Yustal

Навіщо потрібна косметика для обличчя?

Навіщо потрібна косметика для обличчя?

В мене є декілька знайомих, котрі вважають, що шкірі не потрібна косметика, що шкіра пристосована до того, щоб справлятись з навколишнім середовищем сама. Це правда, але хіба тисячі років еволюції, що формували нашу шкіру, враховували технічний прогрес? Хлорована вода, викиди від автомобілів та виробництв, побутові мийні засоби, прилади опалення та охолодження впливають на стан нашої шкіри. Повітря в містах забруднене і все це осідає на нашій шкірі, навіть сонячне випромінювання стало в наші часи більш активним, тому додатковий захист та відновлення йдуть нашій шкірі на користь. Коли ми доглядаємо за шкірою з розумом, використовуємо правильно підібраний догляд, ми про неї дбаємо, а не "мучимо" чи "марно витрачаємо час та гроші" як вважають скептики, полегшуємо їй життя.

Звісно, потенціал впливу косметики обмежений й ставити її на п'єдестал немає причин, але й відмовлятись від догляду як інструменту продовження здоров'я шкіри теж немає причин.

Що може робити косметика?

Якісно очищувати.

Захищати від сонячного випромінювання, морозу, вітру, викидів в атмосфері.

Сприяти загоєнню ран, мікротріщин, зняттю подразнень.

Стимулювати виробництво власного колагену та еластину.

Здійснювати відлущення шкіри.

Боротись з бактеріями, грибками тощо.

Вирівнювати пігментацію шкіри.

Сприяти усуненню наслідків впливу сонячного випромінювання.

Утримувати вологу в шкірі.

Створювати захисний бар’єр у випадку, коли власний захисний бар’єр порушений або відсутній.

Косметика не може зупинити старіння шкіри, але може його сповільнити, і це важливо не тільки з естетичної точки зору: молода шкіра краще захищає нас.

В житті оффлайн я не сильно переконую скептиків використовувати косметику, я кажу: “Побачимо в 50, хто була права” 🙂