже синці під очима він лише підкреслить. Вони пропонують надати перевагу персиковому, та моя шкіра досить бліда, і персик явно вибиватиметься із картини. Я вирішила знайти тон, що буде світлішим за мою тональну основу, але все ще не білосніжний.

У ролі піддослідного — Maybelline New York Fit Me! Concealer у відтінку 05.

Я використовую такий порядок дій: тональна основа — консилер — пудра. Чула, що деякі використовують консилер самостійно, але я ще не зустрічала тон, який би ідеально зливався з моєю шкірою. Також бачила, як дівчатка наносять спочатку консилер, а потім тон. В мене так все скочується з подвійною силою, а ефекти перекриття не є таким сильним.

Схем дуже багато, а кожна з нас унікальна. Я вирішила виправити 4 основні нюанси, які турбують мене, і на які я звертаю увагу протягом дня. На фото добре видно те, яким чином наносився консилер, і з якими недоліками він покликаний впоратися. Отже, використовуємо консилер для маскування:

  • постакне
  • пігментації
  • почервонінь шкіри
  • синців під очима
  • будь-яких нерівностей тону.

Проте, пам’ятаємо, що запалені прищі продукт не замаскує так само добре, і їх не варто постійно крити таким щільним продуктом, як консилер. По собі знаю, дуже хочеться усе замазати, але це не працюватиме так добре, як хотілося б. Велика кількість консилера не прибере рельєф і закцентує ще більшу увагу. Матовий консилер здатний спровокувати лущення на місці запалення. Отже, прищі легенько маскуємо і забуваємо про них.

О так, мій піддослідний так і робить. Але тільки, якщо не фіксувати його пудрою. З нею все працює ідеально, обличчя має гарний вигляд, навіть в кінці дня. Якщо пудра не допомагає, то варто пошукати інший консилер. А ще, зверніть увагу на порцію самого продукту, можливо його занадто багато.

  1. Перед тим, як вийти за контурок та візуально збільшити губи олівцем, варто перекрити природний контур губ консилером.
  2. Червоні та винні помади — любов мого життя. І коли ми випадково щось змазали, можна не бігти за міцеляркою, а виправити ситуацію консилером і дрібним пензликом.
  3. Забули базу для тіней, а потрібно зробити стійкий макіяж? Скористайтеся консилером. Та таким методом краще не зловживати, не варто обтяжувати тоненьку шкіру повік.

Отже, результат чітко видно на фото. Консилер переходить із категорії «мій особистий біль» до складу моєї косметички. Я точно не користуватимусь ним кожен день, бо звикла до максимальної легкості. Але, в дні, коли шкіра не хоче мати пристойний вигляд, я знатиму, як її змусити. 😅