Alina_Demchenko

Chloé : суперечлива класика жіночої парфумової полички

Взагалі парфуми це щось таке особисте, що навіть коли знаходишь людина в якої співпадають смаки з тобою, щось все одно буде відрізнятися, банально - як якийсь аромат відчувається на ній. Тож про що це я ? Ах да, про Chloé Eau de Parfum. Цей аромат ще 2008 року, але я як доволі дивна людина, що пропустила повз себе багато класики, протестувала цей аромат тільки в цьому році. Не один два пшики на руку, а саме поносила деякий час (як добре що існують пробники).

Chloé Eau de Parfum представник квіткових ароматів, де відчувається свіжий букет тільки що зрізаних прохолодних бутонів. Ще з флакона, відчувається свіжість, легка гірчинка, що притаманна деяким квітам і водяні акорди. Ця композиція пронизана весняним настроєм і хоча я з тих людей що вважають що не існує розділу по порі року, це 100% ВЕСНЯННИЙ АРОМАТ.

При розпиленні, перше що я відчуваю - півонію. Варто закрити очі, як рожеві, напіврозкриті бутони, стоять переді мною в кришталевій вазі і я ось ось торкнусь їх руками. Це прохолодно, місцями навіть колюче , в стилі унісекс. Ще в повітрі відчувається легка кисло древесна нота, яка додає якоїсь реалістичності. Якщо я не помиляюсь, то такого характеру додає не дерево в базі, а саме фрезія на старті, але для мене ця квітка завжди доволі незвична, бо такий собі хамелеон. Поступово, на шкірі проступає мило. Це аромат дорогого парфумованого мила, аромату який заповнює ванну кімнату. В моїй голові я уявляю ранкові проміні сонця, які підіють на свіжозрізаний букет, вітер що вривається до оселі, зелені дерева, недозрілі плоди і ти просто лежиш в ванній, вся в піні і слухаєш тишу... От таке собі дурманяще мильце.

Середина, окрім мила, розкривається легкою деревиною, яка притрушена вологим пилком, який сидить доволі близько до шкіри. Шлейф звучить свіжо, чисто. Аромат чогось часто порівнють з сексуальним, але я б назвала його навпаки - скромним, витонченим, трошки навіть гордовитим на перший погляд. В мене стійка асоціація з місс Дарсі ( я б не я , якби не асоціювала аромат з кимось або чимось). Я знаю що в ароматі є троянда, але якщо чесно - не відчуваю. А ось кедр - так. Чим далі, тим сильніше я відчуваю його, хоч він і дуже делікатний, майже не впливаючий на композицію, посилює просто інші ноти що і так мають дерев'яний характер.

Загалом Chloé Eau de Parfum, це про холодну дорогу пудру, про білий колір, про стриманість і прохолодну весну. Це про квіти, про вологі бутони і прекрасні півонії, по яким стікає ранкова роса.

• Старт: Півонія, лічі і фрезія. 2/3 я відчула без проблем. Півонія на мені дуже гарно розкривається, звучить доволі натурально, але знаю що так не на всіх людях. Лічі - я не відчула, хоча я не можу бути впевненна який в нього аромат, бо чула в двох доволі різних ароматах, де його просто напросто витісняли більш яскраві ноти. Фрезія додала терпкості, при активному нанесені вона видає фантомну кислинку, має в собі щось таке трав'янисто -дерев'яне, додаючи тим самим реалізму півонії.
  • Середні ноти: Троянда, конвалія і магнолія. Це звучить прохолодно, квітково, жодна квітка не виділяється. Що до троянди я можу додати лише те, що аромат наче взяв від неї тільки пелюстки, змішавши з іншими квітами. Доречі в деяких пірамідах - не пишуть конвалію, хоча я вважаю що мило то вона дає. Якщо вдумуватися про присутність магнолії - вона почуває відчуватися, але якщо просто забути про піраміду, то це про пелюстки різних квітів.
  • База : Кедр і амбра. Нічого лишнього. Амбра тут грає в одній із своїх прекрасних сторін. Вона робить аромат єдиним зі шкірою, її частиною. Я інколи люблю подібний відтінок анімалістичності, коли нема різкості. Тут вона доречна ( з мускусом було б прям фє). Кедр відчувається , вважаю його прекрасним вибором на базу.

В цьому ароматі я б не хотіла додавати солодкості чи тепла. Холод теж може бути таким бажаним і звабливим. Аромат цей здатен перенести у весну у будь який час, забуваючи що при тому за вікном.

Що я для себе помітила особливого ? Майже на 75% на моїй шкірі, цей аромат звучить як Water Lily Lanvin. Тут навіть носіння аромату на іншій руці це підтвердило, хоча на початку аромати і відрізняються. Мабуть це зіграло роль в сприйняті Chloé. Вони доречі мають багато спільного навіть в процессі носіння. Від спеки проявляється більше пудри, при активному поливі - надто горчить. Щось відрізняється, щось схоже, але це аромати в одній стилістиці.

Повноцінний флакон я б не купила, хіба б хто подарував, бо схожість с більш бюджетним ароматом заставляє віддати перевагу саме Lanvin.

24 грудня, 2024
Alina_Demchenko
24 грудня, 2024