Liudmyla C

Водостійкий сонцезахист A-Derma Protect AD

В цьому році якось особливо сильно проявлялася сухість шкіри в міжсезоння. Весною мої руки просто потерпали. Крім того, помітила, що на руках багато веснянок. Тож не вистачало не тільки зволоження, а і сонцезахисту. І скажу вам, що це не так просто знайти емоленти+SPF в одному засобі, маркетологи ще не подбали про це :)

Так я познайомилася з A-Derma Protect AD - сонцезахисним кремом для атопічної шкіри SPF 50+

Виробник обіцяє, що він без запаху, не липкий і водостійкий

Отже, почнемо зі складу і інгредієнтів, які мають гарний вплив на шкіру

Склад: Water (Aqua). C12-15 Alkyl Benzoate. Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano]. Diisopropyl Adipate. Pentaerythrityl Tetracaprylate/Tetracaprate. Dicaprylyl Carbonate. Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. Diethylhexyl Butamido Triazone. Aluminum Starch Octenylsuccinate. Butylene Glycol. Butyl Methoxydibenzoylmethane. Potassium Cetyl Phosphate. Decyl Glucoside. C10-18 Triglycerides. Glyceryl Stearate. Peg-100 Stearate. Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer. Avena Sativa (Oat) Sprout Oil (Avena Sativa Sprout Oil). Benzoic Acid. Caprylyl Glycol. Disodium Edta. Glyceryl Behenate. Glyceryl Dibehenate. Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil (Helianthus Annuus Seed Oil). Peg-30 Dipolyhydroxystearate. Propylene Glycol. Sodium Hydroxide. Tocopherol. Tocopheryl Acetate. Tribehenin. Trideceth-6. Xanthan Gum

Мене тут приваблюють сонцезахисні фільтри

Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol [Nano] (Tinosorb M) — надійний фізичний та хімічний фільтр, захищає від UVA та UVB-променів, забезпечує широку та стабільну сонцезахисну дію.

Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine (Tinosorb S) — стабільний хімічний фільтр, що захищає від UVA та UVB.

Diethylhexyl Butamido Triazone — захищає переважно від UVB-променів.

Butyl Methoxydibenzoylmethane (Avobenzone) — один з найефективніших фільтрів проти UVA-променів, важливий для запобігання фотостарінню

Та

Avena Sativa (Oat) Sprout Oil – вівсяна олія, що відома своїми заспокійливими та протизапальними властивостями. Вона зменшує свербіж, подразнення та допомагає зменшити почервоніння. Це один із найбільш ефективних інгредієнтів для атопічної шкіри

Текстура. По текстурі крем вершковий, легкий, але відчувається олійна складова

Запах. Виробник позиціонує, що крем без запаху. Мені пахне мигдалем, але я не Шерлок Холмс, мені подобається :)

Крем легко розподіляється по шкірі, при нанесенні трохи вибілює, але згодом вкладається. Варто зауважити, в мене світла шкіра, можливо, на смуглявій шкірі буде більш помітним

На руки. Я використовувала крем при довгих прогулянках парком, коли сонце дуже яскраве, світить, але не гріє. Гарно зволожує, якщо використовувати регулярно, запобігає появі нових веснянок - дійсно і лікує, і захищає

На тіло. Пробувала використовувати на тіло влітку саме через водостійкі властивості, плюс на щиколотках маю ділянки з дуже сухою шкірою. Після цього крему шкіра наповнена, захищає від опіків. А от на рахунок водостійкості я не дуже впевнена, бо коли я бігла вгорку, сходив з потом

На обличчя. Маю комбіновану шкіру, довгий період використовую засоби з ретинолом, але намагаюся здешевити і замінюю частково Medik8 Crystal Retinal аптечним лосьоном Альтрено. Якщо Crystal Retinal завжди лагідний, то при незмінній доглядовій рутині Альтрено час од часу викликає шелушіння і сухість. Тому я спробувала A-DERMA PROTECT AD на обличчя в момент, коли шкіра була сухіша від ретинолу. І зашилася задоволена настільки, що продовжую його використовувати для довгих прогулянок на регулярній основі. При нанесенні вибілює трохи і обличчя виглядає як млинець, але через 5-10 хв крем вкладається і залишається тільки сатиновий фініш. Іноді буває в жирній зоні більше лиску, ніж потрібно, тоді легенько прикладаю серветку до лоба, носа і підборіддя. Також наношу на область навколо очей. Іноді може пощипувати, але точно набагато менше, ніж, наприклад, сонцезахисний флюїд La Roche-Posay Anthelios UVmune 400 Invisible Fluid SPF50+

Так виглядає шкіра через майже 6 годин після нанесення - після спортивних навантажень та з перепадом температури, коли вранці холодно, вдень жарко. Крем відчувається дуже комфортно, шкіра з ним виглядає дуже здоровою і доглянутою

А ви використовуєте сонцезахист для рук?
Як сплавляєтеся з жовтими плямами від сонцезахисту на білому? Кажуть, це через авобензон