Від шкіри до шкіри: Le Pelerin для Pilirina
Bolivian Hide грає формою і змістом, перевертаючи піраміду всіх нішевих ароматів, які я знала до цього часу. Підозрюю, що у формулі розробки використовували якісь алхімічні прийоми. Нішевий аромат, який мене заземлив, але додав неймовірних сил!✨
Мабуть, вперше за всю історію української парфумерної ніші мені до рук потрапив флакон, який перевернув моє ольфакторне бачення щодо самобутності аромату. Абсолютно мій аромат! Ні на що не схожий, яскравий, якісно скроєний Bolivian Hide від досить молодого бренду Le Pelerin зробив такий вир емоцій у моїй голові, що я не можу ними не поділитися. ✨
На старті, при розпиленні відчуваю шкіру. Але не звичну. Не з циклу мейнстрімних автоса лонних ароматів чи skin scent.
Основний ароматичний акорд парфуму складають сухі шкіряні ноти, але не такі як у сучасних Memo, Tom Ford, Serge Lutens чи HFC. Скоріше тут є схожість у шкіряному направлені з Orto Parisi Cuoium.
Парфумоманіяки мене зрозуміють.
Справді шкіра? Що відчуваєш?
Якщо порівнювати цей шкіряний аромат, то моя фантазія малює в уяві антикварну якісну, шкіряну сумку, привезену з Болівії, з атмосферним тисненням. Це могла бути сумка якогось письменника… Мабуть, нещодавні спогади про сюжет із фільму «Слова» витягли це зі спогадів.
Що ще?
Потім починаю відчувати щось схоже на вологе листя, яке можна відчути, гуляючи осіннім лісом вранці. Явно чую шипр, створений з ефектом осіннього, дощового ранку з моховим, злегка вологим ефектом, коли в повітрі витає магія. Скоріше, цей ольфакторно-кіношний ефект створює обрамлення із пряно-землистих пачулей. До речі, ви знали, що пачулі вважається ароматом багатих людей та одним із найсексуальніших афродизіаків? Це відомий факт.
Але головний акорд, звичайно, в ноті серця - шкірі. З цим ароматом ніби рухаєшся в одному музичному тандемі, відчуваючи тепло свого тіла, темперамент, мускус, тепло, якісь анімалістичні нотки. Не знаю чому, але чітко відчуваю у композиції якісь бальзамічні ноти. Син пі дтвердив. Значить, не помиляюся. Скоріш за все знову пачулі...
Далі йде акорд із розряду моїх східних фаворитів - ладан, але тут він не церковний. Скоріше це тепла смола сосни, сухі трави политі густим сиропом солодки і все це обволікає м'який димок ладану. Так, він дещо сухий, навіть трав'яний, ароматний, апетитний, аристократичний і спокусливий. Супроводжує композицію пудровою, обволікаючою та зігріваючою довготривалою нотою.
Потім на шкірі розкриваються солодкі, теплі, ванільно-мигдальні боби тонка. Коли вперше розпилила аромат не могла зрозуміти чому так явно мій ніс відчуває горіх. Причому він супроводжує композицію протягом всього звучання. Це красиво і спокусливо.
Хоча, знаєте фордівську загадковість я все-таки знайшла у цьому нетривіальному ароматі - тут є фіалкове звучання. Насправді так пахне ірис, який має відчутний, але витончений пудровий відтінок. Ця нота не така явна, як у Black Violet Tom Ford, але щось-таки ці два аромати поєднує.
🎼Аромат схожий на мелодію. Одного разу ти схопишся за неї - а вона повторюється у голові однією нотою ще раз і ще..
Bolivian Hide від le Pelerin неможливо забути. Це аромат, у пишність і декаданс якого я занурююсь щоденно по вуха, наче в хвилюючий роман «Великого Гетсбі».
На перший погляд, піраміда досить проста, але ноти у ній так гарно і гармонійно поєднані, що їх хочеться весь час на собі їх розгадувати.
Як по стійкості?
Стійкість та шлейф тут на голову вищі за більшість розкручених дизайнерських релізів, тому я цілком зрозумію його шалену популярність, яку він завоює згодом. Одного розпилення достатньо, щоб його відчували перехожі з запитували чим ви пахнете. На одязі сидить до прання, шкірі та волоссі - мінімум добу відчуваю.
Хто оцінить?
Він обов'язково повинен бути у гардеробі любителів шкіряних ароматів. Якщо ви любите тяжку, але сексуальну артилерію - це варіант, коли всі будуть розуміти, що ви не бакареподібний міленіум, а людина зі смаком. І, так...Всі навкруги будуть питати: "Чим ти пахнеш?"
Стартує він доволі різко та брутально, у кращих традиціях нішевих ароматів подібного напряму. Відчувається дим та шкіра грубої обробки. Звісно, він не для цінителів свіжих компотиків з нульових - це факт!
Але Bolivian Hide - парфум, що має цілий арсенал східних нот, має таку ж кількість повітря. Все це набуває неймовірно кремової гармонії коли всаджується на шкіру. Тут все збалансовано.
Вважати відверто маскулінним його не можу. На мені звучить благородно і розкішно. Зважаючи на кількість компліментів від жінок - у них він користується шаленою популярністю. Чесно говорячи, про себе навіть іноді раділа, що цей бренд знають не всі. Парфумерне жлобство на обличчя.🙄
Резюмуємо 👌
Bolivian Hide це висока справжня українська ніша, яка не копіює. Аромат має свою історію, неповторне звучання і точно дуже якісні інгредієнти.
Зараз він улюбленець на моїй поличці. Осінь-зима - його сезон.
Ці парфуми далекі від стандартних. І хоча кількість нішевих брендів постійно зростає на українському горизонті, Le Pelerin суттєво виділяються серед конкурентів. Вони сяють ольфакторною неповторністю. Без копій. Без стандартів. З продуманою історією і власним почерком.
Не знаю, чи потрібно це писати чи ні, але я знаю людину, яка створила цей шедевр. Чомусь впевнена, що коли його амбітність пересікається із чимось красивим - ця краса, як у героя з усім відомої книга Патріка Зюскінда буде йти в маси. Але з іншим фіналом. Тут історія без антигероїв.
Колись всі ми будемо пишатися, що це made in Ukraine. От побачите! 🇺🇦
Цікаво, а з якими ароматами Le Pelerin ви вже знайомі? І чи викликали вони у вас такий же вихор емоційної насолоди? Поділіться, будь ласка, у коментарях, тому що таку красу в українській ніші, яка не поступається у виконанні високому французькому мистецтву, я зустріла вперше, але безумовно хочу продовжити своє знайомство, бо вже давно перестала відчувати кайф від одного розпилення сучасних, розпіарених проматів💨
Коментарі (0)