Розбираємося в санскрінах разом

Розбираємося в санскрінах разом

Дуже довго я була впевнена, що ті захисти від сонця, які прописані в бб-кремах та тональних засобах(наприклад, в кушонах Missha, якими я активно користуюся, тож якщо вам цікавий огляд на два різні кушони, білий та червоний 21 відтінку – пишіть в коментарях до цього посту, і я з задоволенням поділюся своїм досвідом про цей бренд) достатні для захисту шкіри від сонячного випромінення та фотостаріння шкіри. Але, проконсультувавшись з косметологом, я дізналася, що це неповноцінні spf, тож переді мною постала задача знайти додатковий захист

І з першого разу з того величезного набору доступних spf я знайшла той самий, який не скочується, зволожує, має гарну текстуру і на який добре накладається кушон – ви можете його побачити на фотографії до посту. До цього я писала ще декілька постів про бренд Medi-Peel, і я все ще впевнена, що цей бренд відпрацьовує свої кошти на 100%, як мінімум тих товарів, які я в них випробовувала

Чому ж насправді spf такий важливий в догляді і має бути в косметичці кожної? Почну з того що саме ультрафіолетове випромінювання являється першою і головною причиною і раку шкіри, і старіння, і пігментації. Більше того, ультрафіолет може підсилювати і викликати такі захворювання як акне, розацеа, тож навіть якщо у вас чудова шкіра без проблем, санскрін буде корисним у будь-якому випадку.

Нині є два види санскрінів – хімічні і фізичні. До фізичних відносяться діоксид титану і оксид цинку, вибір же хімічних санскрінів величезний. Фізичні фільтри відбілюють шкіру, хімічні – здебільшого прозорі і мають кращий вигляд. Але в той же час хімічні можуть викликати подразнення або набряки очей, тож до вибору санскріну треба підходити індивідуально.

Як його використовувати? Не забуваємо про правило двох пальців – один палець на обличчя, інший – на шию(ми ж не хочемо щоб шия виглядала старіше ніж обличчя), в ідеалі наносимо за півгодини до виходу на вулицю. Це останній етап догляду, який наносять безпосередньо перед макіяжем. Змиваємо санскрін так само як макіяж, навіть якщо макіяж ви не наносили – двоетапне очищення(гідрофільна олія/міцелярна вода + умивачка).

І наостанок, як і обіцяла, підбірка санскрінів, які рекомендують косметологи:)