YuliHrytskoff

Міцелярна пінка для очищення чутливої шкіри La Roche-Posay Physiological Cleansing Micellar Foaming

Міцелярна пінка для очищення чутливої шкіри La Roche-Posay Physiological Cleansing Micellar Foaming

Чутлива шкіра потребує не тільки ретельного, але й максимально делікатного очищення. Підібрати засіб, який би одночасно якісно та бережно очищував чутливу шкіру, не провокуючи подразнення і надмірної сухості – задача не з простих. Та, на даний момент, в мене все таки є фаворит серед таких засобів - Міцелярна пінка для очищення чутливої шкіри La Roche-Posay Physiological Cleansing Micellar Foaming Water, про яку і йтиметься в даному дописі.

Дизайн пакування засобів LRP, як завжди, на висоті! Це стосується й пінки. Флакон, у який вона поміщена, пластиковий, дуже якісний, блакитного кольору. На обороті можна ознайомитися із деякою інформацією про засіб від виробника.

Флакон обладнаний помповим дозатором-піноутворювачем. Претензій до його роботи в мене немає – працює справно, утворює щільну, пухнасту піну.

Для гігієнічності, дозатор міцно закривається прозорою пластиковою кришечкою.

Об’єм пінки – 150 мл. Мені флакону такого об’єму вистачає, приблизно, на 4,5-5 місяців щоденного використання.

Склад пінки, насправді, доволі посередній. Більшість компонентів – поверхнево-активні речовини, при чому, не всі із них м’які та підходящі для дійсно чутливої шкіри; а також велика кількість суто технічних речовин. Правда, є й декілька зволожувачів і пом’якшувачів.

Якби це був мас маркет, претензій до складу в мене, можливо, й не було б, але зважаючи на те, що дана пінка відноситься до категорії аптечної дерматокосметики, хотілося б більш «чистого» складу.

Але, забігаючи трішки наперед, скажу, що хоч склад засобу зовсім не ідеальний, та моя шкіра, будучи дуже чутливою, прекрасно реагує на нього і ця пінка їй ідеально підходить. Тому на склад я в даному випадку просто «закриваю» очі, тим більше, він далеко не найгірший з можливих і тих, які я бачила в очищувальних засобах для шкіри обличчя.

Кому цікаво, повний розбір компонентів складу:

Aqua / Water – вода, розчинник.

Dipropylene Glycol – розчинник. Суто технічний компонент.

Sodium Laureth Sulfate – ПАР, сульфат.

Glycerin – гліцерин. Зволожувач, ідентичний до шкіри інгредієнт.

PEG-200 Hydrogenated Glyceryl Palmate – емульгатор, розчинник. Має гарні пом’якшувальні властивості.

Disodium Cocoamphodiacetate – м’яка ПАР. Використовується в якості дуже ніжного миючого засобу для чутливої ​​шкіри.

PEG-30 Glyceryl Cocoate – ПАР, емульгатор.

PEG-7 Glyceryl Cocoate – ПАР, емульгатор.

Potassium Chloride – регулятор в’язкості, загусник.

Sodium Chloride – регулятор в’язкості.

Coco-Betaine – ПАР, регулятор в’язкості.

Poloxamer 184 – ПАР, емульгатор.

Disodium EDTA – хелат. Має низьку токсичність, але кілька країн, включаючи Австралію та частини Європи, заборонили цей інгредієнт через можливі проблеми зі здоров’ям від надмірного впливу.

Citric Acid – лимонна кислота. Використовується в косметичних препаратах як консервант, розріджувач, модифікатор рН, піногасник, хелатуючий агент. Має на шкіру в'яжучу, очищувальну та відбілюючу дію.

Phenoxyethanol – синтетичний консервант.

Parfum / Fragrance – парфумування (віддушка).

Консистенція. Сам засіб у флаконі - це трішки в’язкувата рідина, що злегка піниться при взбовтуванні. При проходженні через дозатор набуває форми піни. Пінка утворюється легенька, повітряна, достатньо пружна, гарно тримає форму та не перетворюється назад у рідину.

Колір самої рідини у флаконі – прозорий, пінка же виходить класичною білою.

Запах. Дуже приємний! Свіжо-косметичний, легенький і ніжний. Абсолютно не нав’язливий і не дратуючий. Хоч я й не люблю парфумовану доглядову косметику для обличчя, та в пінці віддушка настільки вдала, що я абсолютно не проти її наявності та від аромату засобу отримую окреме задоволення при його використанні. Запах пінки ще деякий час після її використання відчувається на шкірі, та не довше 15 хв.

Змивається пінка дуже леко та швидко, не залишаючи на шкірі неприємних відчутів типу мильності, чи непромитості.

Перш ніж розповісти про результат від використання пінки для вмивання, скажу декілька слів про свою шкіру. А вона в мене комбінована, в холодний період року більше схильна до сухості, в теплий - до жирності; чутлива, часто бувають лущення, інколи почевоніння, на непідходящу косметику (особливо на засоби для вмивання) - стянутість, дискомфорт, іноді - висипання. Тому до вибору засобу для очищення шкіри я підходжу дуже ретельно й прискіпливо.

Пінка LRP для моєї шкіри підходить ідеально! Вона дуже добре очищує шкіру від будь-яких забруднень – себуму, залишків декоративної косметики та попередніх очищувальних засобів, пилу, поту... Я наношу її не тільки на шкіру обличчя, але й на очі, дозмиваючи таким чином залишки декоративної косметики та засобу для демакіяжу. Пінка абсолютно не подразнює та не викликає печіння очей, не сушить шкіру взагалі. Мінімальна стянутість перших декілька хвилин після вмивання присутня, але вона не суттєва, не викликає бажання одразу бігти наносити на шкіру крем. Після використання пінки шкіра ніжна, бархатиста на дотик, матова та пружна. Відчувається чистота, свіжість і комфорт.

А ще, пінка дуже круто очищає пори! Не кожна гідрофільна олійка чи інші більш агресивні засоби так гарно впорається із чорними цятками, як ця пінка.

Пінка не провокує лущення, алергії, подразнень, висипань, сухості, чи будь-яких інших неприємних відчуттів і наслідків.

Макіяж я нею не знімаю, оскільки для цього в мене є спеціальні вузько направлені засоби, тому, чи справляється вона зі зняттям декоративної косметики – сказати не можу, однак, залишки декоративки після зняття макіяжу міцелярною водою, пінка розчиняє чудово, тому, думаю, із задачею демакіяжу вона також впорається непогано.

Міцелярна пінка для очищення чутливої шкіри La Roche-Posay Physiological Cleansing Micellar Foaming Water – однозначно моя любимиця! Я вже давно нею користуюся та завжди маю хоча б один флакон про запас. Так, склад в неї не ідеальний, та я пробачаю їй це, зважаючи на якість очищення, яку вона забезпечує та делікатне відношення до шкіри.

02 грудня, 2024
YuliHrytskoff
02 грудня, 2024