Саліцилка Paula's Choice vs Cos de Baha: хто кого?

Саліцилка Paula's Choice vs Cos de Baha: хто кого?

Привіт усім! А у нас сьогодні іменинниця чарівна krutoguuz - знавець грамотного догляду і корейської косметики. Красунечко, вітаю тебе з твоїм прекрасним днем! Нехай усі плани реалізуються, нехай попереду будуть тільки світлі дні! 🥳

Сьогодні спробуємо порівняти два популярні засоби з саліциловою кислотою, які обіцяють нам позбутися чорних цяток - есенції Skin Perfecting 2% BHA Liquid Exfoliant від Paula's Choice та S2 Salicylic Acid BHA 2% Liquid від Cos de Baha. Перша дісталася мені у подарунок від закордонного інтернет-магазину трохи більше двох років тому, а другу подарувала наша Карина кілька місяців тому. Оскільки Пола в мене була доволі давно, то відразу перепрошую за якість і кількість фото (воно тільки одне, фотографувала у месенджері для подруги). Зате Кос де Баху вже відфотографувала на совість. Ну, що, гайда!


Есенцію Поли я мала у двох тревел-пляшечках по 30 мл кожна, однак повнорозмір становить 100 мл (коштує близько 1500 грн). Кос де Баха представлена в об'ємі 120 мл (коштує близько 500 грн). Пляшечка Поли пластикова, з різьбою на ковпачку, на горлечку пластикова прокладка з дірочкою, тобто, щоб користуватися, треба перевернути пляшечку і витрушувати есенцію в руку. Пляшечка Кос де Баха теж пластикова, однак має зручний дозатор (як у гідрофільних олій).

Обидві есенції прозорі й водянисті, однак Пола при цьому ще й жирна, от не знаю, як описати, як бензин чи що. Кос де Баха липкувата, нагадує розбавлену гіалуронку. Обидві есенції не мають яскраво вираженого аромату, проте у Поли є неначе відголоски ацетону, а Кос де Баха мені трохи пахне гербарієм.

Paula's Choice:
⚪Aqua - вода;
⚪ Methylpropanediol - розчинник, консервант, аналог пропілен гліколю;
⚪Butylene Glycol - розчинник, поліпшувач текстури;
⚪ Salicylic Acid - саліцилка;
⚪Polysorbate 20 - емульгатор;
⚪ Camellia Oleifera (Green Tea) Leaf Extract - екстракт зеленого чаю;
⚪ Sodium Hydroxide - луг, вирівнювач рівня pH;
⚪ Tetrasodium EDTA - нейтралізатор металевих іонів.

Cos de Baha
⚪Aloe Barbadensis Leaf Extract - екстракт алое;
⚪ Propanediol - розчинник, аналог пропілен гліколю;
⚪ Salicylic Acid - саліцилка;
⚪ Betaine Salicylate - похідна саліцилової кислоти;
⚪ Niacinamide - ніацинамід;
⚪ 1,2-Hexanediol - стабілізатор, консервант;
⚪ Rosa Damascena Extract - екстракт троянди;
⚪ Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower Extract - екстракт лаванди;
⚪ Camellia Sinensis Leaf Extract - екстракт чайного листа;
⚪ Melissa Officinalis Leaf Extract - екстракт меліси;
⚪ Artemisia Vulgaris Extract - екстракт полину;
⚪Hydroxyethylcellulose - загущувач, гелеутворювач.

Активною речовиною обох есенцій є саліцилова кислота у концентрації 2%. Теоретично це робоча концентрація. Але. Але саліцилова кислота погано працює у водному розчині. А цим грішать обидва засоби (екстракт листя алое теж на водній основі). Загалом база обох засобів подібна, через що маємо подібну текстуру. Теоретично склад есенції від Кос де Баха багатший: у Поли всього дві плюшки у складі, натомість у Кос де Баха - аж вісім, однак наскільки точним є вказаний склад - невідомо, адже це корейці, вони не дотримуються системи INCI.

Есенцією Paula's Choice користувалася щовечора. Якщо не помиляюся, то 60 мл мені вистачило на два місяці. Користуватися зранку було неможливо, бо вона жирна і липка, відповідно, обличчя теж ставало жирним і липким. І у мене було таке відчуття, неначе вона створює плівку на обличчі і просто лежить зверху, не вбираючись. На ранок шкіра виблискувала жирком… Але я терпіла це все в надії, що есенція почистить мені пори. Ага, розмріялася одна… Нічого мені ця есенція не зробила. Ну, крім ефекту жирної пики.

Есенцією Cos de Baha користувалася 2-3 рази на тиждень. Вона липка, і шкіра від неї у мене теж ставала липкою. Але не настільки, як від Поли, тут було терпимо. Втім, жодного ефекту від неї я теж не побачила. Мій ніс лишився таким, яким і був, пори не почистилися.

Не кажу, що обидва засоби погані. Просто вони не для моєї шкіри. Ось А., наприклад, залишилася задоволеною, спробувавши Полу: https://club.makeup.com.ua/post/3112/
А кучерявій Anna_feerie сподобалася Кос де Баха:
https://club.makeup.com.ua/post/17441/
Хоча Швець Карина🤍 - ні:
https://club.makeup.com.ua/looks/15460/
Тому все дуже індивідуально, і наперед ніхто не скаже, чи спрацює якийсь засіб саме на вашій шкірі. Але в кожному разі переплачувати за Полу, гадаю, не варто.

Дякую всім за увагу! І запрошую вас приєднатися до привітань чарівної Krutoguuz 🥰