Демінська Юлія

Осінній догляд за шкірою з пігментацією і мімічними зморшками

Осінній догляд за шкірою з пігментацією і мімічними зморшками

Активна міміка обличчя, пігментні плями, періодично висипання (за циклом) - мої основні проблеми.

З настанням осені і зменшенням активності сонця - починаю активно боротися з пігментацією))

Схема в мене така:

- гель для очищення Cera Ve Інтенсивно очищувальний гель для нормальної та жирної шкіри;

На ранок: Сироватка проти пігментації з арбутином 5% і ніацинамідом 5% бренду Cos De BAHA; Легкий сонцезахисний крем з вітаміном С, ніацинамідом та екстрактом гінкго білоба Jole.

На вечір: Сироватка з ретинолом 0,5% ніацинамідом і центелою Jole, крем Q+A Ceramide Barrier Defense Face Cream.

Також використовую маску Piel Cosmetics Rejuvenate Eye Mask Botox-Effect (про неї розкажу детальніше в наступному пост).

А тепер детальніше по пунктах:

- очищення - етап зрозумілий і необхідни: змити все, що осіло на шкірі, залишки засобів, косметику. До речі, демікаіяж не використовую, бо переважно користуюся тільки тушшю для вій і тушшю для брів - гель Сер Ве змиває їх прекрасно.

- зранку сироватка з арбутином та ніацинамідом. Арбутин освітлює пігментацію, ніацинамід - чудовий антиоксидант.

- крем з СПФ 50, бо пігментація вже є 🤪 і тому, що у вечірньому догляді є ретинол.

- сироватка з ретинолом допомагає і від пігментації, і від мімічних зморшок, і від висипань- універсальний актив. Починала з меншої концентрації, вводила в догляд поступово. Оскільки шкіра вже бачила ретинол раніше - цієї осені почала відразу з 0,5%, але знову ж таки - поступово. Перший тиждень 1 раз, 2 тиждень- 2 рази, 3-й тиждень- 4 рази.

- крем з церамідами спочатку здався мені дуже важким, тому не користувалася ним поки не почала застосовувати ретинол. От з цим активом він - саме те, що треба!

- маска з ефектом ботоксу - я її використову, як крем під очі)) гарно зволожує і дійсно непогано працює із зморшками. Але якщо у вас міміка така ж шалено активна, як у мене - панацеєю вона не стане.

Це тільки основні щоденні пункти. В моєму догляді є ще й інші засоби, які застосовую 2 рази на тиждень. Про них теж розповім далі