kareenelll

Пористе волосся, правильна сушка і якісний фен

Пористе волосся, правильна сушка і якісний фен

моє волосся: пористе, вʼюнке, тонке.

Я завжди скупляла багато різних засобів щоб волосся виглядало як з реклами, але ніколи такого ефекту не отримувала. А причиною було те, що я не сушила волосся так як потрібно. І коли я нарешті навчилась це робити, то волоски пригладились і волосся стало виглядати так, як я цього хочу (звісно не так ідеально як в рекламі, тому що часто там використовують додаткові прядки волосся, перуки + від генетики не втечеш)

Спочатку про вибір фену:

  • Краще обирати фен з АС мотором, який є в професійних моделях, його перевагою є те, служать такі фени по 10 років, а то й більше і не так швидко перегріваються. Потужність: якщо волосся довге, то краще брати 2000w; якщо коротке то можна від 1600 до 1800w. Чим вища потужність, тим швидше фен сушить. Насадки: якщо кучеряве волосся, то дифузор допоможе висушити ваші кучері, якщо хочете пряме, то концентратор. Тому уважно дивіться які насадки є в комплекті) і чим вужчий концентратор, ти краще він випрямляє волосся. Іонізація: класно якщо така функція є, забирає електризацію волосся.

Для себе я обрала фен Babylis, він якраз має все необхідне: іонізацію, АС мотор та 2000w, 2 швидкості та 3 температурні режими. Користуюсь ним 3 роки, дуже задоволена і відмовилась від утюжка. Також порекомендувала подрузі, аналогічно вона відмовилась від утюжка.

на відео волосся просто помите шампунем і крем-термозахист:

Пористе волосся, правильна сушка і якісний фен

Найголовнішо моєю проблемою було те, що я не використовувала насадку концентратор. Саме вона пригладжує кутикулу волосся завдяки потоку теплого повітря.

  • Тому завжди фен потрібно тримати ЗА ростом волосся, щоб ця кутикула пригладжувалась. Також необхідна щітка або браш. Я більше люблю щітку)
  • фен потрібно тримати ніби чуть під кутом, щоб потік повітря пригладжував волосся.
  • так ось спочатку я висушую волосся до майже сухого, а тоді я починаю витягувати волосся такими рухами як на відео. Обовʼязково після того як я вклала одну сторону волосся гарячим повітрям я роблю ті ж рухи холодним повітрям. Тоді волосся остиває, фіксується прямим.
  • Щітка повинна мати перфорації, тоді волосся не перегрівається, рівномірно продувається. В мене звичайна щітка за 100 грн, купляла 3 роки тому не памʼятаю де.

йде на це дуже мало часу) а якщо я хочу більше обʼєму біля коренів то так само витягую на щітку, просто вниз головою. Головне сушити за ростом волосся, тобто фен не в обличчя має дути)