Mila__Mi

Дуже багатофункціональний засіб

Нещодавно вам розповідала про пінку для вмивання https://club.makeup.com.ua/post/51301/
та сироватку від бренду
https://club.makeup.com.ua/post/50997/

Засоби мене приємно вразили, особливо показова дія на моїй проблемній шкірі) І також я взяла у них гідролат календули, але насправді не думала, що він такий багатофункціональний.

Я знаю про корисні властивості календули і її дію на організм з середини (вона у мене є вдома), але зовні, раніше її не використовувала, а виявляється даремно. Прочитавши цей відгук, ви насправді здивуєтеся, наскільки це дієва та потрібна річ в домі кожного ⬇️

Гідролат - це натуральна вода, яка утворюється в результаті екстрагування ефірної олії методом дистиляції.

Наприклад через квіти календули, пропускається пара, яка разом із тиском вивільняє з них активні речовини. Пара насичується корисними елементами, проходить через конденсатор, який охолоджує його і переводить знову в рідкий стан.

В отриманій рідині утворюється два шари: шар ефірної олії та шар води. Ефірну олію відокремлюють, і виходить гідролат - рідина, яка містить водорозчинні хімічні елементи та трохи ефірної олії. При цьому зовсім не обов'язково, що гідролат пахне так само, як олія. Більшість із них взагалі не мають запаху.

Корисні властивості календули:
володіє бактерицидною, протизапальною та антиоксидантною дією, а також має загоювальні властивості. Сприяє звуженню пір, ефективна при акне, зволожує, матує, знімає набряклість, підвищує еластичність, надає шкірі здорового вигляду. Волоссю надає сяйва, повертає природній блиск та заспокоює суху шкіру.

Пакування чисто екологічне - напівтемна скляна баночка 100 мл. Металева кришка.

Дозатор вузенький і дозується невеличкими краплями, тобто зайвого не виллється. А ще хочу сказати, що засіб дуже економічний 👌🏻

Аромат під час дистиляції може змінюватися і це насправді так. Я знаю як пахнуть квіти і ефірна олія календули, але тут ви її не відчуєте. Тут аромат мені нагадує відвар кори дуба, він взагалі не дратує і на шкірі після нанесення відчувається максимум 1-2 хвилини.

Колір гідролату - прозорий.

Консистенція водички, як і повинно бути.

1. Для зменшення точкових запалень
Як бачите по фото, ефект помітний (і це за 2 дні використання). Я використовувала його як у якості зменшення точкових запалень на обличчі, так і на тілі (періодично бувають на спині). Наносила на очищену шкіру обличчя чи тіла - точково, можна пальчиком, або вушною паличкою.

2. Для жирної, комбінованої та проблемної шкіри у якості тоніка
Гідролат гарно зволожує шкіру, тонізує, матує її, нормалізує роботу сальних залоз, надає бактеріцидну та протизапальну дію для проблемної шкіри. Наносила на долоні і потім на очищену шкіру обличчя у якості тонізації і підготовки до наступних етапів догляду.

3. Для ротової порожнини
Його можна використовувати як ополіскувач для ротової порожнини, при стоматитах та гінгвітах.

4. Після депіляції
Він чудово заспокоює подразнену шкіру та знімає почервоніння. Просто наносите його на подразнені ділянки шкіри.

5. Для волосся та шкіри голови
Засіб чудово заспокоює суху шкіру голови, усуває зуд та свербіж. Наносити можна одразу на прикореневу зону.

Також можна додавати гідролат у маски для волосся: для додаткового блиску волосся.

6. Для зменшення потовиділення
Для пахв, або ніг, бо гідролат календули надає антимікробну та бактерицидну дію. Просто після миття ніг наносити його на суху та чисту шкіру пахв, або ніг. Сприймайте це як натуральний дезодорант, який потрібно поновлювати декілька разів на день за потребою.

Як бачите, він дуже функціональний і ціна у нього досить бюджетна. А ще його зручно брати з собою в дорогу, ніде не проллється. Для мене це гарна знахідка, а для вас щира рекомендація 🤎

У бренда насправді чимало різних гідролатів, тож маю бажання спробувати ще деякі з них 🥰