Концентрована сироватка для обличчя з 2% саліциловою кислотою й чайним деревом від Skincyclopedia
Намагаюсь подружитися з саліциловою кислотою
Пакування:
Невеличка баночка, набирається піпеткою, але тугувато видається, думаю це більше через текстуру сироватки
Сироватка + запах:
Сама сироватка доволі густа, олійна, декількох крапель вистачає на обличчя. Має легкий запах, чайного дерева. Вона вбирається частково, на обличчі залишає жирний блиск та відчуття чогось олійного, якщо поверх наносити крем, то він змішується з нею.
Склад:
Тут багатокомпонентний склад, який може мати як позитивний, так і негативний вплив на шкіру
З плюсів це звичайно саліцилова кислота (ВНА), 2% - стандартна діюча доза для домашнього догляду. Вона очищує пори, бореться з акне.
Також є ніацинамід, який має протизапальну та зволожувальну дію, вирівнює тон шкіри.
Пантенол, що заспокоює і зволожує шкіру, сприяє регенерації.
Є ряд екстрактів: ромашки та арніки - обидва мають заспокійливу, протизапальну дію.
Олія чайного дерева, імбиру та кориці для антибактеріального та протизапального ефекту. Взагалі, я фанатка олії чайного дерева, зроблю окремий пост про нього і як я його юзаю.
Тож з плюсів ми маємо компоненти, аа борються з закритими і відкритими комедонами, заспокоюють шкіру, зволожують та в цілому мають антибактеріальні властивості.
Але, тут також є спирт, який може пересушувати шкіру. Ароматизатори, що можуть викликати подразнення чутливої шкіри, плюс концентрація 2% саліцилової кислоти може бути забагато, якщо шкіра немає досвіду активів і кислот
Тож,
Ця сироватка однозначно підходить для жирної, комбінованої шкіри з акне. Але для чутливої та сухої шкірі вона може принести більше шкоди, ніж користі. Звичайно, її необхідно протестувати перед нанесенням, бо деякі компоненти можуть бути потенційно алергічними або в цілому агресивними (ті ж олії взяти)
Також на сайті виробника зазначається, що вони не тестують продукцію на тваринах, але наліпки cruelty-free немає
Я цю сироватку використовую через день на ніч, комбіную з АНА кислотами вдень та адапаленом через день. В цілому, вона робоча, дійсно знімає запалення, освітлює почервоніння. Але вона не прибирає акне та комедони за ніч, як на мене адапален більш ефективний проти закритих комедонів. Але все одно для запобіганню утворення нових закупорок пор та зняття запалень без пересушення шкіри обличчя ця сироватка дуже непогана.
Коментарі (0)