Bielenda Dr Medica Acne Dermatological Cleansing Emulsion

Bielenda Dr Medica Acne Dermatological Cleansing Emulsion

Привіт усім! У стрічці з'явився новий пост від ледачої мене, а, отже, не просто так. Сьогодні свій чудовий день святкує наша чарівна Iryna Koval, чиї фото - то витвір мистецтва, а дописи - енциклопедія цікавих брендів, чимала кількість із яких - українські. Ірочко, нехай тебе завжди супроводжують усмішки й доброта, нехай усі мрії обов'язково здійсняться 🥰

А тепер гайда до косметичних буднів. Сьогодні препаруємо вмивку від Bielenda, яка дісталася мені у подарунок від кучерявки Anna_feerie.

Пластикова пляшечка об'ємом 250 мл (але там написано "грам"... Але ж це відповідає 250 мл? Не знаю, якщо чесно). Кришечка клапан, не туга, не заїдає.

Доволі водяниста, але тактильно відчуваються крупинки глини (вона є у складі), неначе у воді розчинили крейду. Колір світлий, мутний. Запаааааах… Ну, це ж Bielenda, хто користувався її засобами, той мене зрозуміє.

⚪Aqua (Water) - вода;
⚪Sodium Cocoyl Alaninate - ПАР;
⚪ Acrylates Copolymer - загущувач, гелеутворювач;
⚪Kaolin - глина;
⚪ Glycerin - гліцерин, зволожувач, ідентичний шкірі компонент;
⚪ Niacinamide - ніацинамід, диво-актив (без лапок, серйозно);
⚪ Allantoin - хороший заспокійливий компонент;
⚪Panthenol - вітамінчик, теж хороший заспокійливий;
⚪ Sodium Caproyl/ Lauroyl Lactylate - ПАР;
⚪Triethyl citrate - ароматизатор;
⚪Polysorbate 20 - емульгатор;
⚪Triethanolamine - луг, вирівнювач рівня pH;
⚪Disodium EDTA - нейтралізатор металевих іонів;
⚪Methylisothiazolinone - не дуже хороший консервант, дозволений тільки у змивних засобах;
⚪Metylchloroisothiazolinone - те саме (вони працюють у парі);
⚪Parfum (Fragrance) - парфумерна композиція;
⚪Butylphenyl Methylpropional - не дуже хороший ароматизатор, заборонений у ЄС із 1 березня 2022 (отут питаннячко, бо ж бренд родом із ЄС);
⚪ Hexyl Cinnamal - ароматизатор;
⚪Limonene - ароматизатор;
⚪Linalool - ароматизатор.

Отже, з одного боку, бачимо цікаву очищувальну базу на основі неагресивних ПАР і глини, а також із додаванням корисних для шкіри інгредієнтів. Але, з іншого, чимало інгредієнтів, що викликають питання. Пропустимо типові ароматичні компоненти, хоча вони теж неоднозначні. А от Butylphenyl Methylpropional - це питання серйозне. Як виробник із ЄС може використовувати інгредієнт, заборонений у ЄС? У мене тільки одна відповідь: цей виробник працює виключно на зовнішній ринок, на експорт до країн "третього світу", а для "нормальних людей", тобто своїх, виготовляє засоби з іншими формулами. А для українців - і так сайдьот. І не тільки для українців. Бренд активно продається і в сусідів. Наші зі Свідома клієнтка спроби дістати коментар від представників бренду щодо цього виявилися невдалими. Служба підтримки на офіційному сайті ігнорує листи з проханням підтвердити чи спростувати те, чи бренд представлений на сусідньому ринку офіційно.

Гель має цікаву текстуру, в якій відчуваються крупинки глини. Піниться не сильно. Очищує нормально, не до скрипу, шкіру не стягує. Але цей аромаааат… Вмивка пахне чимось на кшталт чоловічого лосьйону після гоління. Аромат дууууууже стійкий, лишається на шкірі. Для мене це суттєвий мінус.

Отже, як висновок: якщо ви не чутливі до сильних ароматів і не маєте упереджень щодо деяких компонентів та позиції бренду, то загалом непоганий бюджетний варіант для вмивання.

Насамкінець традиційно закликаю всіх привітати Іру з цим чудовим днем, який є ще й першим днем весни 🥰