Демінська Юлія

Вітамін С, Арбутин, Ніацинамід - що їх об'єднує?

Вітамін С, Арбутин, Ніацинамід - що їх об'єднує?

Вітамін С, Ніацинамід (вітамін В3), Арбутин - це природні антиоксиданти, які мають багато спільних власивостей, але й деякі відмінності.

Що спільного в цих активних компонентів?

  1. Антиоксидантна дія - захист шкіри від впливу вільних радикалів.
  2. Освітлення - всі три компоненти допомагають у боротьбі з пігментними плямами та постакне. Саме "ДОПОМАГАЄ", бо просто додавши один з цих активів - пігментацію не усунеш. Боротьюа з будь-якою проблемою - це комплексна робота.

Вітамін С - особливі риси

Вітамін С в косметиці може бути в різних формах. Кисла форма - аскорбінова кислота - найбільш схильна до викликання подразнень, тому чутливій шкірі вона не підійде. Стабільна форма викликає найменше подразнень, а мінус в тому, що засоби зі стабільним віт С досить дорогі.

Вітамін С гарно працює в комплексі проти тьмяності, вікових змін.

Ніацинамід або Вітамін В3: плюси і мінуси

Серед цих трьох антиоксидантів - найбільш "м'який", практично не викликає подразнення, знижує втрату вологи, сприяє усуненню вікових змін. У боротьбі з пігментацією виступає скоріше, як допоміжний актив.

Арбутин: чим особливий?

Дієвий у боротьбі з пігментними плямами, сприяє вирівнюванню кольору шкіри, але на цьому спектр його дії обмежується. У комплексі проти гіперпігментації - потужний актив.

Сироватка для сяйва шкіри з вітаміном С й пантенолом Cos De BAHA Vitamin C 15% Ascorbic Acid - відчутний подразнюючий ефект навіть на моїй нормальній шкірі. Користувалася 3 місяці. Чесно, не зрозуміла цю сироватку - повторювати ще раз точно не буду.

Сироватка проти пігментації з арбутином 5% і ніацинамідом 5% Cos De BAHA Arbutin Niacinamide Serum - замовила вже вдруге. Минулого року в комплексі з іншими засобами вона допомогла мені прибрати пігментні плями за 3 місяці. Але тут було кілька "АЛЕ": обов'язкове глибоке очищення маскою з папаїном, СПФ 50 навіть взимку. Цього року купила повторно!

Сироватка-бустер з ніацинамідом 12% і вітаміном С Jole Niacinamide N12 Intensive Booster Serum - гарно зволожує, трохи вирівнює тон. В загальному догляді наче непогано, але вау-ефекту ще не помітила - продовжую використовувати.

А які заспоби проти пігментації можете порадити ви?