Blondie_rs

Парфумерні посиденьки

Парфумерні посиденьки

Привіт! Оце я вже назбирала вдома макулатури... Вирішила звільнити місце, але перед тим - відзвітуватись по парфумерним враженням. Якось так получилось, що усі бренди досить відомі, і аромати тут різнопланові. Люблю брати деколи на сліпий затест, або просто щоб познайомитись із нашумівшим шедевром. Не завжди це нові випуски, бо якщо взяти Мюглера, то після викупу Лореалем фанати вважають, що спадщина замилилась. А й справді, я тестила нові аромати закордоном і не розуміла, де мій нюх 🙇🏼‍♀️ Тому завдяки парфколезі я дізналась, які шедеври все ж слід у них спробувати.

Ви не повірите, але я його завжди оминала. По флакону я оцінювала аромат як Шанель No.5 😁 Чомусь в уяві він звучав мені саме трохи важко та старовинно. Але одного разу я натрапила на пробник і, не знаючи про нотки - купила на сліпий затест.

Перше розпилення з наляканим виразом обличчя, в очікуванні душнятини... І... О боже! Так це дуже ніжний фруктово-квітковий аромат! Надзвичайно смачний та інтелігентний. Його фруктовість дуже гарно підібрана квітковим букетом. Не дивлячись на те, що в нотках присутня конвалія та троянда, які часом замилюють чи душать аромат - тут композиція гарно поєднана з акцентом на легкість. Я взагалі зрозуміла, що мені подобаються аромати з жасмином, персиком, сливою та фіалкою. А тут вони всі зібрались разом. Стійкість на мені близько 6-8 годин. Десь до 4-5 більш відчутний, хоч відноситься до негучних. Але при кожному повороті голови (на волоссі) та контакті з запʼястями він викликав у мене посмішку та натхнення! Обовʼязково з часом офлаконю 😊

Початкові ноти: груша, диня, магнолія, персик, мандарин, бергамот;

Середнія ноти: жасмин, конвалія, тубероза, фрезія, троянда, орхідея, слива, фіалка;

База: мускус, ваніль, ожина, кедр.

Ну з Гуччі в мене взагалі любоу любовна. Gucci Guilty - мій перший серйозний флакон. Потім я пішла по пробникам, закохалась в Profumo di fiori (який весною цього року офлаконила), і також натрапила на серію Flora. Нещодавно до них доєднався ще Orсhid, який я чомусь ще не затестила, треба це виправити.

Жасмин я дуже люблю в парфумерії, і цей аромат теж не став виключенням. Його квітковість досить травʼяниста, але не удушлива. Початкові ноти, як і середні - складаються з квітів та цитрусу, який дещо освіжає букет. Шлейфом та стійкістю він теж не може похвастатись в силу своєї ніжності. Десь до півдня звучання стихає. Якщо обирати аромат на офлаконення з цієї серії - я все ж надам перевагу Magnolia або Gardenia.

Початкові ноти: італійський мандарин, бергамот, чорний перець;

Середні ноти: жасмин, жасмин самбак, магнолія, дамаська троянда;

База: бензоїн, австралійський сандал, пачулі.

Після першого розпилення я зрозуміла, що це унісекс, але мені таке не сподобалось і я віддала чоловіку 😁 Отже, це суха, колюча, землянисто-піщана композиція. Верхні ноти дають свіжості, але одразу включається перець і щось таке не надто мені приємне. Було цікаво познайомитись і з таким типом аромату; але от чоловіку він сподобався. На ньому він зазвучав тепліше під кінець дня [відкрився як ветивер, так і амбервуд]. Та все ж аромат на любителя. Обовʼязково слід затестити перед флаконом.

Верхні ноти: бергамот, грейпфрут, лимон;

Середні ноти: перець сичуань, герань;

База: ветивер, олібанум, пачулі, амбервуд.

Класика і любимець багатьох. У цього аромату стильний флакон, смачне звучання, але от в дечому ми з ним не зійшлись. З розкішною неприторною ваніллю, мускусом та амброю в базі, він одразу огортає теплом, ледь показуючи свої квіткові та фруктові грані. Цей аромат не сильно виразний на мені та не достатньо шлейфовий. Сумно, але він здався мені трохи плосковатим в плані розкриття, і затихав до 3-4 годин на моїй шкірі😬 Ще плоскуватість я пробачаю, бо композиція дуже гарна і мені сподобалась. Але його катастрофічне злітання не привело мене до покупки. Я знайшла аналог у Zara - Golden Decade (хоч це більше до Libre Intense відносять), який має аналогічний аромат, і розкривається протягом дня. Після 5 годин він починає огортати мене теплим затишним шлейфом, від чого мені стає дуже комфортно та смачно. Такого ефекту з YSL не сталось, я його просто переставала відчувати через 4 години. Поновлювала - і знов через 3-4 години я його губила [хоч це навіть не туалетна вода].

Верхні ноти: лаванда, мандарин, чорна смородина, петитгрейн;

Середні ноти: лаванда, апельсиновий цвіт, жасмин;

База: мадагаскарська ваніль, мускус, кедр, сіра амбра.

Цим ароматом я відкрила для себе унікальність творінь Мюглера. Я ніколи не чула за цей бренд, хоч неодноразово бачила його перед собою. Цей аромат мене просто збив з ніг. Він настільки таємничий, мохнатий та загадковий, що це просто вау! Знову ж таки, - аромат на любителя, але для мене це попадання в саме серденько. В основі аромату я відчуваю ванільне дерево з мохом після дощу. Якийсь такий фентезі-ліс, прямо як на обгортці. Справді важко описати, бо фантазія просто розривається від самої згадки про нього. В дощову погоду аромат більше вбирає вологості та звучить ще більш мохнато та обʼємно. Навіть сам виробник зазначає "зелені ноти", які додають загадки з питанням - що ж так смачно пахне? Він виділяється серед всіх, і найбільш компліментарний, бо не схожий ні на що. Шлейфовий, харизматичний та сміливий. Обовʼязково приглядаю до флакону, бо його будуть чи вже знімають з виробництва 🥲

Верхні ноти: лист ревеню, бергамот;

Середні ноти: зелені ноти, апельсиновий цвіт, іланг-іланг, груша;

База: бурбонська ваніль, деревні ноти, амбервуд, сандал, кумарин.

Ще один цікавий фланкер з сімейства Мюглерів. Побачивши пробник та рік виходу аромату, я подумала, що він мені потрібний. Після затесту Angel, який дещо мене задушив, я відразу налякано дивилась і на Alien. Флакон досить строгий, агресивний на вигляд. Але, як виявилось - це лише фасад. Я знайома із Sublime та ліміткою Sunessence (про них напишу в окремому парфумерному пості), тому вже мала невеличке уявлення про фірмовий почерк Мюглера. В цього красеня дуже проста піраміда, що складається всього з трьох складників. Мій улюблений жасмин, поєднаний з кремовою теплою амброю. Аромат затишний, спокійний та дуже приємний. Ніжний кашмеран, який зазвичай надає деревних нот, тут звучить скритно, підсилюючи хімію шкіри. Його наче розігріли на сонці, тому дизбалансу в звучанні абсолютно нема. Ця тема мені дуже нагадала Sublime, який мене не залишив байдужою. Проте його кремовість, як і казала моя колега - розкривається у вітряну погоду. А тут я маю цю ж кремовість за будь-якої погоди. Це красиво, смачно та дуже вишукано! Однозначно йде в список хотілок.

Верхні ноти: жасмин самбак;

Середні ноти: кашмеран;

База: амбра.

Ну і на закусочку у нас Valentino. Я страшно люблю їх Voce Viva. Наче б по ноткам аромат виглядає схожий на мій ідеальний квітковий. Тут і смородина, і 100500 жасминів, і ваніль з кашмераном в базі. Але, не тут то було. Залежно від днів циклу, квітковість може дуже сильно випирати та дратувати мене. Жасмин дивним чином разом з бергамотовою терпкістю перетворюється на траву, яка нагадує мені мильність конвалії. Але от вчора я його поносила для повторного затесту - і все було ніжним та приємним. Жасмин в повній мірі проявився. Ваніль з кашмераном та ніжними деревними нотками гарно почала нагрівати композицію, але все одно залишалась позаду свіжості та квітів. Перцю я тут не відчуваю. Загалом, двоякі враження про аромат, але цікаво, що можна спостерігати за різним розкриттям залежно від настрою, днів циклу та чутливістю до певних ноток, які можуть домінувати. З Voce Viva такого не було, він завжди був стабільним 😁

Верхні ноти: чорна смородина, рожевий перець, бергамот;

Середні ноти: жасмин, жасмин самбак, жасминовий чай;

База: бурбонська ваніль, кашмеран, дерево гуаяк.

Це так цікаво знайомитись та слухати різноманітні аромати. А ще, як бачим, аромати можуть по-різному звучати залежно від погоди, нашого настрою та днів циклу. Наше сприйняття дуже міняється від зовнішніх та внутрішніх факторів. Тому, аромат ніколи не слід тестувати один раз. Його треба запросити до знайомства, посидіти чи пройтись з ним. І тільки так можна дізнатись трішки більше.

Сподіваюсь, така парфподорож вам сподобалась. Бажаю всім гарного дня❤️ До зустрічі в нових дописах!