LunarDemetria

Pelart Laboratory: мій досвід знайомства та використання

Pelart Laboratory: мій досвід знайомства та використання

Привіт!

У своїх попередніх дописах я неодноразово згадувала те, що маю проблемну шкіру. Зараз, у перехідний від літа до зими період, вона повертається до більш класичного для комбінованого типу стану, коли жирність і кількість висипань на щоках повинна зменшуватися. Але щось цього року пішло не так, якщо невелике збільшення сухості я помітила буквально з першими похолоданнями, то прищі поки не спішать нікуди зникати. Саме тому я продовжую свої пошуки ідеальної рутини. І на цьому шляху мені трапився бренд Pelart Laboratory та його лінійка Inula Line, що по-справжньому приємно мене вразила. Саме тому я і вирішила сьогодні розповісти про нього та зробити невеличкий огляд продуктів, що я встигла спробувати і полюбити. Вони реально того варті!

Pelart Laboratory – це український бренд, формули і технології якого мають ізраїльське походження. Його засоби створені на основі натуральних компонентів, не містять хімічних барвників. Серед них можна знайти професійні продукти для косметологічного догляду та домашнього використання, продукти, які однозначно потребують консультації дерматолога, а також ті, з яких можна самостійно сформувати систему догляду. Велика кількість лінійок дає змогу підібрати те, що підійде під будь-яку проблему і тип шкіри. А завдяки натуральним інгредієнтам можна не хвилюватися про звикання епідермісу.

Лінійка, що ніби створювалась під мене – це Inula Line, розроблена спеціально для жирної та проблемної шкіри. Вона заснована на потужних рослинних екстрактах, які не лише борються з акне, а й усувають його причину. Серед її компонентів важливу роль займають різні органічні екстракти, серед яких можна знайти як досить класичні для мого типу шкіри алое чи календулу, так і дріжджі чи березові бруньки. І важливо, що в складі немає агресивних хімікатів, читаючи його, можна досить легко зрозуміти, що там і для чого. Але при цьому дія особисто мене приємно вразила. Я вже досить багато чого спробувала, неодноразово стикалася з ситуаціями, коли великі обіцянки так і не виконувалися. Але це – точно не такий випадок. І саме про кожен із тих продуктів, що я вже встигла перевірити, я й розкажу. Пройдемося трошки по складу, дії та тому, як вони відчуваються та діють.

Почнемо з очищення, яке є основою здоров'я будь-якого типу шкіри, але особливо критичне для жирної і проблемної. Я досить давно користуюся однією і тою ж пінкою, між ділом пробуючи щось інше. Але тут я сміливо можу сказати, що тепер у мене два улюблених засоби для умивання.

Цей мус не містить мила, а його дозатор одразу видає пінку, яка допомагає ретельно очищувати епідерміс. До його складу входить бетаїн, завдяки якому підтримується зволоження та м'якість, цілий комплекс рослинних екстрактів, серед яких березові бруньки, алое, шавлія, календула, оман та інші. Усі вони діють на заспокоєння, усувають подразнення і запалення. Кислоти, такі як молочна, лимонна, саліцилова, винна та азелаїнова, злегка відлущують, очищають пори та навіть освітлюють пігментні плями. Є тут і улюблена багатьма гіалуронка, яка зволожує, компоненти для утримання води в епідермісі типу трегалози, вітамін Е в якості антиоксиданта, а також різні ефірні олії, що у поєднанні з м'ятною водою додають свіжості.

Цей мус досить добре піниться, він не стікає з обличчя одразу при потраплянні на нього. Він надзвичайно м'який і делікатний, не щипає і не пече, навіть якщо випадково потрапляє в очі (але все одно приємного в цьому мало). Підсушує, тому обов'язково треба наносити після нього крем. Але немає неприємної стягнутості, це саме “натягнутість”, відчуття чистоти. Він добре домиває косметику після міцелярки, перевірено важким багатокомпонентним образом для виступу. При цьому круто зупиняє запалення і почервоніння після тертя ватним диском. Мус помітно очищає пори, те, що сиділо на підборідді і лобі в вигляді чорних цяток, з яким не впоралась навіть петля для видалення – вивів назовні. Він яскраво пахне евкаліптом і травами, в перше використання для когось це може бути навіть занадто насичено. Але потім звикається. Я використовую його виключно у вечірній рутині, після нього наношу крем. Але подумую про покупку ще й денного засобу, тому, можливо, перейду на дворазове використання.

Наступним у нас буде засіб, здатний моментально прибрати відчуття підсушування після очищення. Я ніколи не була фанаткою спеціалізованих кремів під пору доби, грала роль звичка спостерігати колись за мамою і її тривалими спробами знайти нежирний засіб на ніч. І це – ідеальний представник саме такого!

По формулі ми маємо:

  • азелаїнову і коєву кислоти, які борються з надлишковою пігментацією, мають протимікробну дію, регулюють вироблення шкірного сала та загалом зменшують активність запальних процесів;
  • екстракт дріжджів, який звужує пори, кінського каштана для зміцнення стінок судин, а також чайного дерева для посилення протизапальної дії;
  • пантенол, який загоює пошкодження;
  • муцин равлика, який шикарно розгладжує і усуває набряклості, а в комбінації з кофеїном ще й надає потужний лімфодренажний ефект;
  • гіалуронову кислоту і сквалан для зволоженості шкіри;
  • а також інші активні компоненти, які забезпечують сяйво і ніжність обличчя.

Крем максимально комфортно відчувається, він не жирний і не липкий. Його не тягне одразу змити, до того ж він дуже швидко вбирається. Він помітно заспокоює запалення і почервоніння, прибирає стягнутість. Пом'якшує сухі ділянки, де були прищі (і які вічно хочеться віддерти, в результаті заносячи туди зайві мікроби). Цікава річ – зранку шкіра не настільки жирна, як без нього. Для мене це стало справжнім нонсенсом. Навпаки, обличчя гладеньке, ніжне на дотик. Крем має яскравий запах, як і уся лінійка, за це тут явно відповідають ефірні олії розмарину і герані. Але після вбирання аромат не відчувається, хіба може, якщо прямо вткнутися носом в шкіру (не пробувала, не знаю😅). Окремий великий плюс заслужив дозатор, не треба лізти пальцями в баночку. Одного натискання мені вистачає повністю на все обличчя та шию (а я дівчинка не маленька, відповідно моє лице – теж, тому це більш, ніж комфортний обсяг засобу).

А це – моя паличка-виручалочка. Багато брендів випускають точкові засоби, але вони далеко не завжди є зручними у використанні. У них просто не виходить поєднати комфорт і ефективність. Але дивовижним чином у Pelart Laboratory це вийшло!

Ця присушка створює антисептичний бар'єр над прищиком чи запаленням. Оксид цинку у комбінації з саліциловою кислотою знижує активність сальних залоз і абсорбує надлишок себуму. Водночас камфора додає антисептичну дію і навіть зволожує. І хоч тут є спирт, якого багато хто може уникати – засіб не пересушує. Він має в'яжучі властивості, попереджає появу гнійничкових уражень, бореться з закупоркою сальних залоз. Допомагає як висипам, що ще на етапі появи (без вершка), так і тим, що вже визріли.

Засіб має цікаву консистенцію, вона інколи то більш рідка, то густіша (насправді, це залежить від перемішування). Злегка холодить одразу по нанесенню. Знімає запалення з невеликих прищиків вже за одне-два застосування, для більших треба і більше нанесень (поки що мій рекорд – 5 днів на тому, що зазвичай би мучив тижнів 2). Присушка допомагає швидше загоювати ті прищики, що вже вийшли, вона дійсно їх висушує, до того ж не дає з'являтися шрамам. Вона не осипається і не бруднить все довкола. Надзвичайно зручно наноситься, бо флакон має піпетку. А ще для мене у цьому продукті є досить неочікуваний плюс – я не чіпаю обличчя, взагалі. Через нерви я частенько все ще допускаю цю помилку, але тут мене навіть не тягне то робити.

Ну і поки що останнє, що я спробувала – це маска, що лишила мене в приємному шоці. Я знаю про дієвість білої глини, але до того щось не сходилося, я жодного разу її не використовувала, вважаючи, що вона мені не допоможе. Але цей продукт просто перевернув моє сприйняття з ніг на голову.

Тут у нас комбо з каоліну і цеоліту, які по суті підсилюють одне одного. Вони витягують токсини і забруднення з глибини пор, посилюючи проникність інших компонентів. Водночас, формула містить велику кількість екстрактів для заспокоєння і зменшення секреції себуму. Д-пантенол загоює пошкодження шкіри, а оксид цинку ще більше примножує його ефект. Камфора з гліцерином чудово пом'якшують і зволожують, своєю чергою, сірка і метронідазол зменшують активність вугрових запалень. Маска підвищує місцевий імунітет, усуває набряклості, нормалізує гідроліпідний баланс і прекрасно освіжає, за що тут відповідають ефірні олії евкаліпту, м'яти, чебрецю і лаванди.

Засіб має відчутний запах, притаманний усій лінійці, він одразу з'являється після відкриття баночки і нікуди не зникає протягом усього перебування маски на обличчі. Спочатку здається, що це досить густа консистенція, проте вона легко наноситься м'яким пензликом для масок. Перші 5 хвилин вона трошки холодить і навіть злегка пощипує, але потім просто відчувається її присутність на обличчі. Після висихання не стягує, як класичні маски з глини, це перший момент, який мене дійсно здивував. На упаковці вказаний час витримки 30-35 хвилин, тож почекавши після нанесення саме стільки, я досить легко змила її (причому робила це за допомогою пінки, що ще більше додало комфорту і швидкості). Після використання шкіра м'якесенька, яскраво-червоні запалення, що були до того – стали світлішими. Вона підсушує, але не стягує. А ще після неї досить велика кількість чорних цяток, що була на носі, вийшла просто після проведення по ньому ватним диском. Це був другий момент мого нереального здивування.

Я надзвичайно тішуся тим, що мені трапився цей бренд і ці засоби. Будучи алергіком, я одночасно намагаюся уникати занадто агресивних хімічних компонентів, але з підозрою ставлюся до природних засобів. Але у цьому випадку все максимально збалансовано, фітоекстракти і олії тут поруч з кислотами, мінералами та інгредієнтами, дію яких на свою шкіру я точно знаю. Найближчим часом я однозначно хочу ще спробувати денний крем з SPF фільтром та ефектом матування, тонік, а також бустер-сироватку. А ці продукти я точно буду повторювати, вони неймовірні!

А ви пробували засоби від бренду Pelart Laboratory? Які у вас враження? І, звісно, дякую за прочитання!❤