Blondie_rs

#melab3testmakeupclub з La Roche-Posay

#melab3testmakeupclub з La Roche-Posay

Всім привіт! Я ще раз хочу подякувати команді Makeup Club за можливість тестувати цікаві продукти. І сьогодні в нас у програмі - мегапотужний дует для висвітлення шкіри та боротьби з пігментацією. Тисни "Дізнатись більше", щоб побачити розгорнутий допис!

З La Roche-Posay ми всі точно вже не рік знайомі. Я довгий час була прихильником Effaclar Duo+, поки вони не змінили щось в концентраціях, і засіб втратив свою дієвість на моїй шкірі. Cicaplast теж дуже відомий засіб, який є практично в кожного. Він дуже гарно доповнював догляд, коли я пробувала дієвість ретинолу.

Щодо пігментації - вона мені ще сповна не знайома у мої майже 25. Сонцезахистом не нехтую навіть взимку, тому на обличчі я знайшла лиш дуже незначні три плямки. На носі, та на зоні під очима. Навесні зʼявляється ластовиння, яке абсолютно мені не заважає. Потім воно якось само зникає і я навіть забуваю про таке явище. Також слід розуміти, що якщо плямки задавнені, то вивести їх косметичним шляхом досить важко. З пігментацією слід працювати вдумливо та досить довго по часу, проте ніхто ніколи не має права диктувати вам, як повинна виглядати ваша шкіра ☺️ Що ж, давайте більш детально розглянемо засоби і що саме я могла зрозуміти на своїй шкірі!

Перш за все хочу почати з інновацій, які бренд нам пропонує в даній серії. Лінійка MelaB3 отримала свою назву від компонентів - мелазилу та ніацинаміду.

Мелазил - новий запатентований брендом активний інгредієнт, який перехоплює надлишок меланіну та запобігає появі пігментації. Ніацинамід - всім відомий вітамін В3, який має дуже багато властивостей. Він зміцнює захисний барʼєр, має протизапальну та заспокійливу дію, працює над висвітленням та покращує текстуру шкіри.

Раніше я наголошувала на тому, що ніацинамід в більшості випадків мені не підходить. Найбільше я полюбляю комбінацію з цинком, або ж якщо ніацинамід доповнює продукт, а не виступає основним компонентом.

⚛️ Якщо розглядати склад сироватки-концентрату, можна знайти улюблений брендом Dimethicone, який давніше часто був сварений дерматологами за комедогенність (бо це все ж силікон). Коли засіб вам підходить по дієвості, то не завжди складники такі страшні, як здаються на перший погляд. В Effaclar Duo+ діметикон був також, але засіб просто неймовірно виконував свої функції, тому про склад уже всі забували. Далі в списку в нас Niacinamide у концентрації 10%; екстракт водорості (Cystoseira tamariscifolia) для прискорення оновлення клітин, зменшення синтезу меланіну, висвітлення; Carnosine - синтетичний пептид, антиоксидант; Capryloyl salicylic acid - похідна саліцилової; Citric Acid; Retinyl Palmitate - ефір пальмітинової кислоти та вітаміну А, розгладжує, оновлює клітини, діє проти пігментних плям та вугрів. Tocopherol - мій улюблений антиоксидант, помʼякшувач.

⚛️ Склад гелю трішки простіший, його теж розглянемо. Містить Ceramide np - для захисту ліпідного барʼєру; Niacinamide i Tocopherol + Tocopheryl acetate.

Сироватка-концентрат йде у коробці та початково була закрита кришкою (як на фото до попереднього абзацу). Піпетка додатково йде в комплекті. Баночка має місткість 30 мл, виготовлена із темно-фіолетового скла. Дуже добротно зроблена, відчувається в руках як щось щось професійне 😁 На коробці вказано склад, спосіб застосування та переваги засобу.

За даними виробника, сироватка підходить для всіх типів шкіри, зокрема для чутливої. Вирівнює тон, ефективно виводить стійкі пігментні та вікові плями, зменшує постакне та гіперпігментацію.

Продукт має середню консистенцію. Сироватка не надто водяниста, тож не розтікається у всі боки. Схожа на згущену воду з приємною ніжною текстурою. Аромат у неї також дуже цікавий та приємний - квітковий з мультифруктовою ноткою. Персикове забарвлення сироватки робить її ще більш цікавою 😀 Швидко поглинається, не залишає жодної липкості та блиску. Шкіра її впитує просто в нуль, залишаючи ніжний бархатний фініш.

Гель для обличчя йде у пластмасовій баночці темно-фіолетового кольору обʼємом 200 мл. Дозатор зручний, має режим Stop i Open. Виробник заявляє, що гель окрім очищуючих властивостей сприяє вирівнення тону та надає шкірі сяйва.

Класична гелева текстура, вʼязка, з легким жовтувато-нетральним забарвленням. Аромат у нього дивний, і його важко описати. Наче схожий на сироватку, але без фруктових ноток. Такий квітково-мильний скоріше і з легкою терпкістю.

Гель мені на диво сподобався. Я не фанат таких форматів, але даний засіб приємний у використанні. Навіть якщо не вспінювати його з водою (хотіла перевірити), то він також не стягував та не сушив мою шкіру. Чудово підходить для другого етапу очищення або ж для ранішнього вмивання. Шкіра після нього свіжа та приємна на дотик.

Оскільки у сироватці міститься 10% Ніацинаміду та похідна ретинолу, мені було вкрай цікаво, яку дію вона буде мати на моє проблемне підборіддя.

На фото порівнюю результат з 22/09 по 30/09; та з 27/09 по 04/10.

Я звернула увагу, що на підборідді та лобі збільшилась кількість невеличких підшкірників, як дрібна сипь. Це дуже розстроїло. На вилиці лівої щоки в мене дуже важко загоювались прищики.

Почервоніння біля носа та на щоках не зменшились за трішки більше ніж тиждень (період 30/09-09/10). Перед тестуванням я користувалась Вітаміном С через день, який теж уже не так вирівнював шкіру, як раніше, та сироваткою з ніацинамідом 7%. Вона теж ніякого впливу не мала на прищики, тільки легко вирівнювала тон та регулювала вироблення себуму.

Сироватку до 30 вересня закривала кремом Purito Deep Sea Water (в складі якого теж ніацинамід, пантенол); після 30 вересня - Meditherapy Vita Real toning laser cream, теж з ніацинамідом в складі.

Я не знаю, чому ніацинамід на мені не діє так, як про нього розповідають. На мені він наче погіршує текстуру, заповільнює процес формування прищика та його загоєння. Абсолютно не заспокоює шкіру, погіршує текстуру. Я була вимушена раз на три дні вводити кислотний тонік, який досить швидко прибирає ось цю дрібну сипь на підборідді. А також від похідної ретинолу я очікувала хоч якоїсь цікавої дії. Щоразу розглядаючи та порівнюючи фото, я бачила появу нових висипок в рандомних місцях. Хоч я прекрасно розумію, що головна ціль сироватки - це боротьба з пігментацією, якої в мене по суті нема.

Щодо моїх плямок - вони стали менш помітними (передостаннє фото). Але на носі все як і було (третє фото). Тому, чесно, я не знаю як оцінювати дію сироватки. До текстури в мене жодних претензій. Вона дуже приємна, та не конфліктує з іншими засобами.

Гель-мікропілінг - це однозначний лайк. Мені дуже сподобався засіб через його дбайливу формулу, яка не пересушує та не стягує шкіру. А це "проблема" майже всіх гелів. Гарно піниться та мʼяко очищує.

Щодо сироватки-концентрату, в мене більше питань, тому що я не сповна зрозуміла реакцію моєї шкіри. Свербіж, висипка та почервоніння на підборідді, але на інших ділянках обличчя наче нічого і не відбувалось. Текстура та аромат у засобу дуже приємні! І я вже бачу, як гарно сироватка працює з плямками на інших учасницях тестування. Зараз я передала сироватку мамі. Їй вона більше стане в нагоді, чим мені (обовʼязково також відзвітуюсь). У неї є незначні пігментні та вікові плями. Спробуєм попрацювати ще й над тьмяністю.

Скоріш за все, ніацинамід не хоче зі мною дружити та хоч якось допомагати мені з прищиками. Сьогодні ви побачили дивну історію, яку я також поки не зрозуміла. Що бачу я - розхитана ситуація на підборідді, яке потрібно спасати. Легке почервоніння на щоках і біля носа, яке не вирівнялось сироваткою, можливо стало трохи слабшим, та все ж не зникло, як після азелаїнової. Шкіра стала більш сяючою, але радості з цього мало.

На жаль, сироватка мені не підійшла. Вона не надто відповідає й потребам моєї шкіри, АЛЕ від Ніацинаміду в поєднанні з похідною вітаміну А я очікувала хоч чогось цікавого. Та, на жаль, у нас не склалось 🙇🏼‍♀️

Бажаю всім гарного дня та до зустрічі в нових дописах! 🤗