Гала 💟 Ольга

Чому я обираю натуральну косметику?

Минав 2013 рік, я почала чухатись. Саме шкіра голови. Тоді в мене був Пантін, прозора така баночка. Я думала, та що там, пройде. Потім шукала контакти лікаря, потім шукала інформацію. Мене все більше турбували скоринки та шелушіння. До лікаря не дійшла, ще був свіжий "досвід" по іншому питанню, в якому вихід знайшовся там де не чекали, але не в лікаря. Просто мені з ними не везе, везе тільки в екстрених випадках, а коли не вмираєш, то пошукай іншого, або сама давай, сама.

Тоді тільки почали в інфопросторі з'являтись тези про натуральну косметику. Як в свої 22 роки я обирала косметику - що на поличці гарного чи популярного побачила, то і купила, ніяких знань. А коли вже припекло та свербіло, одразу почала шукати і знайшла, що є критерії косметики як: масс маркет, проф, космецевтика і натуральна. На той майже критичний момент, чомусь саме натуральна мене зацікавила.

Звичайно я копіювала ту інфу яку читала. Вплив був з соц мереж, тоді я познайомилась з White mandarin, ЧістоТіл - моя перша любов, харківський бренд і чомусь до нього так прикіпіла, може тому, що саме з ним моя шкіра почала почувати себе добре. Одразу зрозумла, що більшість брендів десь там, а я живу ( на той час) в місті мільйоннику і жаба душить платити за доставку (+не бюджетно виходило). Я шукала по місту, знаходила крафтових майстринь і брала в них продукцію. Як кажуть з кухні, можна сказати фу, це без сертифікатів та гарантій безпеки. Можливо, просто це те, що моїй шкірі допомагало бути не облізлою, сухою, сверблячою. Великі виробники сконцентровані на масовому виробництву, маленькі на тому, щоб іх продукцію брали, тобто їм треба чимось завойовувати увагу. Моя увага була повністю на тих, хто не пхав SLS, mineral oil, PEG та інші.

Потім зявився make up і понеслось. Мене "занесло" в різні куточки планети, щоб спробувати те, про що кажуть блогери. Те, що є вільним від агресивних компонентів і познайомило мене з еко сертифікацією. Це був бувемний час, я витрачала грощі , як могла ( їх стало трохи більше).

CND шелак досі не люблять майстри за складність в роботі, а я вже вимушена з ним попрощатись, бо я не вимазую їх об'єми не вивожу ціни. Проте це самий комфортний гель лак. І важається самим безпечним. Хоча це все для мене вже відносно.

Потім вітер мене заніс не туди. Я віддалилась від українських брендів. АЛЕ!

Після 22 року я хочу тільки наших якісних продуктів. Виробників багато. Тому я досліджую, знаходжу улюбленців.

Ви спитаєте - чому натуальна косметика? З усіма протиріччями, провокаціями в її сторону, я переконалась роками користування, що це те, що не зробить мені гірше. Моя шкіра чутлива, мені може бути все не так і не то, я не можу собі дозволити агресивні компоненти. Зараз купила чоловіку шампунь, в ньому SLS, я мию голову і відчуваю, як починає вона почухуватись, як захисний бар'єр мене залишає. Я змирилась з тим, що в мене є особливість - все, що завгодно мені не підходить. Тільки ті компоненти, які м'яко очишують, а кращє відновлююсь захисний бар'єр.

Буду рада почути ваші історії з доглядом. Мені буде легше, якщо я почую, що не одна така💖