Nata_Po

Осінній лимонний тарт з пудрою

Осінній лимонний тарт з пудрою

Як ви вже знаєте я дуже полюбляю гурманські аромати і про частину з них можна прочитати за моїм хештегом #nata_po_парфуми. Цього разу хочеться поділитись враженнями про нетипову гурманіку в люксі, а саме про аромат Олів'є Креспа Devotion від бренду Dolce & Gabbana

Пам'ятаю, що ще десь в кінці зими чи навіть на початку весни переглядала на мейкапі, що ж новенького та цікавого з'явилось в парфумерії, бо якось на той момент особливо не слідкувала за парф трендами, новинками та цікавинками. Зовсім випадково натрапила на цей пробничок, прочитала піраміду, одним оком кинула на відгуки, зрозуміла, що це має бути якийсь смачненький пиріжечок і звісно вирішила, що мені це потрібно тут і зараз)

Іноді буває так, що дивитесь на піраміду і не завжди відомо, що очікувати. Але тут абсолютно їстівні ноти, починаючи від зацукрованого мармеладного лимона, продовжуючи панакоттою та ромом та завершуючи ваніллю, яка не завжди буває кондитерською, але все ж.

Чи відповідає аромат піраміді? Як на мене цілком, і про це поговоримо нижче)

Я відчуваю лимонне варення, де лимони перетерті разом з цедрою, яка додає трошки терпкувато-гіркуватого відчуття, хоча аромат в першу чергу кисленько-солодкий, справді як зацукрований лимонна желейна цукерка


З часом це лимонне відчуття відходить далеко на задній план і відчувається багато цукру та ванілі, при чому, я би навіть скоріше сказала, що це навіть цукрова пудра, яка додає певної пильності аромату, чи пудвого відчуття, от наче вдихаєте і зовсім трошки піддушує, чи бракує прозорості та повітряності. Тут історія не про інтенсивність аромату, а скоріше про ймовірну душність, яка може комусь тут і нагадувати бабцін аромат, шафу, скарбничку і тд)

Цей армомат є третім ароматом даного парфумера на тему лимонних пирогів та випічки. Його часто порівнюють і з Lira Xerjoff та ароматом Bake Akro.

Як на мене, Lira має ще карамельно-мускусні акорди, які роблять її густішою і тягучішою, а от Akro Bake більш повітряно-десертно-реалістичний без цієї пудрової душноти

Напрям аромату мені дуже сподобався. Я люблю різні тарти, випічку, ваніль, цедру, це все дуже смачно, затишно, обіймає в холод та створює затишок в душі. Але конкретно цей аромат трошечки піддушив мене своїми пудровими акцентами, хочеться більше дифузної повітряності, неначе та пекарня, від якої шлейфить випічкою на кілометр і ти наче Джері починаєш плисти за сиром. Тут після таког вдихання, хочеться піти подихати повітрям, або слухати аромат трошки дистанційно. АЛЕ!, це суто моє сприйняття, бо знаю, що в цього аромату дуже і дуже багато поціновувачів

Тут красивий флакон, смачненька піраміда і порівняно все ж нижча ціна, якщо взяти до уваги нішеві Lira чи Bake. Просто це історія про індивідуально сприйняття, думаю, що частина людей взагалі може не звернути увагу на цей пудровий акорд, про який я стільки пишу))

Як на мене, з цієї лимонно-кексової трійці кожен зможе знайти щось для себе, бо це приємна, смачна, осінньо-зимова затишна історія для затишних вечорів та ілюзії теплого дому, де печеться смачний пиріг)

Я в свій час бігала за Bake Akro, вичікувала його на акціях. Це смачнезний, лимонний пиріг, але щось трошечки мене гальмувало. І ціна така, що треба добре обдумати, і питання, чи це суто відпочинковий аромат, чи можна пахнути лимонним тартом на роботі. А якщо так, чи зможу я та люди навколо працювати в такій атмосфері?

Тому далі продовжую думати-гадати та грошики збирати, але зато в моїй колекції з'явилось 2 інші аромати, навіть 3, які ймовірно закриють цю парфумерно-пиріжково-їстівно-осінню нішу)

Що цікаво, у даного аромату вийшов фланкер цього року Devotion Intense)

Я ще не мала можливості його протестувати, але мене зацікавила піраміда. Тут заявленіі лісовий горіх, апельсиновий цвіт та ваніль. Дуже цікаво, чи буде він нагадувати флагман, бо все ж тут ні цитрусових, ні їстівних нот, окрім горішків. чи це буде щось в дусі Ellie Saab Girl of Now?

Чи незважаючи на піраміду ми отримаємо дуже подібний аромат просто з горіховими акцентами? Побачимо)