Marc Jacobs Perfect Elixir: десь я ц е вже чула
Аромати від Marc Jacobs чомусь завжди обходила стороною, але це не означає що бренд поганий, просто собі я там нічого знайти не могла. А ось Perfect Elixir по піраміді, повинен буде виправити ситуацію... або ж ні ?
З перших секунд як я побачила його, аромат Perfect Elixir, вразив своїм шикарним дизайном, як би показуючи - ти повинен обрати мене, я ідеальний. Навіть у форматі мініатюри, вся розкіш флакона зберігається, через що ти починаєш вірити в казку і відчуваєш себе частиною світу високої моди. От прям зараз - підбори і на подіум. Ну і як можна перед ним встояти?
Але головне в ароматі не його флакон, головне що ховається в ньому. Тут в мене виникли доволі дивні відчуття стосовно нього. Одразу хочу попередити, я вважаю що робити висновки про дифузність, стійкість, розкриття коли йде мова про точкове нанесення - не зовсім то і правильно.
Відкривши флакон, я відчуваю солодкий, густий аромат де домінує ваніль, яка і відозмінює на свій лад - всі інші ноти аромата. Його солодке звучання ніяк не можна назвати приторним, воно всього навсього перебиває основну кислинку, яка посідає друге місце. Мені яскравіше за все відкривається нота ревеню, хоча я чогось розраховувала саме на сливу, яку так всі хвалять. Ввідаляючи флакон від носа, цей шлейф стає доволі знайомим, хіба для повного сходства йому не вистачає пару нот. Аромат відчувається цілісно, більш як місце, а ніж людина чи подія. Це щось про стабільність, спокій і легкість, не дивлячись на те, як він веде себе при нанесенні, для мене він повітряний і теплий, в міру солодкий і пудровий.
Потрапляючи на шкіру, Perfect Elixir одразу демонструє різницю між тим як я його почула з флакону і тим - як він розкривається. Це мед. Мед і землянисте пачулі, якому дуже старались надати м'якості. Смоли дають про себе знати, ваніль нікуди не пропадає і десь в повітрі вітає фантомна сіль. На відстані від шкіри сантиметрів на 10, можна відчути легку ваніль, що здається кремообразною, частиною десерту. В голові голос шепоче, зараз буде кардамон, але його не було і не буде в цій композиції.
З часом смола втихає, як і землянистий пачулі і аромат стає м'яким, спокійним. Він відчувається як "Тут був парфум" , наче спогад про якийсь аромат, який залишився на речах на наступний день, вже не так яскраво, але все ще приємно і наче можна і не наносити щось повторно. Для мене це не про гучність, для мене це про залишки чогось. Як це уявлється в моїй голові : кімната, телі сонячні промені відкидають тінь на підлогу. Навколо - ідеальна картинка з Pinterest, де стоять квіти на журнальному столику, м'який світлий диван, журнали Vogue, а вдоль стіни - шафи з парфумами. Там я бачу і Crystal Noir Versacе (версія де ще кокос), і Goddess Burberry, і Vanilla Vibes Juliette Has A Gun, і мінімум три флакона різної Aqua Allegoria. Це повітря, в якому залишилось ДНК кожного аромату, що так близько за стилем, що можна назвати парфумовим я, що показує характер володарки, але це так схоже на спогад...
- Старт: слива, ревень і мед. Мед чується яскраво, він густий, солодкий, сидить весь час. Ревень солює з флакону, а от метамарфози сливи я не зрозуміла - просто не побачила її.
- Середні ноти: амбра і квітка апельсину. З Амброю погоджуюсь на всі 100%, якщо її уявити - вона там є, бо впринципі, що мед, що смоли в ароматі звучать якось змішано, разом зварені. Квітка апельсину ... ну може і є ... а може і ні.
- База: Ваніль, смола і пачулі. Саме база у аромата читається тут найбільш чітко і відчувається вона одразу. Тут таке характерне пачулі, яке не бере на себе увагу, але нагадує те що зустрічається в Black Orchid. Смола тут б'є в ніс, якщо одразу понюхати аромат після нанесення. Ваніль тут всюди, вона вилазить в тому що можна назвати "шлейфом", в середині засіла з амброю і авжеж в базі.
На мені аромат перестає звучати через 30 хвилин після нанесення. На одязі краще - на другий день в шафі щось да відчувається. Я чесно кажучи не любитель а ні пробників з баличкою, а ні мініатюр саме через те, що такий спосіб нанесення я вважаю не зовсім вдалим, для розкриття аромату. Активне нанесення - призводить до того, що може душити, недостатнє - ти його не чуєш, ніхто не чує. Тож не знаю, на скільки адекватне моє судження про аромат.
Як я сказала раніше, для мене це збірна солянка, яка схожа просто на купу парфумів водночас. Тож якщо вам подобається , наприклад Crystal Noir Versace чи Nettare di Sole - вам зайде. Свою думку стосовно аромату я досі не зрозуміла, бо наче мій стиль, схожий на деякі мої улюблені аромати, схожий на аромати які я хочу придбати, але ось щось цей малюк поки не викликав бажання купити собі повноформатну чи більш зручний тревел формат.
Коментарі (0)