Anna_feerie

Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub

Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub

Друге фото, яке ви бачите на обкладинці допису, з моєї далекою подорожі до Марокко. Так це ж не літо, а жовтень, думала я 😆. Навіть сонця нема, небо похмуре, то нащо той капелюх та сонцезахист 🤪. Але африканське сонечко виявилось зовсім не таким лагідним, як здавалось, тож результат ви бачите, так би мовити, на обличчі))).

Тоді ще я погано розбиралась в догляді, зовсім не розуміла потреб власної шкіри і додала їй чимало клопоту)). Але, коли в тебе реактивна шкіра, яка отримує опіки за долі секунди, то доводиться вивчати себе та винаходити способи, як вижити влітку, не перетворившись на курочку-гриль))). Дякуючи досягненням косметичної хімії та досвіду, тепер я можу насолоджуватись улюбленим сезоном року без шкоди для здоров’я та краси 😍.

Тож, переходимо до моїх ТОП-5 літніх лайфхаків:

Крок 1. Всебічний захист від сонця

І зараз я не про SPF (хоч він, звісно, обов’язковий). Мова піде про максимальне закриття тіла та обличчя за допомогою одягу. Влітку, коли спека досягає +35 в тіні, часто хочеться зняти з себе все і ходити в бікіні (як мінімум, в коротенькому легкому сарафані або кроп-топі з шортиками), але це оманливе спасіння. Тому я обираю довгі сукні, спідниці та вільні сорочки з натуральних матеріалів, щоб зменшити ризик обгоріти (так-так, я це вмію навіть в міських умовах))).

Також мій неодмінний мастхев – це капелюхи, панамки та кепки, бо обличчя в мене згорає першим і відновлювати його потім доволі складно. Тому обираємо комфортний та стильний аксесуар і йдемо на літню прогулянку!)

Якісні окуляри з сонцезахисними фільтрами супроводжують мене весь теплий період року. Насправді, це коштує не так вже й дорого, якщо зважати на користь для здоров’я – я ношу свої улюблені більше 10 років і вони як нові. Окуляри також профілактують мімічні зморшки, а ще вони стильні та доповнюють літні аутфіти, тож це мій мастхев 😎.

Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub
Як не стати вождем червоношкірих або лайфхаки від людини-помідорки #summermakeupclub

В цьому питанні я не погоджуюсь з багатьма дівчатами, адже знаю, що кислоти можна і потрібно використовувати цілий рік, головне знати, що і як. Основні правила такі:

- Кислотні продукти використовуємо ввечері

- Обираємо невеликі концентрації, а також більш лагідні види кислот

- Зранку обов’язково санскрін

Тож, на вечір найкраще підходять слабокислотні засоби для вмивання зі зниженим PH: це допомагає підкислити шкіру, відновити нормальний баланс мікрофлори та додатково очистити пори. Як приклад – CosRx Low Ph – чудовий гель з саліциловою кислотою, який я використовую як для обличчя, так і для спини (так-так, якщо це ваша проблемна зона, обов’язково приділіть і їй увагу!).

Запобігти появі комедонів та підсушити висипання мені допомагає чудовий тонер Cos de Baha. Він містить максимально допустиму концентрацію саліцилової кислоти (а саме 2%), також ніацинамід та пантенол. Об’єм в 120 мл дозволяє користуватись їм як для шкіри обличчя, так і тіла (засіб доволі активний, тому наносимо не частіше 2-3 разів на тиждень 🤗).

Мій фаворит і тепер постійний крок у вечірній рутині – сироватка з азелаїновою кислотою Cos de Baha. Саме азелаїнка найбільш делікатна для нашої шкіри, тому, якщо ви користувались, до прикладу, гліколевою кислотою, і боїтеся, що в спеку вона викличе пігментацію, спробуйте цей продукт, ви точно не пожалкуєте. Вирівнювання тону, відполірована шкіра, підсушування висипань та запобігання появі нових, висвітлення постакне та зменшення почервонінь – і це, напевно, не всі її супер-сили, тому я не відмовлюся від неї точно))).

Очищення потрібно й нашій шкірі голови, адже підвищена температура провокує збільшення секреції себуму. Якщо мити волосся виключно м’якими шампунями, це може призвести до погіршення живлення волосяних цибулин і це зовсім не гуд). Тому, якісно промити корені волосся мені допомагають шампуні-пілінги та Сульсена. Просто найкращий шампунь евер з серії Vichy Dercos Micro-Peel, його можна використовувати на постійній основі, або ж чередувати з вашим звичним засобом. Він також містить саліцилову кислоту, а окрім гарної промиваючої здатності, ще й бореться з лупою і навіть себорейним дерматитом 👌.

Насправді, це мій лайфхак круглий рік, бо ж розацеа то така штука, яка при відсутності належної уваги обов’язково нагадає про себе печінням, почервоніннями та підвищенням температури шкіри. Тому я обираю такі доглядові засоби, які будуть не тільки зволожувати та відновлювати епідермальний бар’єр, а ще й охолоджувати моє личко.

Наприклад, зараз користуюсь гелем Алое від Isntree – це перший такий продукт, що мені підійшов. До цього від найпопулярнішого корейського алое я отримала червоне обличчя, інші вже навіть боялась наносити, тому використовувала для тіла. Але Isntree здивували, бо цей гель чудово підходить для ранкової процедури мікротоками Nuface, а після неї заспокоює шкіру та знімає почервоніння.

Далі або одразу можна наносити санскрін, або ж заспокоюючий крем-гель Atopalm для обличчя та тіла. Це MLE-емульсія, що дає легке зволоження без обтяження, та дарує відчуття приємної прохолоди на шкірі. Дуже зручно, що це засіб 2 в 1, тож він ідеально підійде для дорожньої косметички 🤩.

Ще одна опція – охолоджуючі та заспокоюючі маски. Можу порекомендувати чудовий мусовий варіант від українського бренду Hillary – такої крихітки вистачає дуже надовго, адже при розведенні водою порошок збільшується в об’ємі та перетворюється на мусову хмаринку, яка зволожує, заспокоює та холодить обличчя 🤗. Ще один варіант – це листова маска Petitfee – просто моя улюблена з цього сегменту, адже ефект дійсно помітний, ще й есенції так багато, що вистачить на кілька днів (саму ткану основу я використовую лише один раз, а далі просто наношу рідину як сиворотку).

Оскільки я дуже люблю фарбуватися, то навіть у спеку не відмовлюся від легенького мейкапу. Щоб не обтяжувати шкіру та додатково піклуватись про неї, ідеально підходить мінеральна косметика (нещодавно робила про неї докладний допис, тож заходьте, якщо пропустили: https://club.makeup.com.ua/post/13975/ )

Я люблю відкрите взуття, але часом трапляється, що ніжки в ньому ковзають або ж щось натирає п’яточки. Ідеальне рішення – нанести трохи антибактеріальної присипки, яка і неприємний запах прибере, і захистить шкіру від натирання.

Ще один лайфхак – силіконові вкладиши. Це незамінна річ, якщо у вас є вальгусна деформація, або нюанси анатомічної будови стопи. Такі приладдя захищають ніжки від надмірного навантаження, розділяють великий палець з сусідніми та фіксують у більш правильному положенні.

Ось такі в мене секретики, ледь вписалась в 5 пунктів)). Ан-ні, забула про волосся! Та щодо зволоження в мене також нещодавно був лонгрід, тож його ви знайдете в профілі, якщо що)). Всім бажаю здоров’я, позитивного настрою та насолоджуватися кожною хвилинкою цього літа 🥰 .