Альона Нойвілль

Некомедогенний BB-крем чи маркетинговий трюк? Purito Cica Clearing ВВ

Некомедогенний BB-крем чи маркетинговий трюк? Purito Cica Clearing ВВ

Purito - це південнокорейський бренд, який пропагує натуральну косметику з безпечними для шкіри інгредієнтами. У продуктах Purito можуть бути присутні такі складники, як центелла азіатська (cica), ніацинамід (вітамін В3), аденозин, гіалуронова кислота.

Основними активними інгредієнтами BB крему, який я розглядаю, є вже відома центелла азіатська, ніацинамід та аденозин. Ці компоненти відомі своїми заспокійливими та протизапальними властивостями. Також у складі є пантенол і високі фізичні та хімічні УФ-фільтри.

То чим він відрізняється він інших кремів, яких повно на ринку? По-перше, центелла. Це доволі популярна у останні роки складова для декоративної та доглядової косметики, яку ще називають «еліксиром молодості». Її намагаються додавати в різних кількостях, аби регулювати насиченість продукту себорегулюючими, ранозагоювальними, омолоджуючими, регенеруючими та протизапальними властивостями. По-друге, майже усі складові крему направлені на те, аби прибирати почервоніння обличчя та дрібні висипання. А також, що мегаважливо – у формулі немає великої кількості жирних олій, парабенів та ароматизаторів, які провокують прищі та комедони. По-третє, екологічна філософія бренду. Усі упаковки від продуктів Purito виготовлені з переробленої сировини, та можуть бути перероблені ще раз.

Purito Cica Clearing BB крем може бути знахідкою для людей з чутливою та проблемною шкірою, а також для тих, хто шукає косметичний засіб з натуральним складом. Однак, як і з будь-якою косметикою, перед використанням варто провести тест на алергію. Я роблю його так: наношу на згин руки вранці, увечері перевіряю. Якщо немає почервоніння, сухості або інших проявів – сміливо використовую засіб на обличчі.

Я наносила ВВ пензлем кабукі й трохи допомогла вологим спонжиком. Розподіляється він дуже легко, не западає у пори, на обличчі не відчувається. Але у мене зараз суха шкіра, тому тим, хто любить «летючі» геть невагомі текстури, або власникам жирного типу шкіри варто посвотчити крем перед покупкою.

Мені звичніше пудритися, тому я вирішила заодно протестувати, як на Purito ВВ буде лягати розсипчаста рисова пудра. Виявилося, що вона з цим кремом не конфліктує, не залипає – як і сухі рум’яна та бронзер. Загалом, кожен продукт, який я наносила поверх ВВ, працював з ним у парі дуже добре.

Короткі висновки

· Якій шкірі підійде?

Сухій, зневодненій, віковій, з пігментацією або проблемній

· Чи викликає цей ВВ комедони?

Судячи зі складу, не викликає, але однозначні висновки можна зробити лише після тривалого використання

· Як користуватися?

Наносити пензлем кабукі, іншою щільною кисточкою, або комбінацією пальців та вологого спонжа

· Чи «злізає» з часом з носа та підборіддя?

Так, як і будь-який ВВ

· Окислюється?

Десь на чверть тона

· Як на ньому працюють сухі та кремові текстури?

Безпроблемно. Все акуратно тушується, не залипає та не конфліктує

· Що робити, аби тон протримався 8 і більше годин?

Раз на кілька годин припудрювати та прибирати блиск матуючими серветками